Mekeç: “14 Mayıs sabahına kadar hiç durmaksızın çalışacağız”

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı’nca geleneksel olarak gerçekleştirilen iftar programında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı çok sayıda Saadet Partili vatandaş ile bir araya geldi. Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, “İnşallah Milletvekili adaylarımız Aysu Bankoğlu ve Ceyda Halıcıoğlu Sargın ile birlikte hepimiz 14 Mayıs sabahına kadar hiç durmaksızın çalışacağız” dedi.
Bu haber 2023-04-17 10:23:50 eklenmiş ve 420 kez görüntülenmiştir.

 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı, Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

 

 

Mekeç: “Ortaya öyle bir lezzet çıkardık ki…”

 

 

Millet İttifakı’na yönelik olarak AK Parti ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’ndan yöneltilen eleştirilere ve özellikle de ‘birlik ve beraberlik olmadığı’ yönündeki söylemlere tarihi bir olayı anlatan Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, şöyle konuştu:

 

 

“Biliyorsunuz; Nuh (a.s.), 950 yıl boyunca iyilik, güzellik ve adalet mücadelesi yapmıştır. Bu mücadelenin sonunda Cenabı Allah ona bir gemi yapmasını emretmiş ve o gemiye birçok kişi binmiştir. Gemiye binenler yanlarında kimisi buğday getirmiş, kimisi fındık getirmiş, kimisi üzüm getirmiş, bazıları da nohut getirmiş. Daha sonra bu getirilen malzemelerle bir yemek yapılmış. Biliyorsunuz bu malzemelerin katılması ile ortaya aşure yemeği çıkar. İşte aşurenin yapılma şekli ve tarihi Nuh (a.s.)’dan başlıyor. Bilindiği üzere nohut, kuru fasulye ve buğday o aşurenin içinde kaynaya kaynaya hiçbir zaman özünü kaybetmiyor. Hatta bulamaç haline de gelmiyor. Bizler de Millet İttifakı olarak öyle bir ittifak kurduk ki, Bu ittifakın içerisine kimileri nohut getirdi, kimileri buğday, kimileri de fındık getirdi. Ortaya öyle bir lezzet çıkardık ki, bu ülkeyi haktan ve adaletten yana yönetme lezzetini ortaya çıkardık.

 

 

“14 Mayıs sabahına kadar hiç durmaksızın çalışacağız”

 

 

İşte biz diyoruz ki, hiçbir teşkilat üyemizin ve buradaki parti il başkanlarımızın birbirini herhangi bir şeye ikna etme ya da dönüştürme gibi bir düşüncesi yok. Bizim de onları dönüştürme gibi bir niyetimiz yok. Yapmak istediğimiz olay bu ülkenin gelmiş olduğu noktadan alıp ülkemizin ve milletimizin hak ettiği yönetime kavuşmasıdır.

 

 

Bilindiği üzere bizler Millet İttifakı’nın Bartın’da iki tane adayı var. Bizler bu ittifakın Bartın İl Başkanları olarak iki adayımız ile beraber, seçim sonuna kadar canla başla çalışacağız. Çünkü, bizler bir söz verdik. Ve bu sözümüzü tutmak için var gücümüzle çalışacağız. Tüm İl Başkanlarımızın da benim gibi düşündüğünü buradan sizlere arz etmek istiyorum. İnşallah Milletvekili adaylarımız Aysu Bankoğlu ve Ceyda Halıcıoğlu Sargın ile birlikte hepimiz 14 Mayıs sabahına kadar hiç durmaksızın çalışacağız.”

 

 

Karakaş, “Bizleri bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek”

 

 

Mekeç’in anlattığı hikaye ile 6’lı Masayla ilgili büyüt taşların yerine oturmuş olması gerektiğini söyleyen CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş da, Mevcut iktidarın Türk milletini etnik kimliği, dini, mezhebi ve siyasi düşünceleri üzerinden bölüp parçalamaya çalıştığını savunarak, siyasi düşünceleri farklı olmasına rağmen ortak bir amaç doğrultusunda kendilerini bir araya getiren 6’lı Masa’nın liderlerine teşekkür etti.

