“Halkını ayırmadan hizmet etmenin huzurunu herkese yaşatacağız”

Ulus İlçesine ziyaretlerde bulunan CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, “Aile Destek Sigortası ile düzenli bir geliri olmayan ama evi döndürmek için adeta sihirbazlık yapmak zorunda kalan kadınlara nasıl nefes olacağımızı anlattık. Düzenli geliri olmayan kadının adına açılacak hesaba asgari ücret tutarında ödeme yapacağımızı, mutfak masrafına destek olacak bu gelirle hiçbir çocuğun okulda aç kalmadığı, gece yatağa aç girmediği, kenara para koyabilen günler geliyor. 14 Mayıs ülkemizin miladı olacak. Halkını ayırmadan hizmet etmenin huzurunu herkese yaşatacağız” dedi.
Bu haber 2023-05-06 16:36:53 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Ulus İlçe Başkanı Yaşar Yıldırım, CHP Ulus Kadın Kolları Başkanı Nazime Bayraktar ve üyelerle beraber Ulus’a çıkartma yaptı.

 

 

“Aile Destekleri Sigortası bizim bu ülke kadınlarına bir borcumuz"

 

 

“14 Mayıs ülkemizin miladı olacak” diyen Bankoğlu “Ulus İlçesi Kadın Kooperatifleri ziyaretimizde ülkemizin fedakâr, cefakâr ve çalışkan kadınları ile birlikteydik. Çalışan ve çalışkan kadınlar Türkiye’nin en büyük sigortasıdır. CHP olarak bu fedakarlıklarının karşılığını nihayet veren biz olacağız. Bugün Ulus’ta gezdiğimiz Can Tekstil Atölyesi hem işte hem de evde aralıksız çalışan, çocuk yetiştiren, ailesini daha iyi yaşatmak için umudunu koruyan kadınlarla doluydu. Aile Destek Sigortası ile düzenli bir geliri olmayan ama evi döndürmek için adeta sihirbazlık yapmak zorunda kalan kadınlara nasıl nefes olacağımızı anlattık. Düzenli geliri olmayan kadının adına açılacak hesaba asgari ücret tutarında ödeme yapacağımızı, mutfak masrafına destek olacak bu gelirle hiçbir çocuğun okulda aç kalmadığı, gece yatağa aç girmediği, kenara para koyabilen günler geliyor. 14 Mayıs ülkemizin miladı olacak. Halkını ayırmadan hizmet etmenin huzurunu herkese yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“Tanıtımlar yetersiz bile diyemeyeceğim bir durumda "

 

 

Ziyareti sırasında Ulus Doğa Kenti Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni de ziyaret eden Bankoğlu, “Kadın kooperatifleri konusunda bir dönem güzel işler yapılmaya başlanmıştı. Ancak gelinen noktada, yapılan şeyler özellikle destekler, ayrılan bütçeler, tanıtımlar yetersiz bile diyemeyeceğim bir durumda. Geçtiğimiz sene yaptığımız bütçe görüşmelerinde bunu özellikle dile getirmiştik. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ayrılan paydan kadın kooperatiflerine ayrılan pay yaklaşık 50 bin Türk Lirası civarındaydı. Bu parayla o zamanda sıradan herhangi bir araba bile alınamıyordu. Böyle bir bütçeyle kadınlara da, kadın kooperatiflerine de destek olamazsınız dedik. Hiçbir şey değişmedi maalesef. Ama biz değiştireceğiz, burada kadınlarımızın el emeği göz nuruyla yaptığı, ürettiği ürünleri tanıtarak satılması için elimden geleni yapacağımı burada kadın arkadaşlarım da gayet iyi biliyorlar” diye konuştu.

 

 

 “Faiz borcu silinecek"

 

 

Bankoğlu ve beraberindeki heyet ziyaretlerine sanayi sitesinde devam ettiler. Sanayi Sitesi’nde parti programında belirtilen ve hükümetleri döneminde kurulması planlanan Esnaf Bakanlığı, orman kooperatifleri ve orman köylülerine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

Esnafın faiz borçlarının silineceğini ve kira stopaj vergisinin sıfırlanacağını belirten Bankoğlu, “Esnaf uzun yıllardır büyük bir yük altında eziliyor. Beceriksiz bir ucube yönetimle artan maliyetler, ağır vergi yükü, bozulan ekonomik denge ile alım gücünün yerle bir olması esnafın nefesini kesmiştir. Ülkemizin çok önemli bir kesimini temsil eden ve genellikle orta direk dediğimiz yurttaşlarımızı fakirleştiren ve bundan bir adım geri atmadan kendi yandaşının küfesini doldurmak için uğraşan bu yorgun hükümetle vedalaşma zamanı gelmiştir. Bugün Ulus’un her köşesinde bunu gördük” dedi.

 

 

“Bunu yapmak da bizlere nasip olacak”

 

 

Ziyaretleri sırasında esnaf ve yurttaştan yoğun ilgi gören Bankoğlu, kendisinin de Uluslu olduğunu belirterek “Ulus bizim evimiz. Tabi hemşerilerimin böyle yoğun ilgi göstermesi beni hem memnun ediyor, hem de duygulandırıyor. Ben buranın kızıyım. Bartın dünyanın en güzel şehirlerinden biri olabilecek kadar doğal güzelliklere sahip. Ulus da aynı şekilde çok güzel bir ilçe, ancak buna rağmen burada doğru yatırımların hala yapılamamış olması, beni bir Uluslu olarak üzüyor. Bartın’ın, Ulus’un yatırımlarda önceliklendirilmesi, önce ülkemizdeki yerli turistlere sonra da yabancı turistlere tanıtımının yapılarak turizm için cazip bir merkeze dönüştürülmesi gerekiyor. Bunu yapmak da bizlere nasip olacak” diye konuştu.

 

 

 

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu 14 Mayıs
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›