AK Parti’de adaylar vekil gibi karşılandı!

Bartın’da merakla beklenen AK Parti’nin Milletvekili Adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı olarak açıklandı. AK Parti teşkilatları, adayları milletvekili gibi İl Binası önünde karşılarken her iki isme de “Sayın vekilim” diye hitap eden AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın’da 2-0 yapacaklarını söyledi. AK Parti Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, 2 milletvekili olarak Recep Tayip Erdoğan’a Bartın’dan en güçlü desteği vereceklerinin sözünü verirken Bartın’ı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirtti. AK Parti 2. Sıra Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı da 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yaparak hedeflerinin 74 bin oy alarak Ankara’ya gitmek olduğunu söyledi.
Bu haber 2023-04-11 13:58:38 eklenmiş ve 425 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’ın adayları Aldatmaz ve Kalaycı oldu

 

 

Erkan Hızoğlu-Kübra Nur AK

 

 

14 Mayıs 2023 seçimlerine sayısı günler kala AK Parti’nin Bartın Milletvekili Adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı olarak ilan edildi.

 

 

AK Parti listelerinin YSK’ya teslim edildiği saatlerde Bartın teşkilatları, İl Başkanı Yaşar Arslan’ın çağrısı üzerine il başkanlığı önünde toplanarak kalabalık bir basın toplantısı düzenledi.

 

 

AK Parti teşkilatlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda adaylar adeta milletvekili olarak karşılanırken bir konuşma yapan İl Başkanı Yaşar Arslan, her iki isme de “Sayın vekilim” diye hitap ederek Bartın’da 2-0 yapacaklarını söyledi.

 

 

“Bizim davamızda kaybetmek yok”

 

 

Bartın’dan aday adayı olan isimlere teşekkür eden İl Başkanı Arslan, “22 Mart’ta sona eren aday adaylık müracaatımızdan sonra 11 tane aday adayımız oldu. Ben öncelikle her bir kardeşimize bu süreçte medeni cesareti göstererek AK davamızın neferi olmaya talip olduğu için hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bizim davamızda kaybetmek yok. Biz kaybederken de kazanan olacağız Allah’ın izniyle. Biz çok kutlu ve ulvi davanın neferleriyiz” derken “Sayın vekilim” diye hitap ettiği Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı’yı tanıttı.

 

 

“Hiçbir engel bizi yolumuzdan yıldıramaz”

 

 

Bartın’da 2-0 yaparak Ankara’ya 2 vekil göndereceklerini söyleyen Arslan, “2018 yılında bin 100 gibi bir oyla alamadığımız 2 milletvekilliğini inşallah teşkilatlarımızın bağrından çıkmış 2 değerli milletvekili adayımızla sıraya takılmadan Allah’ın izniyle buradan Ankara’ya göndererek Sayın Cumhurbaşkanımızın elini güçlendireceğiz ve Meclis’e yüzde 100 bir destekle katkı sağlayacağız. Bunu sizlerle yapacağız. Bu seçim bir başka, bu seçim asrın seçimi, bütün dünyanın gözü Türkiye’deki seçimlerde. Milletimiz sandığa gidecek iradesini beyan edecek cumhurbaşkanını ve milletvekilini seçecek. Sayın Cumhurbaşkanımız İsrail Cumhurbaşkanına ‘one minute’ diyerek, Birleşmiş Milletlerde ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyerek bütün dünyaya başkaldırmış bir liderdir. O yüzden bugün Cumhurbaşkanımız hedef tahtasında. Allah’ın izniyle Bartın’dan başlamak üzere tüm ülkemize tüm milletimize tüm halkımıza çok yüksek bir oy oranıyla tekrar Sayın Cumhurbaşkanımıza inşallah o makama oturtacağız. Bu süreçte önümüze çıkacak hiçbir engel bizi yolumuzdan yıldıramaz. Gerekirse her türlü mücadeleyi yapacağız. Bunu birlikte yapacağız. İnanıyoruz ki milletvekillerimiz de 350’nin üzerinde milletvekiliyle Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vereceğiz” dedi.

 

 

“Her bir son yeni bir başlangıçtır”

 

 

Bartın’a 5 dönem milletvekilliği yapan Yılmaz Tunç’a da teşekkür eden Arslan, şunları söyledi:

 

 

“Sayın Grup Başkanvekilimiz Yılmaz Tunç, Bartın’ımıza 2007 yılından beri gece gündüz demeden, kar, yağmur, çamur demeden 5 dönemdir milletvekili olarak hizmet etti. İlk günden bugüne kadar Adalet Komisyon Üyeliği, Adalet Komisyon Sözcülüğü, Adalet Komisyon Başkanvekili ve en sonda da Grup Yönetim Kurulu Üyemizdi aynı zamanda, Adalet Komisyon Başkanlığı ve bugünde Grup Başkanvekili olarak şuanda. 14 Mayıs itibariyle Bartın’da milletvekilliği bitmiş olacak. İnşallah görevi bu iki yiğit adama bir olarak değil iki olarak devretmiş olacak. Her bir son yeni bir başlangıçtır. İnşallah Milletvekilimizi Grup Başkanvekilimizi önümüzdeki süreçlerde Bakan olarak görmeyi arzu ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan onun emeklerini zayi etmeyecek. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum.

