Baklavayı, Gaziağam Baklava’da tatmadıysanız çok şey kaybettiniz!

Türk mutfağının en ünlü lezzetlerinden biri olan baklavayı, Gaziağam Baklava’da tatmadıysanız emin olun çok şey kaybettiniz. Klasik baklava çeşitlerinden, çikolatalı baklavaya, midye baklavadan, şöbiyete, fıstıklı burma kadayıfından saray sarmasına kadar yaklaşık 16 baklava çeşidi ile daha pek çok damak çatlatan lezzetin ustalarından biri Osman Çiftçi ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Gaziağam Baklava’nın işletmecisi Osman Çiftçi, leziz tatlıların sırlarını açıkladı.
Bu haber 2023-04-06 16:54:04 eklenmiş ve 778 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan baklava, Ramazan ayının ve Ramazan Bayramının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

 

 

Lezzetin Bartın’daki duraklarından biri olan Gaziağam Baklava, Bartınlıların ağzını tatlandırmaya devam ediyor.

 

 

Klasik baklava çeşitlerinden, çikolatalı baklavaya, midye baklavadan, şöbiyete, fıstıklı burma kadayıfından saray sarmasına ve künefeye kadar pek çok lezzetin sunulduğu Gaziağam Baklava’daki baklava çeşitlerini tatmadıysanız emin olun çok şey kaybettiniz.

 

 

İyi bir baklavanın önce görüntüsü, sonra da lezzetiyle ayırt edileceğini belirten Gaziağam Baklava işletmecisi Osman Çiftçi, Gaziağam Baklavaları’nın inceliklerini ve farkını anlattı.

 

 

İşte o keyifli ve lezzet dolu röportajımız….

 

 

Gaziantep baklavanızın tarihçesinden bahseder misiniz?

 

 

-Gaziantep baklavamız Osmanlı İmparatorluğu'na kadar uzanan zengin bir tarihe sahiptir. Nesilden nesile aktarılan baklavacılarla aynı geleneksel teknikler kullanılarak yapılır. Bölgenin sıcak ve kuru iklimi ile verimli toprakları, baklava yapımında kullandığımız en kaliteli antep fıstığının ve diğer malzemelerin yetiştirilmesi için idealdir.

 

 

Baklavalarınızı diğerlerinden farklı kılan nedir?

 

 

-Baklavamız, ona eşsiz ve lezzetli bir tat veren yerel kaynaklı fıstık ve tereyağı gibi en kaliteli malzemelerle yapılır. Ayrıca yaptığımız her baklava parçasının en yüksek kalitede olmasını sağlamak için sıkı kalite kontrol ve hijyen prosedürlerini takip ediyoruz. Müşterilerimizin sağlığına önem verdiğimiz için çok geren malzeme kullanımında gerekse temizlik konusunda hassas çalışıyoruz. Baklavamız günlük taze yapılır ve asla dondurulmaz, bu nedenle mümkün olan en taze, en lezzetli baklavayı aldığınızdan emin olabilirsiniz.

 

 

Baklavalarınızı nasıl yapıyorsunuz?

 

 

- Gaziantep baklavamız, ince yufka yufkalarının tabaka halinde dizilmesi ve içlerinin ezilmiş antep fıstığı ve bal ve şekerle yapılan tatlı bir şurupla doldurulmasını içeren eski bir teknik kullanılarak yapılır. Her bir parça özenle elde üretilir ve mükemmel bir şekilde pişirilir, bu da şurubun tatlılığı ve antep fıstığının zenginliği ile mükemmel bir şekilde dengelenmiş çıtır ve pul pul bir doku ile sonuçlanır. Tabi ki bazı kısımları bir sır.

 

 

Baklavanızın sağlığa faydaları nelerdir?

 

 

- Baklavamız tamamen doğal malzemelerle yapılır ve hiçbir yapay koruyucu, tat veya renk içermez. Baklavamızın ana malzemelerinden biri olan Antep fıstığı, kalp hastalığı riskini azaltma, kilo kontrolüne yardımcı olma ve sindirim sağlığını destekleme gibi sağlık yararları ile de bilinir. Kullanılan tereyağı vücudun bağışıklık sistemini arttıran vitaminler ve minarelleri içerir. Bu yüzden kaliteli bir baklavayı kendine değer veren herkese sunuyoruz. Baklavamızın şeker ve kalori oranı da düşük olduğundan diğer tatlılara göre daha sağlıklı bir alternatiftir.

 

 

Sunduğunuz farklı Gaziantepli Gaziagam baklava olarak çeşitler nelerdir?

 

 

-Her biri kendine özgü lezzet ve dokuya sahip çok çeşitli Gaziantep baklavaları sunuyoruz. Klasik baklavamız, ezilmiş antep fıstığı ve tatlı şurupla yapılırken, çikolatalı baklavamız katkısız süt, zengin kremalı 3 çeşit çikolata ile üst kısmı doldurulur ve üzerine bir tutam antep fıstığı serpilir kesinlikle kakao ve süt kreması gibi ürünler kullanmıyoruz. Ayrıca en az normal baklavamız kadar lezzetli, kalorisi ve şekeri az olan düşük şekerli baklava seçeneklerimiz de var.

 

 

Gaziantep baklavanızı diğer tatlılardan ayıran nedir?

 

 

- Gaziantep baklavamız sadece bir tatlı değil; bu bir deneyim. Bir ısırık aldığınız andan itibaren, gerek lezzetin gerek kalitenin gerekse de bu güzel bölgenin zengin tatlarını ve geleneklerini tadabileceğiniz bir lezzet şölenini yaşayacaksınız. İster tatlı bir ikramla kendinizi şımartın, ister arkadaşlarınızla ve ailenizle özel bir anı paylaşın, baklavamız her durum için mükemmeldir.”

 

 

Lezzet müdavimleri vazgeçemiyor!

 

 

Ayrıca lezzet müdavimleri de Gaziağam Baklavaları’ndan asla vazgeçemiyor. Gaziağam Baklava müşterilerinden Ayşe Yılmaz, Gaziantepli Gaziagam Baklavası'nın lezzeti ve kalitesini anlatarak “Gaziagam Baklavası’nın lezzeti gerçekten muhteşem. Daha önce pek çok kez farklı yerlerde baklava yemiştim ama hiçbiri Gaziagam Baklavası kadar lezzetli değildi. Baklavanın içindeki fıstık da gerçekten taze ve kaliteli. Ayrıca şerbeti de tam kıvamında. Kesinlikle Gaziagam Baklavası’nın kalitesi diğerlerinden ayrılıyor” dedi.

 

 

Kendisine fıstığı sevdiren Gaziağam Baklava lezzetini Zeynep Şimşek de “Gaziantep Baklavası'nın lezzeti gerçekten müthiş. Ben fıstığı çok sevmediğim için baklava yemekte genellikle seçiciyim ama Gaziantep Baklavası beni gerçekten etkiledi. Hem hamuru hem tereyağının hafifliği, hem de kaliteli Antep fıstığının muhteşem birleşimi beni adete lezzetiyle tatlı bir rüyadaymışım gibi, gerçeküstü bir tat deneyimi yaşatıyor” ifadeleriyle anlattı.

 

ETİKETLER : Gaziağam Baklava Bartın Türk mutfağı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›