Denizden çıkanlar herkesi şaşırttı!

“Türkiye Çevre Haftası” yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kurucaşile’de limanda sahil temizliği yapıldı. Dalgıçlar tarafından denizden çıkartılan atık malzemeler görenleri hayrete düşürdü. Öğrenciler tarafından sahil boyunca kumsalda temizlik yapılırken, Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar da Kurucaşile Limanı içinde deniz dibini tarayarak arasında çok sayıda araba lastiğinin de olduğu atık malzemeleri çıkardı.
Bu haber 2023-06-12 10:28:53 eklenmiş ve 224 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Kurucaşile Limanı’nda sahil temizliği yapılırken denize atılan çöpler çıkarıldı.

 

 

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde yapılan “Türkiye Çevre Haftası” etkinliğine Bartın Vali Vekili ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Uğur Karakaya, Vali Yardımcısı Miraç Akbulut, Kurucaşile Kaymakamı Ebrar Evsen, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir ve Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın’ın yanı sıra ilçe protokolünden birçok kişi katıldı.

 

 

İlk olarak Kurucaşile Merkez İlk-Ortaokulu öğrencileri tarafından “Dünya Ortak Evimiz, Sıfır Atık Geleceğimiz” mottosuyla Kurucaşile Limanı’nda ve sahilde temizlik yapıldı. Öğrenciler sahilden plastik ve can şişelerden gıda ambalajlarına, çok sayıda naylon poşetten temizlik maddesi ambalajlarına kadar çok sayıda atık malzeme topladı.

 

 

Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın dalgıçları da liman içinde dalış gerçekleştirerek deniz tabanındaki atıkları topladı.

 

 

Denizden çıkan sok sayıda araba lastiği, tahta parçaları ile cam ve pet şişeler görenlere “Bu kadarına da pes” dedirtti.

ETİKETLER : Kurucaşile Türkiye Çevre Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›