Bartın bugün 19 Mayıs’ı kutlayacak

Tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hazırlıkları tamamlandı. Bugün, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan programların ardından Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonu’ndaki etkinliklerle 19 Mayıs coşku içerisinde kutlanacak.
Bu haber 2023-05-19 15:27:21 eklenmiş ve 382 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl da aynı heyecan ve coşkuyla tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlanacak.

 

 

Tüm ülkede çeşitli etkinlik, yürüyüş, kortej ve törenler düzenlenecek.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bugün Ömertepesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.  

 

 

19 Mayıs kutlamaları çelenk sunma töreniyle başlayacak 

 

 

Tören kapsamında bugün ilk olarak saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapılacak. Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Tören daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erecek.

 

 

Kutlamalar Ömertepesi’nde yapılacak

 

 

Tören etkinlikleri daha sonra saat 10.00’da Ömertepesi Kapalı Spor Salonunda devam edecek.  Program kapsamında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirecek. Program kapsamında daha sonra genç kürsü konuşmaları, günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, spor gösterileri(güreş-karate-cimnastik) ile sona erecek.

 

 

Bartın Bisiklet Turu yapılacak

 

 

Program kapsamında aaat 11.00’da ise Gençler Bisiklet Turu düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan tur Bülent Ecevit Bulvarı-Çatmaca Mevkii-Gölbucağı Kavşağı-Yalı Mevkii-Asma Köprü güzergahından yeniden Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.

 

 

Etkinlikler yarın da devam edecek

 

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri 20 Mayıs Cumartesi günü ise Gençlik Merkezi’nde saat 10.00’da Satranç Turnuvası, Ulukaya mevkiinde saat 12.00’de Gençlik Merkezi Çadır Kampı ve saat 14.00’da Paintball etkinliği ile devam edecek.

 

 

Pazar günü Doğa Yürüyüşü yapılacak

 

 

21 Mayıs Pazar günü ise yine Gençlik Merkezi’nde saat 10.00’da Satranç Turnuvası düzenlenirken etkinlikler saat 11.00’de Ulukaya’da Doğa Yürüyüşü ve saat 13:00’de ise Eğitsel Oyunlar etkinliği ile devam ederek programlar sona erecek.

 

ETİKETLER : 19 Mayıs Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›