“Bartın’ın kazanması için destek vermeye devam edeceğim”

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç, “2007 yılından bu yana 5 dönem kesintisiz 16 yıl süren onur ve gururla taşıdığım Bartın milletvekilliği görevim bugün itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. Devredeceğim hizmet ve icraat bayrağını Yusuf Ziya Aldatmaz’ın daha yukarılara taşıması ve daima Bartın’ın kazanması için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğim” dedi.
Bu haber 2023-05-17 13:17:43 eklenmiş ve 588 kez görüntülenmiştir.

 

Tunç, seçim sonuçlarını değerlendirdi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın’da siyasetin usta ismi 23, 24, 25., 26. ve 27. Dönem Bartın Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Av. Yılmaz Tunç, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin Türkiye genelinde ve Bartın’da büyük bir katılımla demokrasi geleneğine yakışır bir olgunlukla gerçekleştirildiğini belirten Tunç, Bartın’da yüzde 56,1 oy oranıyla 74 bin 428 oy alarak Kılıçdaroğlu’na büyük fark atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 28 Mayıs’ta rekor bir oranla destek verileceğine inandığını söyledi.

 

AK Parti’nin 267 Milletvekili kazanarak yine Türkiye’nin en büyük partisi olduğunu gösterdiğini ifade eden Tunç, Cumhur İttifakının Meclis’te 321 milletvekili ile iktidarını sürdürmeyi başardığını kaydetti.

 

Bartın’da seçimi kazanan AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ile CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu için başarı temennisinde bulunan Tunç, Bartın’da seçim yarışına katılan tüm partilerin adaylarını da Bartın’daki demokrasi şölenine katkıları için tebrik etti.

 

“Demokrasi geleneğimize yakışır bir olgunlukla gerçekleştirdik”

 

2007 yılından bu yana 5 dönem kesintisiz 16 yıl süren onur ve gururla taşıdığı Bartın Milletvekilliği görevinin sona erdiğini anımsatarak devredeceği hizmet ve icraat bayrağını Yusuf Ziya Aldatmaz’ın daha yukarılara taşıması ve daima Bartın’ın kazanması için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğinin altını çizerek şunları söyledi:

 

“Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerini Türkiye genelinde ve Bartın’ımızda büyük bir katılımla ve demokrasi geleneğimize yakışır bir olgunlukla gerçekleştirdik.

 

14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. 

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51 oy alarak, yüzde 44,88 oy alan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na önemli bir fark atmıştır.

 

Bartın’ımızda da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 56,1 oy oranıyla 74 bin 428 oy almıştır. Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 36,49 oy oranı ile 48 bin 409 oyda kalmıştır. Bartın’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük bir fark atmıştır.

 

“Milletimiz 28 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşasına evet diyecektir”

 

Bu sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır. İkinci turda milletimizin tercihinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yana olacağından şüphemiz yoktur. Ülkemizi her alanda ileriye taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımıza 21 yıldan bu yana destek olan milletimiz 28 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşasına evet diyecektir.

 

AK Parti’miz 267 Milletvekili kazanarak yine Türkiye’nin en büyük partisi olduğunu göstermiş, Cumhur İttifakı Mecliste 321 milletvekili ile tartışmasız iktidarını sürdürmeyi başarmıştır.

 

“Demokrasi şölenine katkıları için tebrik ediyorum”

 

Bartın’ımızda da AK Partimiz yüzde 36,95 oy oranıyla 1 Milletvekili, CHP de yüzde 31,45 oy oranıyla 1 Milletvekili kazanmıştır. Bartın halkımızın tercihine saygımız sonsuzdur. AK Partimizden seçilen Yusuf Ziya Aldatmaz’ı ve CHP’den seçilen Aysu Bankoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İkinci sıra Milletvekili adayımız Turhan Kalaycı’ya da gösterdiği emek ve gayreti için teşekkür ediyorum. Seçim süreci boyunca gece gündüz çalışan tüm teşkilatımıza ve destek veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bartın’ımızda seçim yarışına katılan tüm partilerimizin adaylarını Bartın’daki demokrasi şölenine katkıları için tebrik ediyorum.

 

“Daima Bartın’ın kazanması için devam”

 

2007 yılından bu yana 5 dönem kesintisiz 16 yıl süren onur ve gururla taşıdığım Bartın milletvekilliği görevim bugün itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. Devredeceğim hizmet ve icraat bayrağını Yusuf Ziya Aldatmaz’ın daha yukarılara taşıması ve daima Bartın’ın kazanması için gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğim.

 

“Rekor bir oyla destek vereceklerine yürekten inanıyorum”      

 

16 yıl boyunca içlerinden hiç çıkmadığım, iyi günde kötü günde daima ulaşılabilir, her daim birlikte olduğum, eser siyasetimizle Bartın’ımızı büyütmenin onurunu yaşatan çok kıymetli hemşehrilerimize destek ve teveccühleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ikinci turunda Bartınlı hemşehrilerimizin rekor bir oyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek vereceklerine yürekten inanıyorum. Seçimlerimizin ülkemiz ve Bartın’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi en içten duygularımla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

 

ETİKETLER : Bartın Yılmaz Tunç AK Parti
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›