“Dünya Süt Günü”nde çocuklara süt ve kek ikramı!

Bartın’da “Dünya Süt Günü” etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldı.
Bu haber 2023-06-03 15:46:12 eklenmiş ve 55593 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da “Dünya Süt Günü” etkinlikleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

 

1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Bartın’da pilot okul olarak seçilen Bartın Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulu’nda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce süt ve kek dağıtıldı.

 

 

Öğrencilerin hazırladıkları sunum gösterilerinin sergilendiği, günün anlam ve önemine dair şiirler okunarak şarkılar söylediği, çeşitli oyunlar oynanan etkinlikle ilgili değerlendirme yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) almış olduğu bir karar ile 1 Haziran tarihi dünya genelinde ‘’Dünya Süt Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak, Sütün insan sağlığı için önemini, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak ve hatırlatmak, süt ürünlerinin üretilmesi ve tüketilmesinin önemini vurgulamak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Gününde farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

 

 

Bu kapsamda 1 Haziran Dünya Süt Günü, Bartın Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulu’nda etkinliklerle şenlik havasında kutlandı. Program Okul Müdürü Celil Kanat, okul öğretmenleri, öğrencileri ile İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ve şube personelleri, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü İSG Birim Koordinatörü Işıl Erginyürek’in katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrencilerin hazırladıkları sunum gösterileri, günün anlam ve önemine dair şiirler ve şarkılar söylendi. Okul bahçesinde çeşitli oyunlar oynandıktan sonra öğrencilere süt ve kek dağıtımı yapıldı.

 

 

Bütün gıdalarda olduğu gibi, gıda güvenliği yaklaşım ve kuralları süt tüketimi için de geçerlidir. ‘Çiftlikten sofraya güvenli gıda’ yaklaşımının gereği için, bütün önlemlerin alınması son derece önemli ve değerlidir. Bu slogan ile faaliyetlerini sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personelimiz, bu eşsiz gıda ürününün en sağlıklı, en güvenilir haliyle sofralarımıza ve geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimize sunmak için son derece titiz ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

 

 

Etkinlikte ayrıca çocuklara sağlıklı büyüme ve gelişim için süt tüketiminin özellikle çocuklar için önemli olduğu anlatıldı.

 

ETİKETLER : Dünya Süt Günü Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›