Amasra’da tekne turu ve balık ekmek ikramı

“Türk Mutfağı Haftası” etkinlikler çerçevesinde, Bartın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Amasra Belediyesi iş birliğinde Amasra’da tekne turu düzenlenirken balık ekmek ikramında bulunuldu. Ardından da TCG Nusret Mayın Gemisi Müzesi ziyaret edilirken İlçe Halk Kütüphanesi bahçesinde çay ve kurabiye ikramı yapıldı.
Bu haber 2023-05-26 17:08:28 eklenmiş ve 633 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde Bartın’da başlayan etkinliklerle ilimize özgü yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

 

 

Güzelcehisar’daki açılış programıyla başlayan hafta programı, Ulus ve kent merkezinde devam ederken Amasra’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

 

Bartın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü  ile Amasra Belediyesi iş birliğinde “Türk Mutfağı Amasra’da” adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında tekne turu yapıldı. Amasra koylarının tanıtıldığı etkinliğe Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak başta olmak üzere birçok il müdürü ve protokol üyesi katıldı.

 

 

Düzenlenen tekne turunda katılımcılara balık ekmek ikramında da bulunuldu.

 

 

Nusret Mayın Gemisi Müzesi ziyaret edildi

 

 

Tekne turunun ardından Amasra Limanı’na demirleyerek ziyarete açılan TCG  Nusret Mayın Gemisi Müzesi, protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, beraberindeki protokol üyeleriyle tarihe yön veren Çanakkale Deniz Savaşlarının kazanılmasında büyük bir rol oynayan ve 2011 yılında aslına uygun olarak yeniden inşa edilen TCG Nusret Müze Gemisi’ni ziyaret ederken şeref defterini imzalayarak Gemi Komutanı Dz. Ütğm. Ersin Taşkın’dan gemi hakkında bilgi aldı.

 

ETİKETLER : Amasra Türk Mutfağı Haftası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›