Kozcağız Enerji Nakil Hattında son 1 hafta

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen 2019 yılının 3. Toplantısı’nın gündemine yeni planla imara açılan 3 mahalledeki doğalgaz sorunu damga vurdu. Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, mahallelere doğalgazın gelmesi için her şeyin hazır olduğunu ve yeni imar yollarının açıldığını ifade ederken doğalgaz firması ise açılan yolların doğalgazın döşenmesine elverişli olmadığını, şebeke bağlantısının yapılması gereken noktalarda şahıs tarlalarının bulunduğunu söyledi. Vali Güner, Bartın Belediyesi ile firmanın yaptığı bu iki farklı açıklama üzerine doğalgaz firması yetkilisinden 3 mahalledeki yolların durumunu fotoğraflamasını ve bu konuda kendisine önümüzdeki günlerde bilgi vermesini isterken Bartın Üniversitesi’ni ve bölgedeki öğrenci yurtlarıyla birlikte köyleri de besleyecek olan Kozcağız Enerji Nakil Hattında gelinen son noktayı sorarken elektrik kurumu nakil hattındaki çalışmalarda son 1 haftaya girildiğini ve çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanacağını kaydetti.
Bu haber 2019-07-24 15:43:11 eklenmiş ve 189 kez görüntülenmiştir.

 

“Yol” polemiği toplantıya damga vurdu

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

2019 yılının 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

Bartın Valiliği’ndeki toplantıya AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, kurumların bölge ve daire amirleri, kaymakamlar ve ilçe ile belde belediye başkanları katıldı.

Bu toplantının önceki toplantılardan farklı bir özelliği olduğunu ifade eden Vali Güner, Kurulun 3. Toplantısında 2020 yılının yatırım tekliflerinin değerlendirileceğini söyledi.

 

Kozcağız Enerji Nakil Hattında son 1 hafta

 

Vali Güner, 2019 yılının ilk 6 aylık döneminde ildeki yatırımlarda gelinen son durumları katılımcılara aktarırken bir önceki toplantıda alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar hakkında da ilgili kurum amirlerinden bilgi aldı. Vali Güner, Bartın Üniversitesi’ni ve bölgedeki öğrenci yurtlarıyla birlikte köyleri de besleyecek olan Kozcağız Enerji Nakil Hattında gelinen son noktayı sorarken elektrik kurumu nakil hattındaki çalışmalarda son 1 haftaya girildiğini ve çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanacağını kaydetti.  

 

Trafik işaretlerinin iyileştirilmesi talimatı

 

Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Bartın Belediyesinin sorumluluk alanında bulunan yol ağlarında  trafik güvenliğinin sağlanması için yatay ve düşey trafik işaretlerinin iyileştirilmesi gerektiğini de belirten Vali Sinan Güner, özellikle Çatmaca Kavşağı’nda sürücülerin yaya geçitleri de dahil trafik işaretlerini görmekte zorlandığını kavşaktaki işaretlerle ilgili çevre düzenlenmesinin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Güner, daha güvenli bir trafik için Karayollarından, İl Özel İdaresi’nden ve Bartın Belediyesi’nden sorumluluk alanındaki yol ağlarındaki trafik işaretlerinin ulusal ve uluslararası standartlara göre iyileştirilmesini istedi.

 

Ağaç tünelindeki fotoğraf krizine çözüm aranıyor

 

Ayrıca toplantıda Bartın-Safranbolu yolu üzerinde bulunan ve koruma altında olan ağaçlı tünelindeki duruma da dikkat çeken Vali Güner, yoldaki doğal güzelliği fırsat bilen vatandaşların fotoğraf çekmek amacıyla yolda durduğunu ve bu şekilde hem kendi hem de trafik güvenliğini riske attığını söyledi.

Karayollarının oradaki ağaçları da koruyarak doğal güzelliği bozmadan yolun kenarına trafik cebi ya da başka bir uygulama yapıp yapamayacağını soran Güner, Karayolları ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden de bölgede konuyla ilgili inceleme ve çalışma yapmasını istedi.

 

Doğalgaz hattı için “yol” polemiği

 

Toplantının gündemine ise yeni planla imara açılan 3 mahalledeki doğalgaz sorunu damga vurdu.

Vali Güner’in  imara açılan 3 mahallede doğalgaz çalışmalarının hangi durumda olduğunu sorması üzerine Bartın Belediyesi ile doğalgaz firması arasında kısa süreli bir yol tartışması yaşandı.

Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, mahallelere doğalgazın gelmesi için her şeyin hazır olduğunu ve yeni imar yollarının açıldığı bilgisini verirken firmanın doğalgaz çalışmalarını başlatabileceğini söyledi.

Mahallelerde yeni imar yollarının açıldığını ancak açılan bu yolların doğalgaz şebekesinin döşenmesine elverişli olmadığını kaydeden firma yetkilisi ise açılan iki yol arasında şebeke bağlantısının yapılacağı noktalarda şahıs tarlalarının bulunduğunu ve bundan dolayı da şebekenin döşenmesinin mümkün olmadığını belirtti.

 

Yolların durumuyla ilgili Vali Güner’e bilgi verilecek

 

Vali Güner, Bartın Belediyesi ile firmanın yaptığı bu iki farklı açıklama üzerine doğalgaz firması yetkilisinden 3 mahalledeki yolların durumunu fotoğraflamasını ve bu konuda kendisine önümüzdeki günlerde bilgi vermesini isterken toplantı kurumların diğer çalışmalarla ilgili kurula bilgi vermesiyle sona erdi.  

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Koordinasyon Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›