MHP’li Akın, ortak canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Bartınlı gazetecilerle ortak canlı yayın yapan MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, merak edilen sorunları yanıtladı. Halkın teveccühü ile seçimi kazanacaklarını vurgulayan Akın, “Belediye Başkanlığına başlarken Bartın’ı huzur şehri yapacağız demiştik. Gerçekten Bartın artık huzur şehri. Huzur şehrinde huzurlu bir seçimin geçmesini arzu ediyorum. Nihayetinde seçimler sona erdiğinde yine hep beraber yan yana olacağız birlik ve beraberlik içerisinde olacağız” dedi.
Bu haber 2023-05-10 16:25:09 eklenmiş ve 545 kez görüntülenmiştir.

 

“Yine hep beraber, yan yana olacağız”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, Bartın Halk Gazetesi, Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Times ve Bartın Manşet Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran, Bartın’ın resmi ilan  alan haber sitesine sahip EYBEY Medya ve Yayımcılık Tic. Ltd. Şti.’nin Sahibi Mustafa Ahmet Oktay’ın da yer aldığı ortak canlı yayın programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Geçtiğimiz gün Riverside Otel’de düzenlenen programda Akın, sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi, Bartın için yapacağı çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler aktardı. Akın programda yaptığı konuşmada halkın teveccühü ile seçimi kazanacaklarını belirtti.

 

 

“Biz yaptık ve yapacağız”

 

 

“Halk teveccüh göstermezse siyasi hayatınıza devam edecek misiniz?” sorusuna, Akın, “Ben her şeyden evvel halkımızın teveccüh göstererek bu seçimlerde bizi başarıya ulaştıracağına, Bartın’ın hizmetkarı yapacağına inanıyorum. Benim anlayışımda hizmetkar olmak var. Hizmet etmek için hizmetkar olmak gerekir. Bu hizmetkarı bırakmayacaklarına ben inanıyorum. 14 yıldan bu tarafa bu hizmetkarlığı biz yaptık ve yapacağız. Halkımız bunu iyi bilir ve iyi değerlendirecektir. Şu anda hiç kazanmama gibi bir duygumuz yok. Halkımızın teveccühü ile bu seçimi kazanacağız. Çünkü 3 dönem üst üste 1876 yılından beri üç dönem üst üste belediye başkanlığını kazanan bir şahsiyet olduk halkımızın teveccühü ile” diye konuştu.

 

 

“Bartın bu sıkıntıdan kurtulsun istiyorum”

 

 

Anjiyo ünitesi konusunda AK Parti’yi eleştirmesi yönündeki soruya Akın, “Yıllardır bu konuyu konuşuyorum. Bartın’a gelmesi lazım. Sayın Milletvekilimiz 2 ay evvel artık geliyor dedi eğer öyleyse başımız üzerine. Ama bu bugüne kadar olmadı. Nüfus bazı alındı olmadı. Ben 5 ay evvel bundan ızdırap duyarak Karabük’e giderken halamı kaybettim. Onun için bu sıkıntıdan kurtulalım. Bartın bu sıkıntıdan kurtulsun istiyorum. Ben eksiklikleri yapacağım diye geliyorum. Yapılan her şeye saygı duyuyorum teşekkürlerimi sunuyorum. Bir siyasi partiye yüklenmek gibi bir meselem yok benim. Ben yapacaklarımı anlatırım. Bununla ilgili üzerime düşen ne varsa onu da yapacağım” dedi.

 

 

“Kendime münhasır hareket ederim”

 

 

“Aldatmaz’ı Akın’ın önünü kesmek için aday yaptılar” sorusuna Akın, “Ben başka siyasi partilerin adaylarına göre asla şekillenmem. Ben aday oluyorum diye istifa ettiğimde adaylar zaten belli değildi. Ben aday adayı değildim, adaydım. Tek adaydım. Genel Başkanımıza sordum, seni Ankara’ya bekliyorum dedi. Sana ihtiyacım var dedi. Bartın’da da söyledi. Türkiye’de tek yerde söyledi. 14 yıldır belediye başkanlığımızı yapan Cemal Akın’ı Ankara’da görmek istiyorum destekleyecek misiniz dedi. Ben farklıyım. Farklı olunca zaten çok hizmet yapacağıma inanıyorum. Yaptım da. Bunun örneği var. 14 yıllık belediye başkanlığım, onun öncesinde 3,5 yıldır iktidarda olduğu dönemde yaptıklarımız. Ben bu milletin gece gündüz emrindeyim. Onun için bir başka siyasi partinin adaylarının kimin olacağına ilişkin ben şekillenmem tavır almam. Ben Cemal Akın’ım. Kendime münhasır hareket ederim. Benim münhasırım bu millete hizmet etmektir” dedi.

