174 gün sonra bir madenci daha hayatını kaybetti

Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim 2022 günü yaşanan grizu faciasında yaralanan ve 174 gündür İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi’nde tedavi gören 38 yaşındaki Ayhan Akgül, hayatını kaybetti. Akgül, faciada hayatını kaybeden 43’üncü madenci oldu.
Bu haber 2023-04-06 17:01:35 eklenmiş ve 483 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde eksi 300 kotunda meydana gelen grizu kaynaklı patlama sonucu 42 işçi hayatını kaybetti.

 

 

Patlamadan ağır yaralı olarak kurtarılarak ambulans uçakla İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınan 38 yaşındaki Ayhan Akgül 174 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

 

 

Amasra’ya bağlı Çanakçılar köyünden olan Ayhan Akgül, 10 yıllık maden emekçisiydi. 2012 yılında Amasra TTK’da çalışmaya başlayan, patlamanın yaşandığı gün ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

 

 

O günden bu yana İstanbul Başakşehir’deki Çam ve Sakura Hastanesi’nde tedavi gören Ayhan Akgün’den acı haber geldi. Evli ve iki çocuk babası olan Akgül’le birlikte hayatını kaybeden madenci sayısı 43’e yükseldi.

 

 

Şehit madenci Akgül’ün Bartın’ın Amasra İlçesine bağlı Çanakçılar köyündeki baba ocağı acı haberin ardından Türk bayraklarıyla donatıldı.

 

 

 

Şehit madencinin kardeşi Umut Akgül’ün de aynı maden ocağında çalıştığı ve patlamadan yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.

 

 

Şehit madencinin cenazesi 7 Nisan Cuma günü öğle namazına müteakip Çanakçılar köyünde düzenlenecek cenaze töreninin ardından aile kabristanına defnedilecek.

 

ETİKETLER : TTK İstanbul Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Amasra Ayhan Akgül
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›