Din Görevlileri Aylık Mutat Toplantısı yapıldı

Din Görevlileri Aylık Mutat Toplantısı Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konuşmasında aile olmanın önemine değinen Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, aile kurumunun kutsallığını vurgu yaparak, “Aile çözülünce toplum çözülür, millet çözülür, devlet çözülür. Her biri sevgi, saygı, sadakat ve sorumluluk yönergesinde üzerine düşeni yaparsa o aile cennetteki evimiz olur” dedi.
Bu haber 2023-05-22 09:11:01 eklenmiş ve 32 kez görüntülenmiştir.

 

Keskin’den “Aile” vurgusu!

 

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Bartın İl Müftülüğü’nün hazırladığı “Bartın Huzurlu Yuvam Olsun” Projesi kapsamında “Aile İçi Şiddetle Mücadele” konusunda Bartın İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Sosyal İl Müdürlüğü proje temsilcileri tarafından görevlilerine yönelik ilk eğitim verildi.

 

 

Din görevlisi olarak uzun yıllar görev yapıp emekli olan din görevlilerimize plaket takdim edildi. Birimlere ait sunumlardan sonra İl Müftüsü Ömer Keskin gündemle alakalı sunumunu gerçekleştirdi.

 

 

“En büyük tehdit aileye yapılan tehdittir”

 

 

Toplantıda konuşan Müftü Keskin aile olmanın önemine değinerek, “Kadınla erkek birbirinin rakibi değildir. Hepimiz insanız. Kadın insan, erkek insanoğludur. Neşet Ertaş şöyle diyor: “İki büyük nimetim var biri anam; biri yârim. Biri var etti beni; biri yar etti beni.” diye konuştu.

 

 

Aile kurumunun kutsal olduğunu ifade eden Müftü Keskin: “Aile kurumu kutsaldır. Dinimiz öyle değerlendiriyor. Tanzimattan bu yana yaşadığımız en büyük tehdit aileye yapılan tehdittir. Aile çözülünce toplum çözülür, millet çözülür, devlet çözülür. Ailemize sahip çıkacağız. Anne, baba, çocuklar… Baba bir güneş gibi; anne bir ay gibi, çocuklar birer yıldız gibi. Her biri sevgi, saygı, sadakat ve sorumluluk yönergesinde üzerine düşeni yaparsa o aile cennetteki evimiz olur. Dünya bize, biz birbirimize emanetiz. Emanetin kıymetini bilelim” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“Desteklerinizi bekliyoruz”

 

 

Müftü Keskin konuşmasının sonunda Bartın Merkez Camii ve Külliyesi için din görevlilerinden destek isteyerek: “Merkez Camii ve Külliyemiz devam ediyor. Belli bir aşamaya geldi. İnşallah yakında tabyasını dökeceğiz. Gerçekten külfetli, yani 50 tane köy camisini bir anda yapıyorsunuz. Hepinizden bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” diye sözlerini tamamladı.

 

 

İl Müftü Yardımcıları Hulusi Güner ve Abdullah Uzel, Başkanlığımızdan gelen talimatlar ve birim planlamaları ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

ETİKETLER : Bartın İl Müftülüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›