 

 

“Sandığa girmeyince belli olmaz”

 

 

“Aldatmaz sizin oylarınızı aldı mı” sorusuna ise, “Sandığa girmeyince belli olmaz. Kimsenin cebinde şu an oy yok. Sandıklar şu anda boş. Bütün oylar şu anda halkımızın cebinde” diye konuştu.

 

 

“İnşallah o da gerçekleşecek”

 

 

“Kozcağız ilçe olacak mı?” sorusuna Akın, “Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilen 100 söz var. Bunun 11. Maddesinde 100 ilçe 1000 ilçeden oluşturulan bir idari sistem oluşturulacak diyor. Bu noktada Kozcağız’ı ilçe yapacağımızın vaadini veriyoruz. Bu hem Devlet beyin sözü hem de benim sözüm. 3 sene evvel bunun mücadelesini yaptığımı da biliyorsunuz. Çünkü ilçe olmayı eğer Bartın’da hak edecekse Kozcağız nüfus anlamında, idari yapı anlamında yüz ölçümü anlamında da özelliği var. İnşallah o da gerçekleşecek.”

 

 

“Her yerin ayrı bir meselesi var”

 

 

Seçim süresine başlarken yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Akın, “Seçimlerden evvel 4 tane ankete baktım. İkisi benim yaptığım anketti. Kaç oy alacağım değil. Bartın halkı adaya göremi oy verir, partiye göre mi? %69.8 ile 67.7 arası adaya göre oy verir çıktı. Adaya göre oy verirse ben kendime güveniyorum. Ben üç dönem belediye başkanlığı yaptım. Halkımız bizi nasıl değerlendir şöyle bu bizim işimizi görür, kapısı açıktır. Biz 24 saat telefon ettiğimizde telefonu açar, yüksünmez. Gider oraya otururuz. Her derdimizi anlatırız dedi. Burada aldığımız her oy aday üzerine eklerse olur. Elbette siyasi partinin belli bir oyu vardır. Ben eklediğime inanıyorum. Siyaset bisiklet gibidir. Pedalı döndürdükçe gidersiniz. Döndürmezseniz düşersiniz. Ben hep pedalı döndürdüm. Milletten ayrılmadım. Ben halkın adayıyım, tabanın adayıyım. Onun için kendime güveniyorum” dedi.

 

 

“Öyle bir şey yok”

 

 

“TOKİ konutları teslim edildi, belediye yolu yapmıyor” eleştirilerine ise Akın, “Öyle bir şey yok. Kanalizasyonla ilgili sıkıntılar var. Hemen 500 m alt tarafında arıtmamız var. Baştan beri proje yapılırken arıtmaya girecek diye proje yapıyoruz. Vatandaş da diyor ki oraya inmem çok zor ben buraya paket arıtma yapayım diyor. TOKİ bize bizde TOKİ’ye görüş bildirdik belediye olarak. TOKİ de cevabı gönderecek. Yolda sıkıntı yok. Belediye ile ilgili sıkıntı yok. Ya paket arıtma yapacak ya da sisteme bağlayacak. İnşaatı yapanların tercih meselesi o” ifadelerini kullandı.

 

 

“Keşke o günkü belediye başkanı tedbir alsaydı”

 

 

“Arıt için de belde olma sözü verebilir misiniz?” sorusuna ise Akın, “2 binin altında kalan beldelerin belediyeliği düşecek diye yasa çıktı ve Arıt 2 binin altında kaldığı için bu sıkıntıyı yaşadı. Keşke o günkü belediye başkanı tedbir alsaydı. Ama alamadı tedbir. Aydınlar’ın bir kısmındaki köyler dahil olsaydı bu iş bitmişti. Hasankadı, Kumluca için de geçerli. Orada da tedbir alınıyor. Tedbir alınmazsa gider. İnsanlar artık kalmamış. Onun için büyük bir hataydı oranın kapatılması. Tekrar belediye olması için de tekrardan bir kanun çıkması gerekiyor. Bununla ilgili de kanun teklifi vereceğim ben. Belde olduğu zamanki halini biliyorum şimdi ki halini biliyorum. Tedbiri gerektiği gibi alamamışlar. Çıkmaz sokak haline geldi. Kurucaşile-Arıt ya direkt Bartın’a gelecek ya da Kurucaşile-Arıt-Ulus oradan Bartın’a devam edecek. Yolu açarsak hem bölgeyi turizme kazandırmış oluruz. Zoni Yaylası ve Değirmenyanı denen bir yer var orada. Oraların hareketli olması lazım. Turizm yaptığınız gibi av turizmi de yapabilirsiniz. Orada yine bir iki tane atölye getirseniz 2 bin kişi çalışır. Nüfus fazla oldukça yeniden belediyelik olma durumuna girer. İkinci yolu önerge vererek, bu tür beldelerimizin büyük sıkıntı yaşadığının önergesini vererek bunu gerçekleştirmemiz lazım” diye konuştu.

