TOKİ Konutları ihalesi 30 Temmuz’da gerçekleştirilecek

Bartın’da Dallıca’da yapılacak olan TOKİ Konutları İhalesi, 30 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek. 424 konut, cami, ticaret merkezi, 16 derslikli ilkokul ve çevre düzenlemesi ile alt yapı işleri 20 ayda tamamlanacak.
Bu haber 2019-07-04 12:57:22 eklenmiş ve 275 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geçtiğimiz hafta yurtdışında birtakım ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yurda döner dönme ilk müjdesi TOKİ için müjde bekleyenlere verdi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın İli Merkez İlçesi, Dallıca Köyü 424 Adet Konut, 1 Adet Cami, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet 16 Derslikli İlkokul İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım ihalesinin, 30 Temmuz 2019 Salı günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca gerçekleştirileceğini açıkladı. 

İhalenin kesinleşmesinin ardından 10 gün içerisinde müteahhit firmaya yer tesliminin yapılacağını belirten Milletvekili Tunç, tünel kalıp sistemiyle 424 adet konut, konvansiyonel kalıp sistemiyle; 1’er adet cami, ticaret merkezi ve ilkokul inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin yer tesliminin ardından 20 ayda tamamlanacağını söyledi. 

Yükseklikleri zemin+3 olan konutların 300 adeti 2+1, 124 adeti 3+1 planında inşa edileceğini belirten Milletvekili Tunç, “Bartın’ın mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri ve söve gibi özellikler modernize edilerek uygulanacak. Yöresel ve yatay mimari tarzda inşa edilecek projeyle mahalle kurgusu oluşturuldu. Bartın, yerleşim alanıyla, okulu, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine kavuşacak.” dedi.

TOKİ’nin 67 ilde 50 bin sosyal konut projesi kapsamında inşa edeceği konutların kura çekim takviminin açıklandığını belirten Milletvekili Tunç, engelli, emekli ve diğer alıcı adayları için Bartın Merkez Dallıca’da projelendirilen 424 konutun kura çekiminin ise 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü gerçekleştirileceğini söyledi.

 

ETİKETLER : Bartın TOKİ ihale AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›