 

 

“Bizleri bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek” diyen Karakaş, “Bu çok güzel bir Masa. Bizim birbirimize sevgimiz var, saygımız var, hepimiz kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında hepimiz el birliği ile göreceğiz ki, bizleri bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Bu süreçte bizlere her şeyi söylüyorlar. Ağızlarına gelen yakıştırmayı yapıyorlar. Ne derlerse desinler, emin olun Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’yi kurtardığımız gibi bu gün de ülkemizi başımızdaki bu iktidardan, kötü söz söylemek istemiyorum ‘kötü söz sahibine yakışır’ derler ya, inşallah kurtaracak, birlik ve beraberlik içinde Türkiye Cumhuriyetimizi ikinci, üçüncü hatta dördüncü yüzyılına taşımaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bankoğlu: “Çünkü bu ülkenin huzura ve mutluluğa ihtiyacı var”

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nın Kadir Gecesi’nde Saadet Partisi Genel Merkezi’nden tüm Türkiye’ye duyurulduğunu hatırlatan Millet İttifakı’nın Bartın 1’inci sıra Adayı Av. Aysu Bankoğlu ise seçim sonucunun da çok güzel olacağına inandıklarını söyledi. Bankoğlu, 14 Mayıs’taki seçimler için ‘iyilerin ve kötülerin seçimi’ nitelemesinde bulunarak sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Sizin gibi iyi insanlarla birlikte olmaktan da çok mutluyum, mutluyuz. Çünkü bizim iyi olmaya iyiliğe ihtiyacımız var. Çünkü bu ülkenin iyi insanlara, iyi ahlaka, güzelliğe, huzura ve mutluluğa ihtiyacı var. O yüzden de gönlü iyi olan insanların yönetici pozisyonuna gelmesi lazım.

 

 

“14 Mayıs’tan sonra her şey çok güzel olsun”

 

 

İnsanlar 6’lı Masa’ya güveniyorlar, bize güveniyorlar, 6’lı Masa’nın liderlerinin her birine çok çok güveniyorlar. Ve 6’lı Masa’nın liderlerinin bu ülkenin dertlerine bir nefes olmasını istiyorlar. Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Bey de çok iyi ahlakı ve iyi niyetli, yurttaşlarımızın çok sevdiği bir lider. Bu yüzden onun iyiliği, bilgeliği ve varlığı da 6’lı Masa için çok kıymetli. Bunu da net bir şekilde görüyoruz. Bu yüzden O’nun 6’lı Masa’daki yönlendirmeleri ve varlığı çok kıymetli. İyi ki varsınız. Saadetli günler yakın olsun. 14 Mayıs’tan sonra her şey çok güzel olsun. Hep birlikte bahara uyanalım. El birlik olalım.  Bartın için hep birlikte çalışacağız. Biz de Ceyda Hanım ile birlikte 6’lı Masa’nın ortak adaylarıyız. Bize düşen her şeyi Bartın için, sizler için, burada yaşayan kadınlar için, gençler için çocuklar için elimizden geleni yapmak için 7/24 koşturacağız. Hep birlikteyiz, iyi ki varsınız. Her şey çok güzel olsun inşallah.”

 

 

Sargın: “Allah inşallah bu yolda yüzümüzü güldürsün”

 

 

Allah’tan herkesin tuttuğu orucu ve ettiği duaları kabul etmesini dileyen ittifakın diğer Milletvekili Adayı Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın da, Millet İttifakı olarak, ülkemizi içinde bulunduğu darboğazdan çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Liyakat, hak, hukuk, adalet için, kadınlarımızın hakları, çocuklarımızın hakları ve geleceği için bir yola çıktık. Allah inşallah bu yolda yüzümüzü güldürsün” dedi.

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu Ceyda Halıcıoğlu Sargın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›