Cumhur İttifakı, Bartın’da coşkulu zafer kutlaması yaptı

Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi, Cumhur İttifakı ve vatandaşlar tarafından Bartın’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Araçlarıyla konvoy oluşturup, zafer turu atan vatandaşlar, ellerinde flama, bayraklar ve meşalelerle kutlamalara katıldı.
Bu haber 2023-05-29 16:34:27 eklenmiş ve 1318 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu-Kübra Nur AK-Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

13. Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan, zafer kazandı.

 

 

Bartın’ın yüzde 60’lık oy oranıyla Erdoğan’a rekor bir destek verdiği seçimlerin ardından seçmenler seçim sonucunu kutlamak için sokaklara döküldü.

 

 

Bayraklarla caddelere inen kimi vatandaşlar konvoylarla kimileri ise davul zurna eşliğinde oynayarak zaferi kutladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlarına göre zaferi, Cumhur İttifakı’nı destekleyen vatandaşları sevince boğdu. Binlerce kişi, seçim sonuçlarını kutlamaya başlarken ellerine Türk bayrağı, AK Parti ve MHP bayrağı alan vatandaşlar meydanları doldurdu. Kimi vatandaşlar da araçları ile konvoy oluşturdu.

 

 

Cumhur İttifakı kanadında kutlamalar meydanlara sığmazken Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere cadde ve sokaklara taşan kutlamalar büyük coşkuya sahne oldu.

 

 

Partililer daha sonra AK Parti Bartın İl Başkanlığı önünde toplandı. Ardından da Cumhuriyet Meydanı’nda, davul zurna eşliğinde eğlenen, meşale yakan ve konvoy yapan vatandaşlar Recep Tayyip Erdoğan’a yoğun destek verdi.

 

 

Buradaki kutlamaya 23., 24., 25., 26. ve 27. Dönem Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, 28. Dönem Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Soner Çakır, MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, AK Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı, Yeniden Refah Partisi Milletvekili Adayı Ziver Gebiç ile partililer katıldı.

 

 

Arslan: “Yeni dönem Bartın’ımıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun”

 

 

Balkon konuşması yapan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Cumhur İttifakı ortakları ile oylarıyla destek veren herkese teşekkür ederek “Gece gündüz demeden 60 günden beri seferi yapan tüm teşkilat mensuplarımıza, cumhur ittifakı paydaşlarına sonsuz teşekkürler. Biz hep şunu söyledik, bizim davamızda kaybeden yok. AK davada her zaman rabbimizin yardımını yanımızda gördük. Bu zaferi bize bahşeden rabbimize sonsuz şükürler olsun. Birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Bu zafer başta Türk milletine, Türkiye’mize, Türk Dünyasına, bütün gönül coğrafyamıza, İslam coğrafyasına hayırlı olsun. Biz bu davanın gönüllü eriyiz. Sabah Fetih Suresini okuyarak güne başladık. Teheccüd Namazı kılarak başladık. Akşam da inşallah Şükür Namazı ile rabbimize şükrümüzü ettik. Bu akşam coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Meydanını doldurdunuz sonsuz şükranlarımız arzu ediyorum. Tüm teşkilat mensuplarımıza, ana kademelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, köy başkanlarımıza, mahalle başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, çok değerli il yönetim kurulu üyelerimize, sonsuz teşekkür ediyorum. Bu davada biz kader birliği yaptık. Beraber yürüdüğümüz 16 yıldan beri gece gündüz demeden Bartın’ın hizmetkârı olan Sayın Yılmaz Tunç’a sonsuz teşekkür ediyoruz. 2012’den beri beraber yol yürüdüğüm dava arkadaşım, her zaman birlikte yol yürümekten onur duyduğum, 28. Dönem Milletvekilimiz Yusuf Aldatmaz’a da sonsuz teşekkürler. Bayrağı onurla gururla kendisinden devraldığım Milletvekili Adayımız Turhan Kalaycı’ya sonsuz teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı paydaşları olan MHP İlçe Başkanımıza ve teşkilatlarına, Refah Partisi İl Başkanına ve teşkilatlarına, Milletvekili Adayları olan Cemal Akın ve Sezai Hangişi’ye, Refah Partisi Aday olan Ziver Gebiç ve Yasin Kalem kardeşimize sonsuz teşekkür ediyorum. Büyük Birlik Partisine, Demokratik Sol Partisi teşkilatlarına, HÜDAPAR’a sonsuz teşekkür ediyorum. Kimin emeği geçtiyse sonsuz teşekkürler Bartın. Yeni dönem Bartın’ımıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun. Durmak yok yola devam. Yedi düvele meydan okuduk, 7’li masaya meydan okuduk.”

