Milletvekilliği için 2’nci kez yeminini eden Bankoğlu,

TBMM’nin 28’inci dönem açılış töreninde yemin ederek göreve başlayan CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz ve baş komutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu TBMM’de sizlerin verdiği yetkiyle ikinci kez milletvekili yemini ettim. Cumhuriyetimiz ve sadece halkımız için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum” dedi.
Bu haber 2023-06-05 10:21:08 eklenmiş ve 1677 kez görüntülenmiştir.

 

“Halkımız için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum” dedi

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 2’nci kez Bartın Milletvekili seçilen Av. Aysu Bankoğlu, TBMM’nin 28’inci dönem açılış töreninde yemin ederek göreve başladı.

 

 

TBMM 28. yasama dönemi, milletvekillerinin yemin etmesiyle resmen başladı. Yemin töreninin bir bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da locadan izledi.

 

 

Geçici Meclis Başkanı MHP Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin yönettiği oturumda il sırasına göre kürsüye davet edilen vekiller, sırayla yemin etti.

 

 

Balıkesir vekilleri ardından kürsüye davet edilen CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Anayasa’da yer alan “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” şeklindeki yemini ederek görevlerine başladı.

 

 

Bankoğlu, yemin ettiği anı sosyal medya hesabından paylaşarak “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz ve baş komutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu TBMM’de sizlerin verdiği yetkiyle ikinci kez milletvekili yemini ettim. Cumhuriyetimiz ve sadece halkımız için çalışmaya devam edeceğime söz veriyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu TBMM
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›