İl Genel Meclisi’nde KUDEB için asil ve yedek üye belirlendi

İl Genel Meclisi’nde Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) İstişare Komisyonu için üye seçimi yapıldı. AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu asil üye olarak komisyon için belirlenen isim olurken AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Uğur Yılmaz da yedek üye oldu.
Bu haber 2023-03-08 10:07:57 eklenmiş ve 134 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının 4’üncü birleşimi, geçtiğimiz Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Rahatsızlığı nedeniyle toplantılara katılamayan Meclis Üyesi Abdullah Kaleli, izinli sayılırken toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri katıldı.

 

 

İl Genel Meclisi’nin Mart Ayı Toplantılarının 4’üncü birleşiminde gündeme 4 yeni dosya daha eklendi. Bunlar, Kurtköy Köyü Ticaret Alanı Amaçlı İmar Planıyla ilgili dosya, Kanatlı Köyü Konut Amaçlı İmar Planıyla ilgili dosya, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) İstişare Komisyonuna üye isminin belirlenmesi ile ilgili dosya ve Özel İdaresi Sosyal Tesislerinin 2023 yılı ücret tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili dosya oldu. 

 

 

Gündem olarak yoğun geçen Mart Ayı Toplantıları’nın 4’üncü birleşiminde 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

 

 

Boş kadro değişikliği ile ilgili Komisyon Raporları, Meclis’te mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

“1 milyon’un üzerinde bir desteğimiz olacak”

 

 

Ardından da “Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Afet Programının 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya” genel görüşmeye açıldı.

 

 

Gündemle ilgili Meclis Üyelerine bilgi veren Başkan Dursun, “İlimizde bir afet yaşadık. Teknik raporlarımız oldu. İçişleri Bakanlığına bunu toparlayarak göndermiştik. 250 milyonu aşmış bir hasar tespiti yapmıştık. Dolayısıyla bunların 35 milyon 650 bin lira’lık birinci dilimi geldi. Tabi biz bunu geldiğinde artı sonbahar ve kışa doğru evriliyordu sezonda bitmişti. İl Genel Meclis Üyelerimizle, İdaremizle birlikte uzun süreli arazideki eksikliği bir daha taramış olduk. Bu da bir fırsat oldu. Birçok problemi masaya yatırma fırsatımız oldu. Dolayısıyla bir hazırlık oluştu. Bir kısmı sathi kaplama bir kısmı ikinci sathi kaplama içerisinde birçok kalemde yatırım oluşacak. Bunların alımı için 1 milyon küsur bin lira gibi bir desteğimiz olacak” dedi.   

 

 

Meclis Başkanı Dursun’un açıklamasının sonrasında yapılan oylamada “Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Afet Programının 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya” detaylıca görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

 

Top komisyonlarda!

 

 

Ardından da Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü Afet Programının 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya, Sosyal Tesislerin 2023 Yılı Ücret Tarifelerinin Belirlenmesi ile ilgili dosya, Kurtköy Köyü Ticaret Alanı amaçlı imar planları ile ilgili dosya, Kanatlı Köyü Konut Alanı amaçlı imar planları ile ilgili dosya komisyonlara havale edildi.

 

 

Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) İstişare Komisyonu’na da AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu asil üye olarak seçilirken yedek üye olarak AK Parti İl Genel Meclis üyesi olan Uğur Yılmaz seçildi.

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun KUDEB
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›