 

 

“Bartın’da hizmet vermeyi istiyorum”

 

 

“Belediye Başkanlığı döneminde şunu da yapabilseydim dediğiniz bir proje ve seçildiğiniz takdirde hayata geçirmek istediğiniz ilk çalışma ne olacak” sorusuna ise, “14 yıl uzun bir zaman çok şükür çoğunu yapmak bize nasip oldu. Aciliyeti olup ta yapamadığım pek bir şey olmadı. Hafif raylı sistem uzun vadeli bir proje demiştim. O olabilseydi keşke. Ama şimdi genel projeye koydum. Üniversitenin oradan gelen çevre yolundan beri ufak raylı sistem. Bunu muhakkak yapmak gerekiyor. İkincisi teleferik demiştim. Ama deprem, sel ve diğer felaketlerle bunu düşünmek şu anda mümkün olmaz. Bu proje o  şartlarda gayet makul ve mantıklı idi. Belki ileriki zamanlarda bu olabilir. Artı Köy Park bitince bunu  yapacağım demiştim zaten . Köy Park bittiğinde be de belediye başkanlığını bitirmiş oldum. İlk orta ölçekli sanayi bölgesini yaptırmaya çalışacağım. Bunu çok önemsiyorum. İstihdam alanlarını geliştirmeye çalışacağız. Dallıca bölgesinde 70 milyon metrekare imar yaptık. 70 milyon metrekare imarda 320 bin nüfusu baz aldık. 22 mahalle, 22 köyde 320 bin nüfusu baz aldık. Filyos’u düşündük bunu baz alırken. Orada gübre fabrikaları kurulacak. Fırsatları kaçırmamak istedik. Orta ölçekli sanayi olmazsa o iller büyümez. Biz Bartın’ı büyük Türkiye’nin büyük ve güçlü Bartın’ı yapmak istiyoruz. Bizim derdimiz makam değil, ben zaten makamı bıraktım. Asıl mesele burada genele hizmet ederek Bartın’da hizmet vermeyi istiyorum. Gelecekte doğduğun yerde doy düsturu içerisinde gençlerimiz burada kalsın istiyorum.”

 

 

 “Sadece park, bahçe yapıyor” eleştirilere cevap verdi

 

 

Akın, konuşmasında “Belediyenin görevi park bahçe yapmak, yeşil alanlar bırakmak, yolları yapmak, müzeleri yapmak. Alt yapıya belediyeler kolay kolay girmez. Doğalgaza başlayacağım para yok 400 kilometre yolu neyle yapacağız dediler. Kanalizasyon ırmağa akıyordu, arıtmasını yapmak büyük hizmet değil midir? Bartın’da sular çamur geliyordu, yaz gününde su yoktu. En az 50 kere su kesilirdi, 150 gün su yoktu Bartın’da. Şimdi bir gün kesilince feveran ediyoruz. İkinci bir su hattını Bartın’a getirdik. 30 sene Bartın’da su meselesi yok. Park bahçe en ucuz olanı. İnkumu’na kokudan sinekten girilemiyordu. Şimdi Mavi Bayrak aldık. Biz de almadık Mavi Bayrak’a hak kazandınız diye geldiler. Çünkü kanalizasyon artık gitmiyor. Bartın’ı ilk üst geçitle tanıştıran biziz. Kavga ile yaptık hem de. Yaptırmak istemediler bize. Üç tane yaptık. İki karayolu üzerine bir tane de Hendekyanı’na. Hep ilkleri yaptık. Gazhane’yi yaptık. Park bahçe mi gazhane” ifadelerini kullandı.

 

 

“Vekil olursak bunların hep takibini yapacağız”

 

 

“Çatmaca bölgesine battı çıktı” sorusuna ise Akın, “Bu karayollarına ait. Yeni çevre yolu yapıldığında Güney Çevre Yolu ihalesi yapıldı, Kuzey Çevre Yolu projesi yapılıyor. O da yapıldığında şehrin merkezi belediyeye kalacak. Belediye o zaman isterse battı çıktı yapar. Belediyenin uhdesinde değil. Ama öncelikli mesele burada çevre yolunu bitirmek. Vekil olursak bunların hep takibini yapacağız.”

