Fındık Bakım Paketi başvuruları başladı

Bartın’da fındık üreticileri için uygulamaya konulan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Fındık Bakım Paketi Hibe Programı (fındık dikili alanlarda) başvuruları başladı.
Bu haber 2023-05-10 16:28:27 eklenmiş ve 679 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Bartın İli 2023 Yılı Fındık Bakım Paketi Hibe Programı’na 5 Mayıs 2023 – 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında çiftçiler başvuru yapabilecek.

 

 

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, 2023 yılı için gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçiler desteklenerek gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.

 

 

Proje bölgesinde yer alan çiftçilere, (fındık üreticileri) verilecek hibe ile Fındık Bakım Paketi desteklemesi yapılacak.

 

 

Edilen bilgilere göre; fındık Bakım Paketi çerçevesinde en az 3 dekar, en fazla 15 dekarlık  ÇKS'ye kayıtlı alanlara sahip üreticilere Fındık Bakım Paketi (makine ekipman) (en az 3, en fazla 4 makine ekipman verilerek desteklenecektir) için hibe desteği verilecek.

 

 

İşte Hibe Desteğine Konu Fındık Bakım Paketi için Gerekli Makine Ekipmanlar!

 

1-Motorlu Budama Testeresi

 

2-Akülü Budama Makası

 

3-Pülverizatör

 

4-Motorlu Tırpan

 

5-Motorlu Çapa Makinesi

 

 

Yüzde 70 hibe desteği

 

 

Bireysel başvurularda yüzde 70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır.

 

 

Uygulama Bölgesi

 

 

Proje Uygulama Bölgesi; Bakanlık tarafından onaylanan stratejik yatırım planlarında belirtilen Bartın İli Merkez ve Ulus İlçesine bağlı köylerde uygulanacak.

 

 

Başvuru Süresi

 

 

5 Mayıs 2023 – 18 Mayıs 2023 arasında yapılacak. Son başvuru tarihi: 18 Mayıs 2023 günü saat 17:30'a kadar yapılacak olup, bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.  

 

 

Başvuru Yerleri

 

 

Başvurular Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Ulus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacak.

 

 

Hibelere kimler başvuru yapabilir?                                                                         

 

 

Başvuru sahipleri Bartın İli Merkez ilçe köyleri, Ulus İlçesine bağlı köylerde en az 6 aydır ikamet ediyor olmaları gerekiyor. Ayrıca Güncel (2022 veya 2023) ÇKS kaydında en az 3 dekar fındık arazisi kayıtlı olmalı gerekiyor.

ETİKETLER : Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›