İnkumu bu yıl yine mavi bayraklı!

2023 Mavi Bayrak ödüllerine göre, geçen yıl 531 olan ödüllü plaj sayısı, bu sene 551’ yükselirken Türkiye’nin Mavi Bayraklı plajları arasında Bartın İnkumu Plajının da yerini aldı. Bu yıl da 3 bölgeye tekrar mavi bayrak almaya hak kazanan İnkumu’nda mavi bayrak dalgalanacak.
Bu haber 2023-05-29 15:41:01 eklenmiş ve 48 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Belediyesi çalışmaları ile geçtiğimiz yıllarda ilk kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan İnkumu Tatil Beldesi, bu yıl da istenen kriterlerin yerine getirilmesiyle Bartın’ın tekrar mavi bayraklı plajı olmaya hak kazandı.

 

 

Geçtiğimiz yıllarda Bartın Belediyesi tarafından İnkumu Plajına mavi bayrak almak için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na yapılan başvuru kabul edilerek 3 bölgede mavi bayrak almaya hak kazanılmıştı.

 

 

Bu yıl tekrar yapılan değerlendirmelerde, İnkumu Tatil Beldesi’nin istenen kriterlere uyması dolayısıyla 3 bölgeye tekrar mavi bayrak almaya hak kazandığı açıklandı.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Güzel şehrimizin incisi İnkumu Tatil Beldemiz bu yıl yine Mavi Bayraklı. Mavi bayraklı plaj unvanına sahip olabilmek için suyun temizliği, çevre yönetimi, can güvenliği ve engelli erişimi gibi dört ana başlıkta 33 alt kriterle ilgili uyulup uyulmadığı konusunda Çevre Eğitim Vakfı tarafından denetim çalışması yapılıyor. Bu çalışmalarda, istenen kriterlerin yerine getirildiği plajlar mavi bayrak almaya hak kazanıyor. Bizler de bu kriterlerin tamamını yerine getirdiğimiz için 3 ayrı noktada 3 mavi bayrak almaya tekrar hak kazandık. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

2023 Mavi Bayrak Ödülleri’ne göre; Türkiye yine dünya 3.’sü olurken bu yıl Türkiye’de İnkumu dahil 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatta mavi bayrak dalgalanacak.

 

ETİKETLER : Mavi Bayrak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›