“Siyaset mühendisliği dönemi artık Türkiye’de kapanmış durumda”

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin tartışmalara değinen AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Cumhurbaşkanı’mızın 2. kez adaylığına itiraz edenlerin hiçbir hukuki dayanağı yok. Siyaset mühendisliği dönemi artık Türkiye’de kapanmış durumda. Buradan yeni bir 367 çıkarmak mümkün değil; bu çabayı boşuna göstermemek gerekir” değerlendirmesini yaptı.
Bu haber 2023-03-29 10:26:32 eklenmiş ve 616 kez görüntülenmiştir.

 

Tunç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık tartışmalarına yanıt

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

 

Meclis Başkanvekili Haydar Akar, gündeme geçmeden 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

 

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

 

“1 yıl içinde teslim edeceğiz”

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Bölgeye planlanan konutların 1 yıl içinde teslim edileceğini ifade eden Tunç, “Depremden etkilenen şehirlerimizi yeniden inşa etmeye başladık. Defne Devlet Hastanesi temeli inşaatıyla ilgili merak edenler karınca misali çalışan iş makinalara bakmalıdır. 55 bin konutun inşaatına başladık. Bölgeye planlanan konutları 1 yıl içinde teslim edeceğiz” dedi.

 

“Hiçbir hukuki dayanağı yok”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına ilişkin tartışmalara değinen Tunç, “Cumhurbaşkanı'mızın 2. kez adaylığına itiraz edenlerin hiçbir hukuki dayanağı yok. Siyaset mühendisliği dönemi artık Türkiye’de kapanmış durumda. Buradan yeni bir 367 çıkarmak mümkün değil; bu çabayı boşuna göstermemek gerekir." değerlendirmesini yaptı.

 

“Demokrasiyi lekeleyen bu olay”

 

Terör örgütü PKK/YPG'li teröristlerin Fransa Senatosunda ağırlanarak madalya takılmasını şiddetle kınadıklarını belirten Tunç, “Terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin Fransa senatosunda ağırlanarak madalya takılmasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Demokrasiyi lekeleyen bu olay, Fransa için utanç verici bir durumdur. Türkiye-Fransa ilişkilerini hedef alan bu rezaletin bir daha gerçekleşmemesi için Fransa makamları gereken duyarlılığı göstermelidir. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terör bumerang gibidir, bir gün gelir onu senatolarında ağırlayanları da onlara madalya takanları da elbette vurur” diye konuştu.

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi.

 

ETİKETLER : Bartın TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç TBMM Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›