 

 

Özçelik: “Bu akşam ülkemiz bir ezberi daha bozdu”

 

 

MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik de konuşmasında “Bu akşam ülkemiz bir ezberi daha bozdu. Bir yüzyılın bittiği yeni bir yüzyılın başladığı bugünlerde Cumhur İttifakı olarak girmiş olduğumuz seçimde Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan bir kere daha güven tazeledi. Ülkemizin varlık mücadelesinin bu günlerinde bizleri yalnız bırakmayarak tüm Türk halkının desteğiyle yeniden güven tazeleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarlığımız sonsuzdur. Yeni bir yüzyılın beklentisi için, yeni bir yüzyıl nasıl başlarsa öyle gider anlayışıyla desteklerinizi bizden esirgemediğiniz için sizlere minnettarlığımızı sunuyoruz. Yeni bir yüzyılın başlangıcında güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içinde teşekkür edebilmek adına Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de size selamlarını getirdim. Yüzyıl boyunca ülkemizin varlık mücadelesinde bizlere esirgemediğiniz destekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum. Allah varlığımızı, birliğimizi daim kılsın. Allah birlikteliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

 

 

Çakır: “Durmak yok yola devam”

 

 

“Durmak yok yola devam” diyen Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Soner Çakır ise “AK Partilisiyle, Milliyetçi Hareket Partilisiyle, Yeniden Refah Partilisiyle, dünya lideri Erdoğan’ı tekrar Başkan yapan değerli halkımız bu başarı hepinizindir. Sağ olun var olun. Bundan sonra başlasın Türkiye Yüzyıl’ı, durmak yok yola devam” dedi.

 

 

Kalaycı: “Bu tarih Türk milletinin şahlanış tarihi”

 

 

28. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı da 28 Mayıs tarihinin Türk milletinin şahlanış tarihi olduğunu ifade ederek “Şiir okuduğu zaman bu şarkı burada bitmez diyen, sadece şiir okuduğu için hapse atılan ve bu şarkı burada bitmez diyen ve beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmurlarda diyen dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhuriyet Meydanından selam olsun. Hep konuşurken ne demiştik, rahmetli Adnan Menderese sahip çıkamadık demiştim. Rahmetli Özal’a sahip çıkamadık demiştim. Rahmetli Erbakan’a, rahmetli Alparslan Türkeş’e sahip çıkamadık demiştim. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’na sahip çıkamadık demiştim. Ama siz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Bu tarihi asla unutmayalım. Bu tarih Türk milletinin şahlanış tarihi. Bu tarih Bartın’ın Yüzyıl’ının başlaması, Türkiye’nin Yüzyıl’ının başlaması, Türklerin Yüzyıl’ının başlaması. Hepinizden Allah razı olsun. Değerli gönüldaşlarım Allaha hamdolsun. Rabbim bizlere zafer nasip etti. Ama şunu unutmayalım, biz birlikte bir Bartın’ız, birlikte bir Türkiye’yiz. Asla taşkınlığa mahal vermeyelim. Birbirimize saygı duyalım. Ve milli iradeye herkesin saygı duymasını sağlayalım. Ne olursa olsun diğer partilere oy veren kardeşlerimize canı gönülden kucaklayarak onları da bağrımıza basalım. Biz biriz, beraberiz, berberce bir Türkiye’yeyiz” diye konuştu.

 

 

Akın: “Bundan sonra inşallah ülkeyi ileri getireceğiz”

 

 

