“Belediyecilik hizmetleri zirve yaptı ilimizde”

14 Mayıs’ta gerçekleşen seçim sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı olan ama seçimi kazanamayan Cemal Akın’ın Bartın için yaptıklarını anlatan MHP Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Sezai Hangişi, “2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Cemal Akın’ın Belediye Başkanı olmasıyla beraber Bartın kabuğunu kırmaya başladı. Atılımlar peş peşe gelmeye başladı. Hizmet belediyeciliği anlayışıyla, ayrımcı olmayan, ötekileştirmeyen, herkesle diyalog içinde, açık kapı politikasıyla, ulaşılabilir bir tarzda çalışma prensibiyle, belediyecilik hizmetleri zirve yaptı ilimizde” dedi.
Bu haber 2023-05-22 09:27:19 eklenmiş ve 362 kez görüntülenmiştir.

 

MHP Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Sezai Hangişi, MHP Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı olan ama seçimi kazanamayan Cemal Akın’ın Bartın için yaptıklarını anlattı.

 

 

“Bartın kabuğunu kırmaya başladı”

 

 

“Cemal Akın’ın Belediye Başkanı olmasıyla beraber Bartın kabuğunu kırmaya başladı” diyen Hangişi, şu ifadeleri kullandı:

 

 

Bartın, 1991 yılında Zonguldak'tan ayrılarak il oldu. İl oldu ancak uzun bir süre kent olamadı. 2009 yılına kadar ufak tefek, günü geçiren belediyecilik hizmetleriyle geldi. Çağdaş, yaşanabilir bir kentte olması gereken; havası temiz olacak, suyu kullanılabilir ve sürekli olacak, çevre temizliği açısından arıtma tesisleri olacak, kentin tarihini yansıtacak müzeleri olacak, çocukların, gençlerin ve yaşlıların yaşayabileceği konfor alanları olacak, itfaiye hizmeti tam donanımlı olacak, cenaze hizmetleri sorunsuz yürüyecek. Bunun gibi sayabileceğimiz birçok özellik ilimizde ya hiç yoktu ya da kısıtlıydı. Yaşı genç olanlar Bartın'ın eski halini bilmez ama maalesef durum buydu. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Cemal Akın’ın Belediye Başkanı olmasıyla beraber Bartın kabuğunu kırmaya başladı. Atılımlar peş peşe gelmeye başladı. Hizmet belediyeciliği anlayışıyla, ayrımcı olmayan, ötekileştirmeyen, herkesle diyalog içinde, açık kapı politikasıyla, ulaşılabilir bir tarzda çalışma prensibiyle, belediyecilik hizmetleri zirve yaptı ilimizde.

 

 

“14 yılda bunlar gibi birçok sayıda hizmet yapıldı”

 

 

Evvela, Yalı Bölgesinde park bahçe yürüyüş alanları oluşturuldu. 2012 yılında Doğalgaz getirilerek kentin havası temizlendi. Çanak şeklindeki yapısıyla ülkenin havası kirlilik oranı en yüksek olan illerinden biriydi kentimiz. Bartın ve İnkumu arıtma tesisleriyle derelerin ve denizin temizliği sağlandı, pis koku giderildi. Yeni su kaynakları tespit edilerek kentin su sorunu giderildi. Senede ortalama 150 gün akmayan, akınca da bulanık olan su sürekli akar hale geldi. Kavşak suyu sürekli akar hale geldi. İtfaiye hizmetleri Kavaklı'daki kısıtlı binadan çıkarılarak, Sanayi Sitesi’ndeki tam donanımlı ve modern yapıya kavuşturuldu. Ulaştırma ve Bakım Hizmetleri Gazhane Bölgesindeki ilkel şartlardan kurtarılarak Sanayi Sitesindeki modern yapıya kavuştu. Kent Müzesi, Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi ve Türk Dünyası Bilim İnsanları Müzesi açıldı. Modern Gasilhane hizmeti hayata geçirildi, yıllardır Türkiye'nin dört bir tarafına hemde ücretsiz olarak kent sakinlerinin cenazeleri gönderildi, kent sakininin cenazesi diğer illerden alınıp getirildi. Kentin tarihi yapıları(Belediye binası, Su Terazisi, Dikilitaş, Kent Hamamı vs. restore edilerek eski konaklarıyla beraber kentin tarihi ön plana çıkarıldı. Yaşlı ve engelli bakım hizmetleri hayata geçirildi. Engelsiz Sanat Evi açıldı. Umut Özel Eğitim Okulu öğrencileri için kafe açıldı. Mahallelerde yaşam merkezleri oluşturuldu. Yalı Sevgi Parkı, Belediye Parkı, 140. Yıl Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Gazhane Parkı ve Yaşam Alanı, Kaynarca Parkı, Köy Park(örneği ancak büyükşehirlerde olan) vs. çok sayıda park ve yaşam alanı oluşturuldu. Bartın Belediyesi Kültür Merkezi ve Kent Belleği Araştırma Kütüphanesi açıldı. İnkumu'ndaki sahil ve cankurtaran hizmetleri modern hale getirilerek boğulmaların önüne geçildi. Her yıl ortalama 10 civarında boğulma ve ölüm olayı olurdu. İnkumu'nda 4 ayrı bölge için Mavi Bayrak alındı. Sayısız kurslar açılarak (halk oyunları, robotik kodlama, resim, müzik, çini, yabancı dil vs.) binlerce insanımız ücretsiz olarak bu kurslardan faydalandırıldı. İlimiz beton asfaltla tanıştı, çok sayıda okulun bahçesi asfaltlandı. 14 yılda bunlar gibi birçok sayıda hizmet yapıldı, kentimiz adeta Altın Çağını yaşadı. Ülkenin sayılı yaşanabilir kentlerinden biri haline geldi.

 

 

 “Vatandaşın seçimine saygı duyuyoruz”

 

 

Bu hizmetleri söyleyince, bazı insanlar diyor ki; ‘Belediye başkanın görevi yapacak.’ Evet yapacak. Bir hoca geliyor takımın başına, 5 yılda 5 şampiyonluk alıyor, başka bir hoca 5 yılda 1 kupa alıyor. Hangisi başarılı? İşte Cemal Akın da, 5 yılda 5 şampiyonluk alan hoca gibi başarılı hizmetleri yaptı. Ülkemizde örnekleri var. 5 yıl başarılı bir şekilde, Belediye Başkanlığı yapıp, kentin sorunlarını çözüp, sonraki seçimlerde milletvekili olan, bakan, başbakan ve hatta cumhurbaşkanı olanlar var. Cemal Akın da bu şekilde takdir görebilirdi. Bartın kırsalında MHP'nin oyları artarken hizmeti en çok olan Bartın merkezde artmadı, vatandaşın takdiri bu. Seçim vatandaşın irade beyanıdır. Vatandaşın seçimine saygı duyuyoruz. Ancak, Belediye Başkanı olarak bu başarılı hizmetlere imza atmış bir insan vekil olsaydı eminim Bartın geneline daha çok faydalı olurdu diye düşünüyorum. Çünkü insanın yaptıkları yapacağının teminatıdır, geçmişi geleceğinin aynasıdır der atalarımız. Ama yine de hayırlısı olsun, sağlık olsun diyelim.”

ETİKETLER : Sezai Hangişi Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›