Tunç, Genel Kurul’da konuştu

Yoğun bir gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, 20 yıldan bu yana “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla vatandaşların refah seviyesini yükseltmeye, oluşan enflasyon karşısında alım gücünü korumaya devam ettiklerini söylerken AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak son bir yıl içinde 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro, EYT düzenlemesi, asgari ücret artışları, memur ve emekli maaş artışlarına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Tunç, Ülkemizi bir an önce seçim gündeminden çıkarmak ve deprem gündemini gölgeleyecek polemiklerden bir an önce uzaklaşmak istediklerini de belirterek İnşallah, ‘hemen şimdi’ diyerek hep beraber ülkemizi hızlı bir şekilde yeniden inşa edecek ve milletçe yeniden ayağa kalkacağız” dedi.
Bu haber 2023-03-28 10:34:11 eklenmiş ve 598 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Milletçe yeniden ayağa kalkacağız

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

 

Gündeme geçmeden önce söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 14. yılında andı.

 

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri söz aldı.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 20 yıldan bu yana "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla vatandaşların refah seviyesini yükseltmeye, oluşan enflasyon karşısında alım gücünü korumaya devam ettiklerini söyledi.

 

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak son bir yıl içinde 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro, EYT düzenlemesi, asgari ücret artışları, memur ve emekli maaş artışlarına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini anlatan Tunç, “Getireceğimiz kanun teklifiyle, en düşük emekli aylığını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltiyoruz. Böylelikle, en düşük emekli aylığında son 4 ayda yüzde 115 oranında artış sağlamış olacağız. Bununla da yetinmiyor, emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltiyoruz. Gazilerimize ödenen aylıkları da asgari ücret düzeyine çıkarıyor, gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz. Geçici işçilerimize kadro yolunu da açıyoruz” bilgisini verdi.

 

“Milletçe yeniden ayağa kalkacağız”

 

Ülkemizi bir an önce seçim gündeminden çıkarmak ve deprem gündemini gölgeleyecek polemiklerden bir an önce uzaklaşmak istediklerini belirten Tunç, “Depremzede vatandaşlarımızı bir an önce güvenli konutlara kavuşturmak için bölgeye yaklaşık 650 bin konut planlanmış ve hızla zemin etütleri ve sözleşmeleri tamamlanan alanlardaki 53 bin 830 konutun inşasına başlanmıştır. Devletimiz güçlü, milletimiz vakurdur. Yaralarımızı sarana kadar, şehirlerimizi yeniden inşa edene kadar başka bir yöne bakamayız. Ülkemizi bir an önce seçim gündeminden çıkarmak ve deprem gündemini gölgeleyecek polemiklerden bir an önce uzaklaşmak istiyoruz. İnşallah, ‘hemen şimdi’ diyerek hep beraber ülkemizi hızlı bir şekilde yeniden inşa edecek ve milletçe yeniden ayağa kalkacağız” dedi.

 

Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi.

 

Grup önerilerinin ardından yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

ETİKETLER : Bartın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›