Bartın’da 19 Mayıs sevinci yaşandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıl dönümü yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bartın’da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.
Bu haber 2023-05-20 15:47:55 eklenmiş ve 523 kez görüntülenmiştir.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 104. yıl dönümü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

 

Bartın’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

 

 

Resmi törenin ardından Ömertepesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’na kutlama programına geçildi.

 

 

Ömertepesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun,  Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Uğur Karakaya, Vali Yardımcısı Miraç Akbulut, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ersin Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, mesleki kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

“Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız”

 

 

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olduğunu ifade eden Akkaş, “Bugün milletimiz için büyük anlam ve öneme sahip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 104. Yıldönümünde, hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Temeli 19 Mayıs'ta atılan ‘milli egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Büyük önderimiz Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkarak, üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Sevgili Gençler; Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve idealist insanlar olarak yetişmeniz için bizler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ Sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ileride şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Gençlik Merkezi gönüllü gençler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Gençlik Merkezi gönüllü gençler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.

 

 

“Başta gelen vazifemizdir”

 

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Mayıs mesajı okundu.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, “Bugün Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıldönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihi, ecdadın imkânsızlıklar içinde dahi büyük bir iman ve inançla direniş ruhunu yeniden canlandırmasının sembolüdür. 19 Mayıs, Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere en canlı şekilde aktarmak başta gelen vazifemizdir. Bu anlayışla, bir asır önceki ruhla ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkıyor, ülkemizin geleceğinin sembolü Türkiye Yüzyılı'nı inşa ediyoruz. Mücadele azmimizi, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutmak için gençlerimizi tüm alanlarda destekliyor, onlara her türlü imkânı ve fırsatı veriyoruz. Ülkemizin demokrasi ve kalkınma atılımlarını tasarlar ve uygularken en çok gençlerimize güveniyoruz. Kendilerine sunduğumuz imkânları en iyi şekilde kullanarak bizlere büyük gururlar yaşatan gençlerimizle iftihar ediyoruz. Ülkemiz kalkındıkça, geliştikçe, büyüdükçe, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için gençlerimize daha fazla destek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu emanet ettiğimiz gençlerimizin, son devletimiz Cumhuriyetimize güçlü bir şekilde sahip çıkmaları, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum” dedi.

 

 

Ardından çeşitli gösteriler ile program sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın 19 Mayıs
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›