“Ahlaklı siyaset için Kılıçdaroğlu”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Bülent Ecevit Bulvarı ve Kemerköprü esnafıyla bir araya gelerek yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için Kılıçdaroğlu’na destek isterken “Ahlaklı siyaset için Kılıçdaroğlu” dedi.
Bu haber 2023-05-26 17:12:32 eklenmiş ve 310 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, beraberindeki CHP örgütü ile esnaf gezisinde bulundu. Bülent Ecevit Bulvarı ve Kemerköprü’deki esnafla buluşan Bankoğlu, temasları boyunca vatandaşlarla sohbet ederken, zaman zaman oturup dertleri dinledi.

 

 

Siyasetteki üsluba dikkat çekerek iktidarı eleştiren Bankoğlu, “Son dönemde yaptığımız ziyaretlerde yurttaşlarımızın hükümetin tercih ettiği ve ülkemizi germek için tercih ettiği üsluptan ve yarattıkları siyasi iklimden bıktıklarını daha net görüyoruz. Yarattıkları korkunun ve gerilimin nedeni kendi korkularından. Türkiye Cumhuriyeti devleti kimsenin babasının malı değildir. Oturduğu koltuğu bırakmamak için kendi bekası için yaptıkları çirkinliklerden, söyledikleri yalanlardan zerre utanmayan bir yapıya dönüşmüş vaziyetteler. Yurttaşlarımız bu kadar büyük sıkıntılar içinde iken her gün bir olay çıkarmak konusunda çok organize çalışıyorlar, diye yakındılar. Sanıyorum tarihimizin en çirkin, en kötü anılacak seçimi bu olacak. Partim ve ben, siyasette ahlak ve üslup konusunu her fırsatta dile getirmiş olsam da, gücü hakaret ve tehdit zanneden bir güruhla karşı karşıya kaldık” ifadelerini kullandı.

 

 

“Laik bir ülkede hesap veren bir hükümet”

 

 

Seçim sonrasında iktidarın kalması halinde beklenen ekonomik çöküşün herkes tarafından dile getirildiğini, doların hükümet tarafından baskılanmasının büyük bir yıkıma sebep olacağını ifade eden Bankoğlu, “Milletin huzurunu kaçırmayı umursamayan bu ucube yönetimin paydaşları bize saldırmak için çok iyi organize olmuşlar. Bu kaçırdıkları sadece huzur değil. Buhar olmuş 418 milyar dolar, sayısız yolsuzluk, devlet sırrı diyerek sakladıkları karanlık pazarlıklar ortaya çıkınca tablonun ne kadar tüyler ürpertici olacağını göreceğiz. Bunların cevabını almak, yine demokratik ve laik bir ülkede hesap veren bir hükümet, halkı için hizmet eden dürüst, ilkeli, kararlı bir cumhurbaşkanı isteyenlerin tercihi 28 Mayıs’ta elbette Kemal Kılıçdaroğlu demelidir” değerlendirmesini yaptı. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›