Tunç’un Bakanlığı Bartın’da gururla karşılandı

16 yıllık AK Parti Bartın Milletvekilliği süresince Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi, Adalet Komisyonu Sözcüsü, Adalet Komisyonu Başkanvekili, Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev alan Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olarak görev alması memleketi Bartın’da sevinçle karşılandı.
Bu haber 2023-06-05 13:56:38 eklenmiş ve 1976 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabinede Adalet Bakanı olarak görevlendirilen Yılmaz Tunç, 1971’de Bartın’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Yılmaz Tunç, 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı, 1999-2004 yılları arasında İstanbul Pendik Belediye Meclis Üyeliği, 2001-2007 yılları arasında AK Parti Pendik Kurucu İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

 

 

Asıl mesleği avukatlık olan Tunç, 23., 24., 25., 26. ve 27. Dönemlerde AK Parti Bartın Milletvekili olarak 16 yıl boyuna TBMM’de görev aldı. 2007 yılından bu yana Ankara’da Bartın’ı temsil eden, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinde de bulunan ve son dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapan Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olarak atanması memleketi Bartın’da büyük sevinçle karşılandı.

 

 

Bakan Tunç’un doğduğu ve büyüdüğü Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Ulukaya köyündeki hemşerileri haberi almalarının ardından sevinçten uyku uyuyamadıklarını söyledi.

 

 

Köy sakinleri hemşehrileri Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olması sonrası yaşadıkları mutluluk ve duyguyu, “Yılmaz Tunç, gururumuz oldu. Ulukayalı olup da Bakanımız olması daha iyi oldu. Zaten beklentimiz vardı. Hükümetin böyle kurulması memnun etti. Bir de Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olmasından çok gururlandık bu memleketin çocuğu olarak. Her ne kadar milletvekili seçilmesi de Adalet Bakanı olma görevini biz zaten tahmin ediyorduk. Dört gözle bu haberi bekliyorduk. Bizim için Ulukaya halkı olarak gurur verici. Onun orada olması, AK Parti’nin de kazanması hem Türkiye için gurur oldu hem bizim içinde kazanım oldu. Yılmaz beyin orada olması her zaman aklımızdan geçen, içimizde bir beklentiydi. Dileğimiz de kabul oldu. Köylümüz de çok sevinç içinde Bizi uyku tutmadı sevincimizden. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görev verilmesi bizim için gurur verici oldu. Uyku uyuyamadık” ifadeleriyle anlattı.

ETİKETLER : Yılmaz Tunç Türkiye Büyük Millet Meclisi Bartın Ulus
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›