 

 

“Hedefe hep beraber varacağız”

 

 

Yolumuz uzun, 24 saatin her bir dakikasını her bir saatini her bir gününü dolu dolu geçirmek zorundayız. Karşımızda ne olduğu belirsiz  birbirine benzemez ittifak var. Yetmez ta Amerika’nın bir ucundan Avrupa’nın bilmem neresinden hepsi bir araya gelmişler Sayın Cumhurbaşkanımızı alt etme peşindeler. Allah’ın izniyle Bartın’dan yüksek bir sesle haykırıyoruz. ‘Sayın Cumhurbaşkanımızı size yedirtmeyeceğiz.’ Bu milletin gönlüne taht kurmuş, milletin hizmetkârı olmuş liderimiz 5 yıl daha milletin hizmetkârı olacak ve inşallah tekrar bugüne kadar olduğu gibi yapılamaz denilenleri yapmaya devam edecek. Bizim de 21 yıldır 2002’den bugüne kadar 22 dönem milletvekillerimizden başlamak üzere 23, 24, 25, 26,27’inci dönem Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’un dönemlerinde Bartın’da kazandığımız eserler inşallah yeni dönemde de artarak devam edeceğinin bir işaretidir. Bunu nasıl yapacağız? Tabii ki 14 Mayıs’ı firesiz geçmek zorundayız. Biz inanıyoruz sizler de inanıyorsunuz. Rabbimiz diyor ki ‘inanıyorsanız üstünsünüz.’ İnşallah bu düsturla çalışacağız hedefe hep beraber varacağız.

 

 

“Tokat gibi cevap verecekler ve sandığa gömecekler”

 

 

Tabii ki 21 yıldan beri Bartın’da ilk dönemi saymazsak hep muhalefet milletvekilini gönderdik. Allah için muhalefet milletvekili bugüne kadar Bartın’da önerge vermekten eleştirmekten başka ne yaptılar. 2018’de rakip olan Aysu Bankoğlu hanımefendi, kendisine saygı duyuyoruz. 5 yıl zaman diliminde ne dedi ‘PKK’lı kardeşlerimizden oy istiyorum’ dedi. Buna ne diyeceğiz arkadaşlar. Bartınlı seçmenler İnanıyorum ki sandıkta ona tokat gibi cevap verecekler ve sandığa gömecekler. 

 

 

“Çok çalışacağız ve 2’de 2 yapacağız”

 

 

Biz AK Parti teşkilatları olarak Bartınlı hemşerilerimizden, seçmenlerimizden 2 tane adayımıza oylarını istiyoruz. Burada milletvekilliğinde ittifak değiliz. İnşallah 2’de 2 yaparak Bartın’dan Ankara’ya güçlü bir selam vererek inşallah Cumhurbaşkanımızı da ilk teşekkür olsun ziyaretini Bartın’a yapmasını sağlayacağız. Bunun sözünü buradan veriyorum. Ancak çok çalışacağız ve 2’de 2 yapacağız. Huzur içerisinde bir seçim olmasını diliyorum.”

 

 

Aldatmaz: “İçinizden biriyim”

 

 

Bartın’da 14 Ekim’de yaşanan maden kazası ile “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz da 2 milletvekili olarak Recep Tayip Erdoğan’a Bartın’dan en güçlü desteği vereceklerinin sözünü verdi. Bartın’ı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını belirten Aldatmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Ben Yusuf Ziya Aldatmaz, içinizden biriyim; bu şehirde yaşayan bu şehirde ticaret yapan, bu şehirdeki birçok STK’da görev alan içinizden bir kardeşinizim. AK Parti’de bugüne kadar birçok kademede görev aldım. Merkez İlçe Başkalığı, İl Genel Meclis Üyeliği ve 2019 yerel seçimlerinde İl Belediye Başkan Adayı oldum. Bugün de Bartın aşığı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın oluru ve teşkilatlarımızın desteği ile Bartın milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Bu güne kadar beni her zaman desteleyen bu gün rahatsızlığı sebebi ile aramızda bulunamayan eşime, kızlarıma, kıymetli anneme, kardeşime ve yeğenlerime şükranlarımı sunuyorum.

