Çalışmaları yerinde gözlemleme şansı buldular

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği öğrencileri, Zonguldak ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla ekskürsüyon gezisi yaptı.
Bu haber 2023-05-24 09:38:05 eklenmiş ve 57158 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, 22 Mayıs’ta Zonguldak ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla ekskürsüyon gezisine başladı.

 

 

25 Mayıs’a kadar devam edecek olan program kapsamında Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığında gerçekleştirilen ekskürsüyon gezisinde ilk olarak Gökçebey Fidanlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden öğrenci grubu burada yürütülen çalışmaları yerinde gözlemleme ve inceleme şansı buldu.

 

 

“Gayretiniz ormancılığı Türkiye Yüzyılına taşıyacak”

 

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, öğrenci grubuna kısa bir bilgilendirme konuşması yaparak “Zonguldak’ın, önemli bir orman varlığına sahip ve aynı zamanda ormancılığın layıkıyla yapıldığı ender bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak, mesleğimizi daha da ileriye taşımak için öğrencilerin kendilerini çok yönlü geliştirmelerin önemine dikkat çekti. Ormancılık kutsal bir meslek, severek yapmazsanız başarılı olmayacağınız bir iş. Mesleğimizin geniş yelpazesi var sevecek farklı yönleri var. Siz yeni meslektaşlarımızla bilgilerimizi paylaşarak elimizdeki bilgiyi çoğaltıyoruz. Gayret, kaderin aşığıdır. Sizin ormancılık mesleğindeki gayretiniz ormancılığı Türkiye Yüzyılına taşıyacaktır” dedi.

 

 

“Bu milli servetimizi korumak bizim görevimiz”

 

 

İş güvenliği,  kaliteli orman emvali üretimi, standardizasyonun önemi konularında da bilgi ve tecrübelerini paylaşarak 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında iş güvenliği kuralları, kişisel koruyucu donanım kullanımının gerekliliğinin altını çizen Bayraktaroğlu, “Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malı. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yerinde gözlem yapıldı

 

 

Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarını da gezen öğrenci grubu, biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadele teknik ve uygulamalarını yerinde gözlemledi.

 

 

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›