Amasra’da sahil temizliği yapıldı

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Amasra Kaymakamlığı ve Amasra Belediyesi’nin katkılarıyla öğrenciler ve sahil güvenlik birimleri ile sahil temizliği yapıldı.
Bu haber 2023-06-10 15:47:07 eklenmiş ve 593 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da Türkiye Çevre Haftası kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce bir dizi etkinlikler düzenlendi.

 

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleşen etkinlik programı kapsamında Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte Amasra sahilinde “Temiz Çevre, Temiz Dünya” denilerek atık toplama faaliyeti gerçekleşti.

 

 

Etkinliğe Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri, Amasra İmam Hatip Ortaokulu ve Amasra Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri katıldı.

 

 

“Yaşamın her anında davranış haline getirdiğimiz bir özelliğimiz olmalı”

 

 

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mehmet Özdemir, hafta ile ilgili değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:

 

 

“1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edilmiştir. Ayrıca 2022 yılında itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla ‘Tek Bir Dünya’ sloganı ile sürdürülebilir, doğa ile uyumlu ve daha temiz yaşam vurgusuyla, her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu haftanın Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu yıl Türkiye Çevre Haftası 5-9 Haziran tarihleri arasında ‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ temasıyla kutlandı.

 

 

Son yıllarda artan maden faaliyetleri, kentselleşme, sanayileşme gibi nedenlerden dolayı çevre üzerindeki baskılar artmaktadır. Bu baskılar sonucunda hava, toprak ve sularımız kirlenmektedir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.

 

 

Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevrenin, bize kalan bir miras değil, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olduğu bilinciyle hareket edip gelecek kuşaklara daha yeşil, daha güzel bir dünya bırakmak bizler için insani, ahlaki ve manevi bir görevdir. Çevre sorumluluğu sadece Dünya Çevre Günü ya da Türkiye Çevre Haftasında ortaya çıkan bir duygu değil yaşamın her anında davranış haline getirdiğimiz bir özelliğimiz olmalıdır.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle; doğal kaynakların ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, Türkiye Çevre Haftası’nı ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, bu ulvi amaca hizmet eden ve Türkiye Çevre Haftası etkinliklerimize katkıda bulunan herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.”

ETİKETLER : Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Amasra
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›