Millet İttifakı, Bartın’da 2 kadın adayla yola çıktı

Millet İttifakı’nın Bartın’daki birinci sıra adayı Aysu Av. Bankoğlu, ikinci sıra adayı ise Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın olarak belirlendi. CHP ve İYİ Parti listelerinin “fermuar yöntemiyle” hazırlandığı il sayısı 16 olurken bu iller arasında Bartın da yer aldı.
Bu haber 2023-04-11 14:23:16 eklenmiş ve 382 kez görüntülenmiştir.

 

Bankoğlu, 1. Sıra, Sargın 2. Sıra adayı oldu

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti listelerinin “fermuar yöntemiyle” hazırlandığı 16 il oldu. Bunlardan 9’unda CHP listesinden, 7’sinde İYİ Parti listesinden seçime girilme kararı alındı. CHP listesiyle girilecek iller arasında Adıyaman, Çorum, Erzincan, Hakkari, Rize, Van, Batman, Bartın ve Düzce yer aldı.

 

 

Son halini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in verdiği milletvekili aday listesi, Parti Meclislerinin onayına sunuldu. Millet İttifakı çatısı altında yer alan CHP ve İYİ Parti, kendi logolarıyla ve listeleriyle seçime katılacak. DP, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de adaylarını CHP listelerinden gösterdi. İki partinin milletvekili aday listeleri, YSK’ya teslim edildi.

 

 

Millet İttifakı’nın Bartın’daki birinci sıra adayı Aysu Av. Bankoğlu, ikinci sıra adayı ise Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın oldu.

 

 

Bankoğlu: “Size söz, yine baharlar gelecek”

 

 

İttifakın 1. Sıra Adayı Av. Aysu Bankoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak “Sevgili hemşerilerim, Partimizin takdiriyle ikinci kez Bartın 1. Sıra CHP Milletvekili adayı olmaktan dolayı heyecan ve memnuniyet duyuyorum. Millet İttifakı’ndan İYİ Partili meslektaşım Av. Ceyda Sargın ile cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Bartın için, hak, hukuk ve adalet için çalışacağız. Yüzler gülecek, umutlar yeşerecek, nezaket dili ve sevgi iklimi geri gelecek. Size söz, yine baharlar gelecek” dedi.

 

 

Sargın: “Var gücümüzle çalışacağız, buna söz veriyoruz”        

 

 

Millet İttifakının 2. Sıra Adayı Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın da ilk değerlendirmesini EYBEY Medya’ya yaparak “Genel Başkanım Meral Akşener ve İYİ Parti Genel Merkezinin takdirleri ile Bartın Millet İttifakı adayı olarak CHP listesinden 2.sıra milletvekili adayı seçildim. Bu süreçte yanımda olan bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok zorlu bir seçim süreci bizi bekliyor, hazırlıklarımızı yaptık, hızlı bir şekilde sahaya ineceğiz, köy köy  ev ev dolaşacağız ekonomik krizin yarattığı tahribatı tek tek halkımıza anlatacağız. Millet ittifakı paydaşları olarak hep birlikte mücadele edeceğiz ve Bartın’da 2 vekil çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız, buna söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

İkisi de avukat olan genç adaylara sosyal medyadan tebrik ve destek mesajları yağdı.

 

ETİKETLER : 14 Mayıs CHP İYİ Parti
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›