 

 

AK davamızın kıymetli gönül neferleri: aday adaylığı sürecini demokratik ve saygılı bir şekilde yürüten aday adaylarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı ilk alan Sayın Asım Kulak ve bayrağı zirveye taşıyan başarılı Milletvekilimiz, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’tan bayrağı zirvede devir almanın gururu ve heyecanı içerisindeyim. Bartın’ımızın her köşesinde imzası olan alacağı yeni görevlerle yine bizlerle beraber olacak olan Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a teşekkür eder yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu seçimin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

 

 

“Bartın’ımızı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için çalışacağız”

 

 

Değerli dava arkadaşlarım; Cumhur ittifakı olarak girdiğimiz bu seçimde ortak Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Ülkemizin daha da çok güçlenmesi, istikrarın ve büyük projelerin devam etmesi, dünyadaki ilk 10 ülke içinde yer alabilmemiz için cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a Bartın’dan en güçlü desteği vereceğimize şahsım ve teşkilatlarımız adına söz veriyorum.

 

 

Cumhurbaşkanlığı için cumhur ittifakı içinde girdiğimiz, millet vekilliği için her partini kendi adayları ile girdiği bu seçimde inşallah ikinci sıra milletvekili adayımız Turhan Kalaycı ile birlikte siz değerli halkımızın desteği ile Bartın’dan iki milletvekili çıkararak Türkiye Büyük Millet Meclisinde önceden söz verdiğim gibi, Bartın’ımızı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için var gücümüz ile çalışacağız.

 

 

 

Şahsıma ve yol arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra durmak yok yola devam Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan liderliğinde başlasın Türkiye yüz yılı…”

 

 

Kalaycı: “Biz 3-0’a söz verdik”

 

 

AK Parti 2. Sıra Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı ise 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin önemine vurgu yaparak hedeflerinin 74 bin oy alarak Ankara’ya gitmek olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

 

 

“2013 yılından bu tarafa Bartın’dayız. Rabbim bize il başkanlığını nasip etti. Ben bütün konuşmalarımda bu davanın bir çakıl taşı olmak büyük bir onurdur, şereftir dedim. Bugün de milletvekili adaylığına Sayın Cumhurbaşkanımızı bizi ikinci sıradan uygun görmüş ve sizlerin huzuruna göndermiş. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçim öyle sıradan bir seçim değil. Bartın’ı, Türkiye’yi, İslam alemini, Türk milletini ve mazlum ve mağdur coğrafyaları düşünmek zorundayız. Biz 3-0’a söz verdik. İnşallah 14 Mayıs akşamı 2-0 gidecek önümüzdeki seçimlerde de inşallah özlediğimiz, beklediğimiz yıllardır kazanamadığımız bir seçimi inşallah hep birlikte beraber kazanacağız.

 

 

“74 bin oyu alarak bu işi tamamlayacağız”

 

 

5 yıllık İl Başkanlığı döneminde iki seçim atlattık. Rabbim bizlere parti binamızı böyle bir eseri kazandırmayı nasip etti. Ardından pandemi, küresel enflasyon, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı tedarik zincirinin kırılması gibi süreçler yaşadık. Enflasyonun tavan yaptığı süreçte Turhan Kalaycı esnaf esnaf gezdi. 3 binin üzerinde düğüne gittim. Sellerde geceleri uyumadık koşturduk. Halkımızın derdinin yanında olduk. Ardından büyük bir üzüntüye boğan grizu faciası oldu. Amasra’daki maden şehidi kardeşlerimizin ve yaralılarımızın yanında olduk. Daha sonra  ise deprem oldu. Türkiye’mizin belini büken büyük bir deprem faciası ile karşı karşıya kaldık. Bunda da Elbistan’a mobil mutfak kurduk. Buradan Kahramanmaraş’a gittik, tırlar gönderdik. Bartın halkına depremde göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizim serüvenimiz başladı. Allah’ın izni ile inşallah İl Başkanımızın koordinesinde tüm dolaştığımız yerleri tekrar dolaşarak halkımızın halini hatırını sorarak destek isteyeceğiz. Kutlu bir yola çıktık. Bugün asla ve asla çalışmama veya kenarda durma gibi bir şeyimiz olamaz. Bugün çalışma günüdür. Bartın’da aday kim olursa olsun fark etmez 14 Mayıs akşamı liderimiz baş tacımız Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer o balkon konuşmasını yaptıramazsak Bartın teşkilatı olarak plakamız kadar oyu oraya gönderemezsek bu bize yakışmaz. Biz teşkilatlarımıza güvenerek söz verdik. Biz sizlere güveniyoruz. Sizler de bizlere güvenin ve bu yolda plakamız kadar oyu yani 74 bin oyu AK Parti’ye alarak Allah izin verirse buradan 2-0 daha sonra da 3-0 bu işi tamamlayacağız. Keşke beni aday göstermeselerdi ölümüne çalışsaydım. Bu makam mevki işi değil, bu iş dava işi, şuur işi. Biz Türkiye’yi, İslam alemini, mazlum coğrafyaları düşüneceğiz. Böyle çalışacağız.”  

 

Konuşmaların ardından adaylar, tebrikleri kabul etti.

 

 

 

ETİKETLER : 14 Mayıs 2023 AK Parti Milletvekili Adayları YSK Recep Tayip Erdoğan
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›