Encümen ve 8 Komisyona üye seçimi yapıldı!

Nisan ayı gündemi için toplanan Bartın İl Genel Meclisi, İl Encümeni ve 8 İhtisas Komisyonu için üye seçimi yaptı. Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, adaletli bir şekilde dağılımın gerçekleştirilmiş olduğunu belirterek “Meclisimizin aslında tamamı, olması gereken bütün komisyonlarda temsil edilmiş oldu. Meclist’e tek kişiden oluşan üyemiz bile önemli komisyonlarda yerini aldı. Her şeyden önce oy birliği ile yapılan bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Meclis üyelerimize de bu birlik ve beraberliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Bu haber 2023-04-06 16:58:14 eklenmiş ve 121 kez görüntülenmiştir.

 

“Adaletli ve demokratik bir seçim oldu”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında özel idare meclis toplantı salonunda meclis üyelerinin eksiksiz olarak katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Tüm üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de katıldı.

 

 

Bir önceki toplantının karar özeti tutanağının okunmasının ardından gündeme geçildi.

 

 

KUTU KUTU

 

 

Amaç çevreyi temiz tutmak!

 

 

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı gündeminde yer alan Hafriyat Döküm Alanı Ücret Tarifesi ile ilgili dosya hakkında Meclis’e bilgi veren Başkan Dursun, Bartın’da hafriyat dökümü için belirlenen tek alanı İl Özel İdaresi’ne ait olduğunu söyledi. Amaçlarının gelir elde etmek değil temiz bir çevre bırakmak olduğunun altını çizen Dursun, “Her yıl ücret tarifesi belirlediğimiz işler sınıfına giren dosya. Dolayısıyla 28 TL’ymiş bir kamyon. Bir kamyon hafriyat bizim kendi arazimize. Daha önce valilik kararıyla belirlediğimiz bir yer burası. Hafriyat döküm alanında tek yer bizde. Orada dolgu 2017’den beri devam ediyor. 28 TL çok pahalı değil. Biz zaten bunu çok pahalı tutmuyoruz. Bir döküm alanı tek yerde olsun amaçta buydu. Çevre kirliliğini engellemek içindi bu. Bu konuda denetim önemli. Tabi o da bizim işimiz değil. Çevre şehircilik bu konuda denetimini yaparsa bu alan vatandaşın bu tür talebine açık. Biz fedakarlık ettik. Kendi yerimizi döküm alanı olarak açtık, açmak zorunda kaldık. Çünkü ırmak kenarlar, köprü dikleri sağda solda her yere dökülüyordu. Bunu engellemiş olduk. Gereksiz kirli görüntüler olmaması önemli. tabi konu, plan ve bütçe komisyonu ile çevre ve sağlık komisyonunda değerlendirilsin. Bir ücret belirlensin. Benim tavsiyem çokta artırmaktan yana değil. Burada maksat çevreyi temiz tutmak” dedi.

 

 

Hafriyat Döküm Alanı Ücret Tarifesi ile ilgili dosya genel görüşmelerin ardından Meclisin oy birliği ile “Plan ve Bütçe Komisyonu” ile “Çevre ve Sağlık Komisyonu”na havale edildi.

 

 

Tüm üyelerin oyunu aldılar!

 

 

Ardından da Nisan ayı gündeminin en önemli maddeleri olan İl Encümeni ve İhtisas Komisyonları’na üye seçimi yapıldı.

 

 

İl Encümeni seçimi için gizli oylama yapılırken, AK Parti Grubu Ayhan Özçelik, Bekir Karabacak ile Atnen Aydoğan’ı isim olarak önerdi. Koltuk sayısı yeterli olmadığı için CHP ve MHP’den aday çıkaramadı.

 

 

Gizli oylama ile gerçekleştirilen İl Encümen Seçimi’nde AK Parti Gurubunun aday gösterdiği Ayhan Özçelik, Bekir Karabacak ile Atnen Aydoğan meclisin tamamının oylarını alarak göreve seçildi.

 

 

İşte 8 ihtisas komisyonun yeni üyeleri

 

 

İl Genel Meclisi’nde AK Parti grubunun 9 kişiyle, CHP’nin 2 kişiyle, MHP’nin 1 kişiyle temsil edildiğini söyleyen Dursun, sayıların buna göre belirlendiğini ifade ederken 8 ihtisas komisyonuna da üye seçimi yapıldı.

 

 

Komisyonların yeni üye dağılımları ve komisyonlara seçilen isimler şöyle oldu:

 

 

Plan ve Bütçe Komisyonu; Kenan Dursun, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Ali Eyüpustaoğlu, Bekir Karabacak, Bahattin Kazguç, Orhan Ölçek.

 

 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu; Atnen Aydoğan, Kenan Dursun, Uğur Yılmaz, Nurdanur Metin, Ayhan Özçelik, Abdullah Kaleli, Orhan Ölçek.

 

 

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu; Uğur Yılmaz, Kenan Dursun, Atnen Aydoğan, Ayhan Özçelik, Abdullah Kaleli.

 

 

Çevre ve Sağlık Komisyonu; Bekir Karabacak, Kenan Dursun, Nurdanur Metin, Kadir Saraç, Bahattin Kazguç.

 

 

İçişleri Komisyonu; Ayhan Özçelik, Kenan Dursun, Uğur Yılmaz, Nurdanur Metin, Abdullah Kaleli.

 

 

Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu; Kadir Saraç, Kenan Dursun, Ali Eyüpustaoğlu, Atnen Aydoğan, Abdullah Kaleli.

 

 

İnsan Kaynakları ve ARGE Komisyonu; Ali Eyüpustaoğlu, Kenan Dursun, Göker Giray Gülsoy, Nurdanur Metin, Bahattin Kazguç.

 

 

Tarım Komisyonu; Göker Giray Gülsoy, Kenan Dursun, Bekir Karabacak, Uğur Yılmaz, Bahattin Kazguç.

 

 

Dursun’dan birlik ve beraberlik vurgusu!

 

 

Adaletli bir şekilde dağılımın gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Dursun, demokratik bir seçim yapıldığını da belirterek “Her şeyden önce adaletli bir şekilde dağılımı gerçekleştirmiş olduk. Meclisimizin aslında tamamı olması gereken bütün komisyonlarda temsil edilmiş oldu. Meclis’te tek kişiden oluşan üyemiz bile önemli komisyonlarda yerini aldı. Ben her şeyden önce oy birliği ile yapılan bu seçimlerin seçilen arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Meclis üyelerimize de bu birlik ve beraberliğinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›