2023 seçimlerinin önemine dikkat çeken MHP Milletvekili Adayı Cemal Akın ise konuşmasında “Bu güzel akşam da sizlerle beraber olmak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu akşam Anadolu’dan çıkan Sayın Lider Tayyip Erdoğan inşallah bir 5 sene daha bu memlekete hizmet edecek. Bize ülke, Türk’e ülke, güçlü ülke noktasına inşallah Cumhur İttifakı ile beraber getirecek. 2016 yılından sonra kazanımları devam ettirmek bugünkü seçimlere bağlıydı. Bizi dış güçlere, teröre, teslim etmeyen saygı değer dostlarıma hürmet saygılarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonraki zamanlarımızda büyük Türkiye, güçlü Türkiye, güçlü Bartın’ı hep beraber daha ileri getirmek için mücadele edeceğiz inşallah. Bu mücadeleyi hep beraber yapacağız. Bu kazanımlarımıza engel olmak isteyen maalesef dış güçlerin bu ülkedeki mihraklarına boyun eğmedik. Anadolu’nun içinden bağrından çıkan yiğidi Recep Tayyip Erdoğan Bey’i tekrar Cumhurbaşkanı seçtik. Helal oylarınıza, alın teri oylarınıza bugün değerlendirdik bundan sonra da inşallah ülkeyi ileri getireceğiz diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Fırıncıoğlu: “Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanımıyla bugünleri gördük”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da “Bundan 12 ay öncesinde başlayan Cumhur ittifakı için Sayın Cumhurbaşkanına oy istemeye,  teker teker insanlarla görüşerek başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Devlet Başkanımız Sayın Devlet Bahçelinin önderliğinde insanlardan teker teker oy istedik. Bu akşam Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanımıyla bugünleri gördük. Allah’ım yüzümüzü yerde bırakmadığı için binlerce teşekkür ediyorum hepinize. Sağ olun var olun” dedi.

 

 

Aldatmaz: “Sizlerle beraber Türkiye Yüzyıl’ını başlatacağız”

 

 

Seçimin kazanının Bartın olduğunu ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ise “Artık bu seçim geride kaldı Allah’ın izniyle. Şimdi durmak yok yola devam. Doğru zaman doğru adam Recep Tayyip Erdoğan. Doğruya doğru dedik. Bu seçimin kazananı AK Parti. Bu seçimin kazananı sizlersiniz Bartın, inşallah sizlerle beraber Türkiye Yüzyıl’ını başlatacağız” diye konuştu.

 

 

Tunç: “Türkiye doğru adamla yola devam dedi”

 

 

23., 24., 25., 26., 27. Dönem Bartın Milletvekili ve yeni dönem için de Adalet Bakanlığı için ismi geçen siyasetin usta isimlerinden Av. Yılmaz Tunç da konuşmasında şunları söyledi:

 

 

“Bugün bu gece Türkiye’mizin 81 vilayetinin tüm ilçelerinde, beldelerinde, köylerinde meydanlar bayram kutlaması yapıyor. Sadece Türkiye’de mi? Azerbaycan Bakü’de sokaklar dolu. Bosna Hersek’te konvoylar yapılıyor. Dünya mazlumların bayramı, adaletin bayramı, hayırlı uğurlu olsun. Türkiye Yüzyıl’ının bayramı mübarek olsun. İlk turda az bir farkla seçimi sonuçlandıramamıştık. Ve sonuçta yüzde 52 ile Türkiye kararını verdi. Durmak yok yola devam dedi. Türkiye doğruya doğru dedi. Türkiye doğru adamla yola devam dedi. Bartın’ımızı tebrik ediyoruz. Önce 6’lı masa diye bir şey icat ettiler. Hepsi bir araya gelince Bay Kemalle beraber Recep Tayyip Erdoğan’ı düşüreceklerini zannettiler. Koalisyon kurdular. Sonra masadan dağıldılar. Tekrar bir araya geldiler. Bu masa kumar masası dediler. Bu masa millet iradesini temsil etmiyor dediler. Sonrasında 7’li masa seçime birkaç gün kala oldu 8’li masa. 7’li masaya ne oldu? Sandığa gömüldüler mi? 15 Temmuz gecesi buradaydık hepimiz dimi? Cumhurbaşkanımıza sahip çıktık. Bayrağı elden düşürmedik. Ülkemize, milletimize sahip çıktık. Ve aynı duygularla bu gece buradayız. Ve inşallah sizler Türkiye’nin önünü açtınız size çok teşekkür ediyoruz. Milletin seçtiği Menderes’i darağacında asmışlardı. Bu yassı ada zihniyetine bundan sonra hiçbir zaman geçit verilemeyeceğine bugün 28 Mayıs’ta hep beraber cevap verdiniz. Size çok teşekkür ediyorum.

