Abdipaşa’da selin izleri siliniyor!

Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel afetinin büyük zarar verdiği Abdipaşa beldesinde DSİ tarafından başlatılan dere ıslah çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını vurguladı.
Bu haber 2023-05-20 15:55:47 eklenmiş ve 237 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, geçtiğimiz aylarda yaşanan sel afetinin büyük zarar verdiği Derecik ve Yenihan Köylerinde DSİ tarafından gerçekleştirilen dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Dönmez incelemeleri esnasında köy sakinleriyle de bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Dönmez vatandaşların taleplerini en kısa zamanda yerine getireceklerini ifade ederek, dere ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından en kısa zamanda bölgede üst yapı çalışmalarına da başlayacaklarını vurguladı.

 

 

DSİ tarafından gerçekleştirilen dere ıslah çalışmaları kapsamında Abdipaşa Davan Deresinde 435 metre çift taraflı beton ağırlık duvarı, 4 adet menfez, 200 metre çift taraflı istifli taş tahkimatlı sedde yapımı, Kav Deresinde; 2060 metre çift taraflı beton ağırlık duvarı, 6 adet menfez, Kav Deresi Yanderede; 200 metre çift taraflı beton arğılık duvarı, 2 adet menfez ve duvarı üzerilerine korkuluk imalatları yapılıyor.

 

ETİKETLER : Yaşar Dönmez
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›