4-6 Yaş Kur’an Kursu 10. Yıl Etkinliği düzenlendi

Bartın İl Müftülüğü 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu 10. Yıl Etkinliği kapsamında düzenlenen yıl sonu programı izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı.
Bu haber 2023-06-03 15:40:58 eklenmiş ve 306 kez görüntülenmiştir.

 

Minikler katılımcılardan çok büyük alkış aldı

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulamaya konulan ve kısa sürede ülke geneline yayılan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları’nda 10. yıl coşkusu yaşanıyor.

 

 

Bu kapsamda il ve ilçe müftülükleri faaliyet gösteren 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları'nda “Yıl Sonu Etkinliği ve 10. Yıl Mezunlar Buluşması” düzenleniyor.

 

 

Bartın’da da İl Müftülüğü’nce Kültür Merkezi’nde 4-6 yaş çocuklarının yer aldığı Kur’an Kursu 10. Yıl Etkinliği düzenlendi.

 

 

Programa Vali Yardımcısı ve Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, İl Müftüsü Ömer Keskin, İl Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Kur'an Kursu Öğreticileri, kursiyerler ve veliler katıldı.

 

 

Keskin: “Geleceğimiz çocuklarımız’’

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda konuşma yapan Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, 4-6 yaş Kur'an kursularının önemine değinerek emeği geçenlere teşekkür ederken “Allah Kur’an’da çocukları gözün nuru, kalbin sevinci olarak tarif eder. Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem çocukları bizlere Allah’ın hediye olarak tarif eder. Onlara edeplerini güzel yapmamızı ve Allah’ı tanıtmamızı söyler. Helal haram konusunda onları bilgilendirmemiz tavsiyesinde bulunur. Milletlerinde, ümmetlerinde geleceği bu minik evlatlarımız, çocuklarımızdır. Geleceğimiz için çocuklarımıza sahip çıkmak durumundayız. Bir Hint atasözünde derki; ‘6 yaşına kadar çocuğunu bana ver, 60 yaşında kadar senin olsun.’ Bizim de atasözümüz var nedir? 7’sinde neyse 70’inde odur.’ Allah Resulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem 7 yaşında çocuklarımızı namaza alıştırmayı tavsiye ediyor. Yani biz çocuklarımıza 7 yaşında ne verirsek 70’inde o amel edecek. Bizim Başkanlığımızın prestij projelerinden bir tanesi 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız. Bizim hafız yetiştiren yatılı Kur’an Kurslarımız var, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarımız var. Bartın’da da bin 400 civarında öğrencimiz var. Toplam 16 kursumuzda 4-6 yaş 260 kadar öğrencimiz var. Biz kurslarımızda 4-6 yaş çocuklarımıza Allah’ı, Peygamberi tanıtmayı çalışıyoruz. Kur’an-ı ses ve şekil olarak tanıtmaya çalışıyoruz. Kendi değerlerimiz olan sevgi, saygı, şefkat, sorumluluk , devlet, millet, ezan, bayrak, şehitlik, gazilik kavramlarını çocuklarımıza vermeye çalışıyoruz. Güzel huylar, güzel davranışlar edindirmeye çalışıyoruz” dedi

 

 

Karakaya: “Mutluluk içerisinde izledik”

 

 

Program sonunda konuşma yapan Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya yaptığı konuşmada “Ne mutlu ki bize, Rabbimiz bizleri gönüllerimizi ve zihnimizi aydınlatan Kur’an-ı Kerim ile buluşturdu. Rehberimiz Peygamber Efendimiz. Bugün ben mutluluk içerisinde bu kardeşlerimi izledim. Çünkü biz İslam’ın sancağı altında yol yürüyoruz. Bugün görüyorum ki Müftülüğümüzün, Diyanet İşleri Başkanlığımızın önderliğinde minik yüreklerimiz, ışıl ışıl zihin parlaklığıyla, güzellikleriyle bizlere bugün gösterilerini sundular. Emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Kur’an Kurslarına katılan 4-6 yaş çocukların Kur’an Tilaveti, Mehteran gösterisi, İlahi ve Semazen gösterileri katılımcılardan çok büyük alkış aldı.

 

ETİKETLER : Diyanet İşleri Başkanlığı Bartın İl Müftülüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›