Kalaycı: “Bartın canım, AK Parti her şeyim, Recep Tayyip Erdoğan idolüm”

EYBEY Medya’da yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının yayın konuğu olan AK Parti Bartın Milletvekili Aday Adayı Turhan Kalaycı, “Bartın canım, AK Parti hayatım, yani her şeyim, Recep Tayyip Erdoğan idolüm” dedi.
Bu haber 2023-03-16 13:22:03 eklenmiş ve 724 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Siyasi arena iyice hareketlenirken Bartın’da siyasetin nabzını tutacak olan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu AK Parti Bartın Milletvekili Aday Adayı Turhan Kalaycı oldu.

 

Yaklaşık 45 dakika süren programda Kalaycı, 2017 yılında göreve geldiği İl Başkanlığı dönemini özetlerken Bartın için hayallerini anlattı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkisine dikkat çekerken Bartın için kentsel dönüşüm çağrısı yapan Kalaycı, “Bartın’da önümüzdeki yıllarda kentsel dönüşümü başlatıp Bartın’ı yenilemek gerekir. Hiçbir canımızın kaybolmasını istemeyiz, hiçbir kardeşimizin canının yanmasını istemeyiz. Eski binalarımın insanlarımızın mezarı oldu, yıkılan yeni binalar da oldu. Biz de kendimiz Bartın’da ne gibi önlemler alabiliyorsak Belediyemizle birlikte o önlemleri alalım. Bizim ana caddemizde de çok eski binalar var. Rabbim bizlere böyle acılar, felaketler bir kez daha yaşatmasın. Bu günlerin de üstesinden geleceğiz buna inanıyorum, halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız çok duyarlı davrandı ve güzel bir dayanışma örneği sergiledi. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” dedi.

 

İl Başkanlığı dönemini anlattı

 

İstifasının görevden alınma şeklinde yorumlanmasına Kalaycı, “Bizim görevden alınma gibi bir durumumuz yok. Çünkü yaklaşık 2 ay gibi bir süre öncesinden bu belliydi fakat ülkece yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle seçim çalışmaları askıya alındığı için bu süreç biraz gecikti. Aday adaylığı için istifamızı istediler. Biz Genel Merkezi’mizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın eriyiz, ne derlerse onu yaparız” şeklinde yanıt verdi. Kalaycı, AK Parti’deki 5,5 yıllık il başkanlığı dönemini de özetle şöyle anlattı:

 

“Çocukluğumda ve gençliğimde çok katılımcı ve sosyal oldum. Almanya’dan Bartın’a döndüğümde de Yaşar Arslan başkanımın beni davet etmesi üzerine Partimizde İl Yönetimine girmiş oldum. Daha sonra da Hüseyin  Manav ile yolumuza devam ettik. 2017’de de İl Başkanlığı görevi bize Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle tevdi edildi ve bugünlere kadar devam ettik. 6 Mart’ta da Genel Merkezi’miz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla aday adaylığı için istifa ettik. Resmi olarak da başvurumuzu yaptık ve onaylandı. Bir haftalık süreç çok hızlı geçti, çok mesai harcadık. İl Başkanlığı belirleme süreci yaşadık, biz de teşkilatımıza teşekkür turuna çıktık.

 

“Değişimde fayda vardır”

 

İl Başkanlığım döneminde mutlaka değiştirdiğim ve değiştiremediğim şeyler oldu. Önemli seçimler geçirdik. Milletvekilliği seçiminde bin 100 oy farkla 2-0’ı kaybettik. Belediye seçiminde de yine 74 oyla yine kıl payı kaçırdık. İl Binamızın değişmesi gerektiğini düşündük. Bunun için girişimlerimizi yaparak Bartın’da kurumsal olarak da AK Parti vizyonunu ve misyonunu geliştirmiş olduk. Ben görevi devraldığımda eski binadaydık ama ben yeni binamızla bayrağı devretmiş oldum.

 

Yaptığımız değişimlerin yanında elbette değiştiremediğimiz şeyler de oldu. Ben teşkilatçı bir insanım, teşkilatın da çok güçlü olmasından yanayım. Teşkilat ne kadar güçlü olursa siz de o kadar güçlüsünüz demektir, işin gerçeği budur. Teşkilatta görev alan herkes de gönül eri ve onların değerinin de çok iyi bilinmesi gerektiğine inanıyorum. Rabbim bizlere nasip ederse biz, teşkilatın ne kadar güçlü olduğunu tekrar göstereceğiz. Yaşar Arslan başkanımızın da çıtayı çok yükseklere çıkaracağına yürekten inanıyorum. İnşallah hayırlı, uğurlu olur. Değişimde fayda vardır. 5,5 yıl kısa bir zaman değildir. Pandemi, ekonomik kriz, ilimizde yaşadığımız sel felaketleri, Amasra’da yaşadığımız grizu patlamasıyla bir bu 5,5 yıl nasıl geçti anlayamadık. Çözdüğümüz sorunlar gibi çözemediklerimiz de olmuştur. Bu süreçte kalbini kırdıklarımız da varsa haklarını helal etsinler. Ben AK Parti teşkilatının emrinde bir Ankara temsilcisi olmayı yeğleyeceğim inşallah.

