Bartın Özel İdare ekipleri ilk günden beri deprem bölgesinde

Bartın İl Özel İdaresi ekipleri, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde çalışmalarını sürdürüyor.
Bu haber 2023-03-01 09:57:54 eklenmiş ve 182 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilk gün bölgeye giden Bartın İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle deprem bölgesindeki yoğun çalışmalarına devam ediyor.

 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin olduğu gün iş makineleriyle yola çıkan İl Özel İdaresi ekipleri zorlu bir sürecin ardından bölgeye ulaştı.

 

40 binin üzerinde can kaybının ve çok sayıda yaralının olduğunu afette yaraları sarmak için ilk olarak Gaziantep’e ulaşan İl Özel İdaresi ekipleri burada arama kurtarma faaliyetlerine yardım ederek enkazlardan canlı çıkarmak için iş makineleri yardımıyla çalışmalara katıldı.

 

Deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmak amacıyla Bartın İl Özel İdaresi’nden 3 tır, 1 tır öncüsü ,1 lastik tekerlekli yükleyici , 1 ekskavatör, 2 bekoloader, 2 damperli kamyon ve 10 personeli ile birlikte yola çıkan ekipler çalışmalara devam ederken geçtiğimiz günlerde de 2 aşçı ve 1 araç şoförü daha bölgedeki ekiplere destek için yola çıktı.

 

Bartın İl Özel İdaresi’nin 27 Şubat Pazartesi itibariyle deprem bölgesinde 2 kamyon, 2 bekoloader, 1 ekskavatör, 1 yükleyici, 1 pikap ve 7 personel ile enkaz kaldırma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

 

ETİKETLER : Bartın İl Özel İdaresi deprem deprem bölgesi Bartın İl Özel İdaresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›