Mehmet Yılmaz’ın aday adaylığı merak konusu!

2018 seçimlerinde 20’ye yakın aday adaylığı başvurusu yapılan AK Parti için kulislerde yine rekor sayıda başvuru olacağı değerlendirilirken, o dönemde aday adaylığı başvurusu yapan kişilerden birisi olan, uzun yıllar siyasetin içinde yer alan ve sivil toplum kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla göz dolduran Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz’ın aday adayı olup olmayacağı da ayrıca merak ediliyor. Yılmaz’ın Bartın’da köy ve belde ziyaretlerine ağırlık vererek sürekli halk ile iç içe olması aday adaylığı konusunda gözleri yeniden üzerine çevirirken bakalım aday adaylığı başvurusu yapacak mı? Eğer başvuru yaparsa Bartın siyasetinde nasıl bir tablo oluşacak? Genel kanı başvuru yaparsa Bartın’da adaylık yarışının kıran kırana geçeği ve siyasetin ısınacağı yönünde…
Bu haber 2023-03-13 16:03:17 eklenmiş ve 435 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart tarihinde aldığı seçim kararının ardından 14 Mayıs seçim tarihi olarak netleşmiş oldu.

 

 

Siyasi partilerde bir hafta sürecek milletvekilliği başvuru süreci başlayacak. Siyasi partilerin milletvekili aday adaylığı için belirleyeceği tarife ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevcut tüm milletvekillerinin yeniden aday adaylığı başvurusu yapmasını istediği belirtilirken 19 Mart’ta başlayacak temayül yoklamaları sürecinin ardından aday adayları tek tek mülakata çağrılacak, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan listeye son şeklini verecek. Aday listeleri 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilerek kesin listeler belirlenmiş olacak.

 

 

Seçime 60 gün gibi kısa bir süre kalması nedeniyle aday adaylığı süreci hızlı bir şekilde ilerleyecek, halen görevde olan ve milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri de en geç 16 Mart saat 17:00’a kadar ilgili görevlerinden istifa edecek.

 

 

İpi kim göğüsleyecek?

 

 

Seçim süreci adaylık ve istifalar ile devam ederken kimlerin aday adayı olacağı ve kimlerin yarışı önde götürüp ipi göğüsleyeceği kamuoyunda merak ediliyor.

 

 

Bartın’da da daha önce teşkilatlarda görev almış ve kamu kurumlarında görev yapan bazı kişilerin aday adaylığı başvurusunda bulunacağı söylentileri artık günden güne daha fazla konuşulmaya başlandı.

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığı için istifa ettiğini duyurmuştu. Henüz istifasını vermese de Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da ismi geçen adaylardan biri olarak görülüyor.

 

 

AK Parti’de Turhan Kalaycı dışında birçok isim aday adaylığı için konuşulurken aday adaylığı başvurularının da hız kazanacağı tahmin ediliyor.

 

 

Kamuoyunun merak konusu Mehmet Yılmaz oldu!

 

 

2018 seçimlerinde 20’ye yakın aday adaylığı başvurusu yapılan AK Parti için kulislerde yine rekor sayıda başvuru olacağı değerlendirilirken, o dönemde aday adaylığı başvurusu yapan kişilerden birisi olan, uzun yıllar siyasetin içinde yer alan ve sivil toplum kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla göz dolduran Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz’ın aday adayı olup olmayacağı da ayrıca merak ediliyor.

 

 

BARFED Başkanı Yılmaz, şuana kadar suskunluğunu korurken daha önce değişik platformlarda katıldığı programlarda adaylık sorusuna verdiği “Ben Bartın Dernekler Federasyonu Başkanıyım ve şuanda buradaki görevim devam ediyor, şimdilik böyle bir düşüncem yok. Bu işler hesap işi değil, nasip işidir nasibinizde yoksa ne yaparsanız yapın boştur anlamı yoktur, nasibinizde varsa o zaten gelir sizi bulur” yanıtıyla milletvekilliği aday adaylığı için kapı aralamıştı.

 

 

Başvuru yapacak mı?

 

 

Yılmaz’ın Bartın’da köy ve belde ziyaretlerine ağırlık vererek sürekli halk ile iç içe olması aday adaylığı konusunda gözleri yeniden üzerine çevirirken bakalım aday adaylığı başvurusu yapacak mı? Eğer başvuru yaparsa Bartın siyasetinde nasıl bir tablo oluşacak?

 

 

Genel kanı başvuru yaparsa Bartın’da adaylık yarışının kıran kırana geçeği ve siyasetin ısınacağı yönünde… Bakalım Bartın’da seçim sürecinde atmosfer nasıl olacak, bekleyip göreceğiz.

ETİKETLER : Mehmet Yılmaz
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›