 

“Onlar her zaman sandıkta cevabını alıyorlar” 

 

AK Parti iktidarı döneminde Bartın’a kazandırılan yatırımlardan da bahseden Kalaycı, bunlara ilave projelerini de sıralayarak şöyle konuştu:

 

"Eksik kalan değil de tamamlayamadığımız projeler var. 11 buçuk milyarlık, Bartın’a yapılmış, bitmiş hizmetler var. Bunlar, barajlarımız. Barajları özellikle söylemek istiyorum. Çünkü selde biz halkımızın içindeydik. Bartın eğer bu yağmurlarda, o barajlar yapılmamış olsaydı Bartın’dan bahsetmek mülkün değildi. Allah onları planlayan, onların yapılmasına vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere, Sayın Grup Başkanvekilimiz olmak üzere hepsine, hükümetimize, her bir bakanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bartın bugün bu durumdaysa o barajların sayesindedir. Ama o barajları yaparken ‘betona yatırım’ dediler. Amasra’daki o limanı yaparken, mendireği yaparken ‘bunlar bazı yandaşlarını zengin ediyor’ dediler. Nedense bizim ilimizde olsun, ülkemizde olsun bunun başka bir şeyi yok. Bir yatırıma başladığınız an karşına bir grup çıkıyor, sizin o yapmış olduğunuz yatırımdan dolayı sizi yerden yere vurmaya başlıyor. Onlar her zaman sandıkta cevabını alıyorlar. Bizim milletimizin bazısı bardağın dolu kısmına bakar, bazısı boş kısmına bakar. Dolu kısmına bakanlar çoğunlukta Allah’a şükür.

 

“Bitirmemiz gereken projeler var”

 

Hastanemiz devam ediyor, hastanemizi bitirmemiz lazım. Çevre yolumuzun ihalesi yapıldı, çevre yolumuzu bitirmemiz lazım. Irmak ıslahımızı bitirmemiz lazım. Daha sonra hastanemizi araştırma hastanesi yaparak Tıp Fakültesini Bartın’a gelmesini sağlamak lazım, iyi bir yatırımcı bularak Bartın’a oteller kazandırmak lazım. Bartın’da üst düzey birisini ağırlayacağımız çok fazla seçeneğimiz yok yani bizim 5 yıldızlı bir otelimiz yok o nedenle bir otele ihtiyacımız var.

 

Bartın Irmağımızın değerini bilip oraya bir yat limanı yapamamışız. Bu sorunları gidermemiz lazım. Devrek’e kadar çok iyi geliyoruz, otoyolumuz çok güzel. Elbette bu yeterli değil. Daha konforlu çevre yolu, otoyol olması lazım. Bunları inşallah zaman geçtikçe yapacağız. Filyos'ta doğalgazın oradan çıkması, Türkiye’nin 3. Büyük Limanı’nın yanı başımızda olmasından faydalanmamız lazım. Bunu Bartın’ a entegre etmemiz lazım. Bartın’ın trafik sorununu mutlaka çözmemiz lazım. Park sorununu mutlaka çözmemiz lazım. Bartın’ın bir kanalizasyon, su sorunu çözülmeli.

 

“Hep eksi tarafına bakmayalım”

 

Her seçim döneminde gündeme sıkça gelen Kozcağız’ın ilçelik konusuna ilişkin soruya da Kalaycı, “Kozcağız’ın ilçe olması ile ilgili biz girişimlerimizi yaptık. Ama depremin olması bizi şuanda o ilçelik konusuna giremezsiniz. Çünkü o Bakanlıklarımız şuan da deprem bölgesinde. Millet can derdindeyken siz başka şeylerin derdinde olamazsınız. Bizim hem inanıcımız gereği, hem de milli duygularımızın gereği biz oradaki insanlarımızın acısını bizler daha unutmadık. Önümüzdeki süreç devam ediyor, biz Kozcağız’ın her şeye layık olduğunu biliyoruz. Kozcağız’a en güzel büyük bir yatırım doğalgaz. Belki Türkiye’de belde olarak doğalgazı alan ilktir. Bu yatırımlardan da bahsetmek lazım. Hep eksi tarafına bakmayalım. Kozcağız bunu istiyor, biz de istiyoruz. Ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Doğalgazı inşallah Kozcağız’ı büyüterek, biraz daha köylerimizi de içine alarak doğalgazı daha fazla hemşerimize ulaşmasını sağlamak lazım” yanıtını verdi.

 

“Reklama ihtiyacımız var”

 

Bartın’ın tanıtımının da daha planlı ve etkili bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Kalaycı, “Bartın’ı gerçekten öyle sanatçılar getirerek değil, fuarlar ve festivaller yaparak tanıtmamız lazım. Ankara’daki, İstanbul’daki Bartın günlerine de gereken önemi verip Belediyeler olarak katılmalıyız. Her bir belediyemizin bunu iyi bir şekilde yapması lazım. Reklama ihtiyacımız var” ifadelerini kullanırken “Bartın canım, AK Parti hayatım, yani her şeyim, Recep Tayyip Erdoğan idolüm” dedi.

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti seçim AK Parti Bartın Milletvekili Aday Adayı Turhan Kalaycı EYBEY Medya Ahmet Oktay’la Enine Boyuna
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›