30 projenin 23’ü başarılı oldu

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından yürütülen 2019 Yılı Teknik Destek Programı 2. dönem değerlendirme süreci tamamlanarak desteklemeye hak kazanan projeler belirlendi. BAKKA’ya sunulan 30 projeden 23’ü zorunlu alt ve toplam eşik puanların üzerinde puan alarak başarılı olarak değerlendirildi.
Bu haber 2019-07-24 16:01:35 eklenmiş ve 234 kez görüntülenmiştir.

 

2019 Yılı Teknik Destek Sonuçları Açıklandı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2019 yılı Teknik Destek Programı 2. döneminde Ajansa 31 adet proje başvurusu sunuldu.

2019 yılı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran döneminde Ajansa 31 adet proje başvurusu sunuldu. 1 proje ön inceleme aşamasında başarısız değerlendirildi. Değerlendirmesi yapılan 30 projeden 23’ü zorunlu alt ve toplam eşik puanların üzerinde puan alarak başarılı olarak değerlendirildi.

2019 Yılı Teknik Destek Programları 2. dönemi sonuçları ile ilgili olarak Ajans’tan yapılan açıklamada “2019 yılı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran döneminde Ajansa 31 adet proje başvurusu sunulmuştur. 1 proje ön inceleme aşamasında başarısız değerlendirilmiştir. Değerlendirmesi yapılan 30 projeden 23 adedi zorunlu alt ve toplam eşik puanların üzerinde puan alarak başarılı olarak değerlendirilmiştir. 2019 yılı Teknik Destek Programı toplam bütçesi 1 milyon TL’dir. Bu kapsamda başarılı proje teklifleri bütçe sınırları çerçevesinde asil ve yedek olmak üzere puan sıralamasına tabi tutulmuştur. Yedek listeye yer alan proje tekliflerinin desteklenebilmesi önceliğiyle Temmuz ayı BAKKA Yönetim Kurulu Toplantısında ödenek aktarımı gündeme alınacaktır. Aktarımın onaylanması durumunda yedek listede yer alan proje tekliflerinin tamamının yapılacak bildirimi takiben sözleşmeye davet edilmesi öngörülmektedir.

 

Son teslim tarihi 9 Ağustos

 

Asil listede yer alan proje teklifleriyle sözleşmeler, bu ilanın ajans internet sitesinde yayınlanmasından itibaren başvuru sahiplerince mevzuatta belirlenen süre içerisinde başvuru formu ve ekleri ile başvuru rehberinde belirtilen destekleyici belgelerin aslı veya onaylı suretinin sunulmasını takiben en geç 10 iş günü içinde imzalanır.

Başvuru sahiplerinin proje tekliflerinin matbu başvuru dosyasını ajansa teslim etmeleri için son tarih 9 Ağustos 2019’dur.

Başvuru sahibinin gerekli bilgi ve belgeleri sunmasını takiben sözleşmeye davet için başvuru sahibine bildirim yapılarak en geç 10 iş günü süre tanınır. Sözleşme süresi başvuru evraklarının teslimine göre belirlenmekte olup örneğin 9 Ağustos 2019’da teslim edilecek başvuru dosyası için sözleşme imzalamak için son tarih 23 Ağustos 2019’dur. Randevu alınıp önceden bilgi verildiğinde başvuru formu teslim edildiği gün sözleşme imzalanabilir.

 

10 günlük ilave süre tanınabilir

 

Başvuru sahiplerinin bu süre zarfında sözleşme evraklarını sunmaması, eksik sunması veya sözleşme imzalamak üzere Ajansa başvurmaması halinde başka herhangi bir işleme gerek kalmadan destek kararı iptal edilecektir. Mevzuat gereğince sözleşme imzalamaktan feragat eden veya süresi içerisinde evraklarını tamamlayamayan projelerin başvuru sahipleri aynı faaliyet için 1 yıl boyunca ajansa tekrar başvuruda bulunamazlar. Bu süre zarfında, mücbir bir sebepten ötürü sözleşme imzalamaya gelemeyeceğini bildiren sözleşme sahiplerine on günlük ilave süre tanınabilir.

 

Proje sahiplerine davet bildirimi gönderilecek

 

Başarılı bulunan proje sahiplerine KAYS üzerinden sözleşmeye davet bildirimi gönderilecektir. Proje sahiplerinin sözleşme evraklarını (Kimlik Beyan Formu ve imza yetkili kişi değiştiyse Ek-B1/B2) öncelikle KAYS’a yüklemeleri ve 1 asıl 1 kopya halinde hazırlayarak Ajanstan sözleşme imzalamak üzere ‘pyb@bakka.gov.tr’ adresi üzerinden randevu almaları gerekmektedir. Sunulan belgelerin gerçeğe aykırı yahut KAYS’ta yer alan bilgi ve belgelerden farklı olması durumunda başvuru sahibiyle sözleşme imzalanmaz.”

 

İşte başarılı bulunan projeler

 

2019 yılı 2. Dönem Teknik Destek Programı’nda başarılı bulunan projeler Karabük İl Sağlık Müdürlüğü “Sağlıklı Anne- Sağlıklı Bebek - Sağlıklı Toplum”, Turgut Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Tek Ritimle Hayatta Kalmanın Yolları”, Zonguldak Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü “Zonguldak İşkur Mülakat Simülasyon Atölyesi Hazırlık Sürecinde Kapasite Geliştirme Eğitimi”, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü “Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Kullanarak Görüntü İşleme Yöntemleri”, Karabük Valiliği AB Proje Ve Koordinasyon Merkezi “Sivil Toplum Kuruluşlarına Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Eğitimden Üretime: 3 Boyutlu Tasarım ve Yazıcı Kullanımı”, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası “Ereğli Elpek Bezi Coğrafi İşareti Eğitimi ve Danışmanlığı”, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi “Malware Zararlı Yazılım Analizi Eğitimi”, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü “Bilinçli İlaç Kullan Sağlığına Sahip Çık”, Alaplı Ticaret Sanayi Odası “Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Stratejik Planını Hazırlıyor”, Karabük Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü “Hayallere Işık Olalım” olarak açıklanırken Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası “Uygulamalı Dış Ticaret Eğitim ve Danışmanlığı”, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Erasmus + Proje Yazma Atölyesi”, Karabük Bisiklet Derneği “Karabük Bisiklet Rotaları Turizme Kazandırılıyor”, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi(P4c-Philosophy For Children)”, Şehit Gökhan Esen Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü “Eğitimin Yeni Yüzü Web2.0 Araçları”, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Karabük Aile Akademisi -1”, Karabük Valiliği AB Proje ve Koordinasyon Merkezi “112 Çağrı Merkezi Kurumsal Kapasiteyi Artırma Programı”, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı “Aile Birliği Çatısının Güçlendirilmesinde Anne Ve Babaya Destek Verecek Eğitmenler Yetişiyor”, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Ahşabın Gücü İle Tasarım Beceri Atölyeleri Kuruyoruz”, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası “Genç İş İnsanlarına Yönelik Vıp Eğitim Programı”, Bartın Merkez 1.Organize Sanayi Bölgesi “Kurumsallaşma, Yönetsel Becerilerin Geliştirilmesi Ve Liderlik”, Bartın Belediyesi “Bartın Belediyesi Halk Otobüsleri Sürücü Farkındalık Eğitimi” projeleri ise yedek listede yer aldı.

 

ETİKETLER : Bartın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›