Bartın Belediye Başkanı kim olacak?

14 yıllık Bartın Belediye Başkanlığı görevinden milletvekilliği için istifa eden Cemal Akın’ın yerine kimin geleceği merak konusu olurken bu sorunun yanıtını yine Akın verdi.
Bu haber 2023-03-17 15:24:26 eklenmiş ve 1490 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

MHP’den milletvekili adaylığı için 14 yıllık Bartın Belediye Başkanlığı görevinden istifasını veren Cemal Akın’ın yerine kimin geleceği merak konusu oldu.

 

İstifasının ardından partisinin seçim bürosunda partililerle buluşarak basın açıklaması yapan Akın, bu soruya da yanıt verdi.

 

Akın, adaylarının Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu olduğunu söylerken Meclis Başkanı’nı seçen kadar 1. Başkanvekili Hüseyin Manav’ın Başkanlık yapacağını söyledi.

 

Cemal Akın seçim ofisinde gerçekleştirdiği Milletvekili adaylık konuşması sonrası gazetecilerden gelen soruları da yanıtladı.

 

Bir gazetecinin, “Sizden sonra Başkanlık koltuğuna kim oturacak?” sorusuna yanıt verirken Belediye Meclisinin başkanlık seçimine kadar ki süreci de anlatarak “1’inci  Başkanvekilimiz Hüseyin Manav’a  Sayın Valimiz tarafından görev tebliğ edilmiş. 10 gün içerisinde seçim yapılması gerekiyor. Sonra meclis kendi başkanın seçecek. 2024 seçimlerine kadar, yani 1 sene boyunca o başkanlık yapacak. Sürecin ilk 10 günde bitmesi gerek. Biz de adayımızı açıkladık zaten, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu. Herkes biliyor” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediye Başkanı 14 Mayıs seçim istifa kim başkan olacak? aday aday adayı MHP Cemal Akın
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›