 

 

“Hala doğal sit ile ilgili proje bitmedi”

 

 

Geçmişte Boğaz bölgesinde yapılacak tersaneler projesi hatırlatan Akın, “Doğal sit olduğu için izin verilmedi. Hala doğal sit ile ilgili proje bitmedi. Bitmediği için köprüler ile ilgili de girişim yapamadım. İki tane yaya köprüm vardı yapamıyorum. Biri Kaynarca’dan Orduyeri’ne, diğeri de Kemerköprü Vefa Park’tan karşıya geçecek projeydi. DSİ’den izin almıştık ama Doğal Sit’ten izin alamadık. İnşallah vekil olduğumda girişimleri yapacağız. Doğal sit olunca bu sefer oraya çivi çakamıyorsunuz. O zaman doğal sit yoktu. Sonradan geldi” dedi.

 

 

“Herhangi bir siyasi partinin Bartın’da 2-0 yapma şansı hiç yok”

 

 

Akın, “Cumhur İttifakı’nın adaylarının siz Akın’a oy verirseniz Aysu Bankoğlu gider buradan” sorusu üzerine ise, “Herhangi bir siyasi partinin Bartın’da 2-0 yapma şansı hiç yok. Söyleyen hesap bilmiyor. 2018’de ittifak olarak seçime beraber girdik mi? beraber girdiğimiz de 22 bin oy iki adayımız almıştı. 81 bin oy alınmıştı o zamanki şartlarda. 81 binden çıkarırsan 59 bin kaldı mı. 81 bin ile 2-0 olmayan nasıl oluyor da 59 bin ile 2-0 oluyor. Bir kere bu abes. Halkı kandırmaya yönelik işlerdir. Geçen dönem ittifaklara oy veriliyordu altta toplanıyordu. Sonra iki katından bir fazlaysa alabiliyordu alamadı. Şimdi ise Cumhur İttifakı olarak giriyoruz dediler. Herkes kendisi. Niye ittifak var. İttifakla giren siyasi partilerin baraj meselesi yok. Biz ortak değiliz ayrı ayrı giriyoruz” dedi.

 

 

“Aramızda hiçbir küslük yok”

 

 

Hüseyin Taner Çetin’in bağımsız meclis üyesi olmasını değerlendiren Akın, “Aramızda hiçbir küslük yok. Beraber çok mücadeleler ettik. Yine bizi destekler yine bizim için mücadele ediyor. Ama bağımsız olması tercihi kendi tercihidir” dedi.

 

 

“Tüm kardeşlerimin oylarını istiyorum”

 

 

Akın diğer parti seçmenlerinin oylarına talip olduğunu ifade ederek, “Daha önce herhangi bir siyasi partiye oy vermiş olan her arkadaşımdan ben destek istiyorum. Ben belediye başkanlığı dönemimde herkesin belediye başkanı olacağım derken herkesin oyunu aldım. Daha önceki seçimlerde diğer siyasi partilere oy vermiş tüm kardeşlerimin oylarını istiyorum. Onların sayesinde ben seçileceğim. Bana 3 dönem belediye başkanlığında teveccüh gösterdiler Allah razı olsun. Bir oy benim için çok değerli. Ben oyun, insanın kıymetini bilirim” diye konuştu.

 

 

“Hizmete aşık bir milletvekili olacağım”

 

 

Nasıl bir milletvekili olacağını açıklan Akın, “Öncelikle hizmete aşık bir milletvekili olacak. Ama onun öncesinde ulaşılabilir bir vekil olacak. Ben bugüne kadar nerelisin, adın ne, görüşün ne sormadım. Halkın derdi ile dertlenen bir belediye başkanıydım. Yine aynı olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

“Son seçimlere göre iktidarın oyu belli, ikinci seçilen vekilin oyu belli, artı 20 bin oya ihtiyacınız var bu oya ulaştığınızı düşünüyor musunuz?” sorusuna ise Akın, “En son yapılan seçimler baz alınır. 2019’da İl Genel Meclisi seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 28 bin 500 oy almıştır. CHP’nin 26 bin oyu vardı. Bunu baz alırsanız Cemal Akın da biraz üzerine koyarsa alırız. AK Parti’nin de 57 bin civarında oyu vardı” dedi.

 

 

ETİKETLER : MHP Cemal Akın Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›