 

 

“Türkiye’nin önüne artık kimse geçemez”

 

 

21 yılda ülkemizin her bir yerini eserlerle donattık. Yatırımlarla donattık. Milletimize hizmet ettiğimiz için, ülkemizi geliştirdiğimiz için, ülkemizi kalkındırdığımız için, demokrasimizi, temel hak ve özgürlüklerimiz daha da genişlettiğimiz için, milletimizin önündeki her engeli milletimizle kaldırdığımız için bu millet 21 yıldır Recep Tayyip Erdoğan dedi. Şimdi 5 yıl daha dedi. Durmak yok yola devam dedi. Türkiye’nin önüne artık kimse geçemez. Türkiye doğalgazı inanamıyorlar. İnanmazsan millet böyle ders verir. Var diyenlerle yola devam der. Enerjide bağımsızlığımızı doğalgazla, Gabar’da teröristlerden temizlediğimiz petrolümüzle, Mersin Akkuyu’da ki nükleer santralimizle, milli enerjimizle, milletimizin refahını arttırmanın gayreti içinde olacağız. Savunma sanayimizle bağımsız Türkiye’nin yolunu açtınız. Teşekkür ediyorum sizlere. Bay Kemal Atatürk havalimanını Amerikalılara tahsis edecekti dimi? Oradaki Hür jetimizi, Anka’mızı, milli helikopterlerimizi, milli savaş uçaklarımızı oradan çıkarıp Amerikan şirketine tahsis edecekti öyle mi? Bay Kemal bunu vadetmişti. Bu millet müsaade eder miydi? Etmedi tabii ki. Bu ülkeyi terörden arındırmaktan kararlıyız. Türkiye’nin bölünmesini vaat eden bir Cumhurbaşkanı adayına bu millet müsaade eder miydi? Etmedi işte. Bugün bu gece sadece Bartın, sizler, bizler, cumhur ittifakı, oy verenler sevinmiyor. Aslında oy vermeyenlerde seviniyor. Herkes seviniyor. Çünkü herkes diyor ki, Türkiye kazandı. Çünkü o taraf karanlıktı bu taraf doğruydu. Millet doğrudan yana oyunu kullandı. Tabii ki milletimizin güvenine her zaman güvendik. Milletimiz en doğru kararı verir dedik. 1. Tur seçimi akşamı seçimi kaybedenler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan 5 puan gerideyken biz kazandık yalanını atan o İmamoğlu, Mansur Yavaş neredeler? Bartın’a da gelmiş ne demiş biliyor musunuz? 575 yataklı hastane yaptık dimi buraya. Bu hastanenin açılışını biz yapacağız demiş. Yapar mı? O musluk bile açamaz.

 

 

“1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ayağa kaldıracağız”

 

 

Değerli hemşerilerim 11 vilayetimizde deprem oldu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Şimdi 11 vilayeti inşallah 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde ayağa kaldıracağız. Ve insanımızı güçlendirmeye devam edeceğiz inşallah hem eğitim de, hem kültürde, hem refah seviyenin arttırılmasında. Güçlü insan, güçlü aile, güçlü toplumla Türkiye’yi daha ileriye taşımaya. Bu ezanlar hiç dinmesin inşallah, bu Bayrak hiç inmesin inşallah. Rabbim Türkiye’nin yolunu hep açık eylesin inşallah. Milletimizin bahtını açık eylesin, Rabbim Türkiye’mizi korusun. Rabbim askerimizi, polisimizi korusun. Rabbim Bayrağımızı düşürmek isteyenlere fırsat vermesin. Rabbim teröristlere fırsat vermesin. Rabbim Türkiye’nin kalkınmasına engel olmak isteyenlere fırsat vermesin. Rabbim Ayasofya’nın kapatılmasını isteyenlere bir daha fırsat vermesin inşallah. Ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını isteyen ve bu uğurda gece gündüz çalışan Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yol arkadaşlarına güç versin, derman versin, kudret versin. Hep bir olalım inşallah. Hep güçlü olalım inşallah. Hep birlikte Türkiye olalım inşallah. Bu ülkeye 15 Temmuzları yaşatmak isteyenlere bir daha fırsat vermesin. Bu ülkede Başbakan asanlara, Bakan asan yassı ada zihniyetine hiçbir zaman fırsat vermesin. Rabbim Bayrağımızın daha yukarılarda dalgalanmasını hep sağlasın inşallah. Rabbim milletimizin, hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi hiç kesilmesin inşallah. Milletimizin gür sesi, hür sesi hiçbir zaman kesilmesin. Türkiye hep büyüsün inşallah. Hep beraber işe koyulma zamanı, oy vereni de vermeyeni de kucaklama zamanı.”

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Recep Tayyip Erdoğan Bartın Zafer kutlaması Cumhuriyet Meydanı Cumhur İttifakı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›