“Mescid-i Aksa’ya saldırı insanlığa saldırıdır”

Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınadı. Albayrak, Mescid-i Aksa’ya saldırının, insanlığa saldırı olduğunu söyledi.
Bu haber 2023-04-06 16:44:17 eklenmiş ve 469 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türkiye, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve çok sayıda Filistinli sivili gözaltına almasını lanetledi.

 

 

Mescid-i Aksa’ya saldırının, insanlığa saldırı olduğunu ifade eden Diyanet-Sen Muğla Şube Başkanı Sefai Albayrak, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınayarak, tepki gösterdi.

 

 

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve çok sayıda Filistinli sivili gözaltına almasını lanetleyen Albayrak, Mescid-i Aksa’ya saldırının, insanlığa saldırı olduğunu ifade etti.

 

 

“Alçak saldırıyı kınıyoruz”

 

 

Mescid-i Aksa'ya yönelik işgalin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimlerin yapması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Siyonist İsrail güçleri her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanlara saldırdı. Bu alçak saldırıları şiddetle kınıyoruz.

 

 

Katil devlet İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. İsrail, faşist uygulamalarıyla, işgaliyle, saldırılarıyla uluslararası hukuku, bütün semavi dinlerin hukukunu ihlal etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır, belleğidir. Bu belleği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir.

 

 

İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgeliyor. Tüm dünyayı terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekanı korumaya çağırıyoruz.

 

 

“Diplomatik girişimler yapılmalı”

 

 

Bu anlamda İsrail’i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağı konusunda uyarılmalıdır.

 

 

Türkiye devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle Filistin konusundaki hassasiyetini artırarak devam ettirmeli, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik Siyonist işgalin sona ermesi ve tekrarlanmaması için bölgedeki dinamiklerin ortak bir tepki vermesini sağlayacak insani, siyasi ve diplomatik girişimleri yapmalıdır.

 

 

“İnsanlık meselesi”

 

 

Mescid-i Aksa ve Kudüs, bir ümmet ve aynı zamanda insanlık meselesidir. Terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırıları ve faşizan uygulamaları karşısında tüm dünyayı, İnsan Hakları Örgütlerini, Türkiye ve İslam dünyasındaki STK’ları ve tüm Türkiye halkını Filistinle dayanışma içinde olmaya, bu mukaddes mekânı korumaya ve bu hususta işbirliğine çağırıyoruz. Katil İsrail ve işbirlikçilerini lanetliyoruz.”

 

ETİKETLER : Mescid-i Aksa Diyanet-Sen Sefai Albayrak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›