Amasra’ya sabit iskele!

Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi, Fatih Sultan Mehmet’in “dünyanın gözbebeği” olarak nitelendirdiği Amasra, uzunca bir süredir beklenti içinde olduğu küçük teknelerin yanaşabileceği sabit iskeleye nihayet kavuşacak.
Bu haber 2023-06-12 10:01:03 eklenmiş ve 223 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Amasra Limanı Küçük Tekne Yanaşma İskelesi Nazım İmar Planı’nı askıya çıkardı.

 

 

Buna göre; Amasra Limanı’ndaki yüzer iskele yerine sabit iskele yapılarak küçük tekne sahiplerinin sorunu çözülürken, liman içi de çok daha düzenli bir hale getirilmiş olacak.

 

 

Konuya ilişkin açıklama, Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir tarafından yapıldı. Söz konusu açıklamada, Amasra Limanı Küçük Tekne Yanaşma İskelesi Nazım İmar Planı’nın askıya çıktığını duyurulurken özetle şu bilgilere yer verildi:

 

 

İmar Plan Değişikliği onaylandı

 

“İlimiz Amasra İlçesi, Kum Mahallesi, Büyük Liman mevkiinde mülga Bayındırlık ve İskan Bakanlığı (Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü) tarafından 13.12.2010 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli ‘Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yerleri İlave Dolgu İmar Planında’ yer alan Küçük Tekne Yanaşma Yerleri (Yüzer İskele) kullanımının sadece “İskele” olarak değiştirilmesi suretiyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 13. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi, 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 102 (j) maddesi ile 3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. maddesi uyarınca onaylanmıştır. Bu kapsamda Bakanlığımızca (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) 29.05.2023 tarihinde onaylanan ‘Amasra Limanı Küçük Tekne Yanaşma İskelesi’ amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği paftaları, Uygulama İmar Planı Değişikliği paftaları ve Plan Açıklama Raporu, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 33. maddesi gereğince 09.06.2023 tarihinden başlamak üzere Valiliğimizin (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) ilan panosunda ve internet adresinde (http://bartin.csb.gov.tr) / 30 gün süreyle eş zamanlı olarak askıya çıkarılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

ETİKETLER : Bartın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›