BARÜ Senatosu’ndan önemli kararlar

Bartın Üniversitesi Senatosu, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim süreçleri hakkında önemli kararlar aldı.
Bu haber 2023-02-22 12:06:02 eklenmiş ve 138 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 17 Şubat 2023 tarihli yazısına istinaden toplanan Bartın Üniversitesi Senatosu 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi eğitim-öğretim süreçleriyle ilgili yeni kararlar aldı.

 

 

BARÜ Senato kararlarına göre; Bartın Üniversitesi 2022-2023 Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Eğitim Bahar Dönemi Akademik Takvimi güncellenecek, ders kayıtlarının 20-26 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak ve dersler 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacak.

 

 

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulunun son sınıflarında 7+1 ve 3+1 uygulamasının olduğu programlardaki işyeri uygulama eğitimi ile Öğretmenlik Uygulamaları kapsamındaki dersler yüz yüze yapılacak.

 

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıfındaki mesleki uygulama dersleri yüz yüze yapılacak.

 

 

İkinci ve üçüncü maddede yüz yüze yapılmasına karar verilen ders ve programlar dışındaki tüm birim ve programlarda dersler uzaktan (çevrim içi) eğitimle yapılacak.

 

 

Çevrim içi dersler “Bartın Üniversitesi 2022-2023 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Dersleri ile Sınav Süreçlerinin İşleyişi Hakkındaki Usul ve Esaslar” çerçevesinde yürütülecek.

 

 

Mazeretleri birimlerce değerlendirilecek

 

 

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem afetinden dolayı depremden etkilenen illerimizde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ile Sivas ilinin Gürün ilçesi) ikamet eden ya da kendisi veya ailesi depremden etkilenen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için; ilan edilen kayıt döneminde ders kaydını yapamayan öğrencilerin mazeretleri birimlerce değerlendirilecek. 7 Şubat 2023 tarihinde yapılması gereken tek ders sınavına giremeyen öğrenciler için 15 Mart 2023 tarihinde tek ders mazeret sınavları yapılacak.

 

 

10 Mart’a kadar başvurular alınacak

 

 

Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerden ek sınavlara başvuru yapamayan ve ek sınavlara giremeyen öğrencilere yönelik mazeret sınavları için 10 Mart 2023 tarihine kadar başvurular alınacak ve 1’inci ek sınavları 13-17 Mart 2023 tarihlerinde, 2’nci ek sınavları ise 27-31 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak.

 

 

İlan edilen yatay geçiş listelerinde asıl olarak yer alıp da kayıt yapamayan öğrencilerin talepleri halinde kontenjanın dolmasına bakılmaksızın 10 Mart 2023 tarihine kadar kayıtları yapılacak.

 

 

6 Şubat 2023 ve sonrasında lisansüstü yeterlilik ya da tez sınavlarına katılamayan öğrencilerin sınavları enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenecek ileri bir tarihte yapılacak.

 

 

Özel öğrenci

 

 

Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanların talep etmeleri halinde; birinci derece yakınlarının ikametgâhının veya geçici ikametgâhının bulunduğu illerdeki üniversitenin eşdeğer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimlerini alabilecek. Bahar dönemi sonunda, başarılı oldukları uygulamalı eğitimler eksiksiz olarak kredi yükünden düşülecek. Kendilerinden ayrıca eğitim ve öğretim ücreti talep edilmeyecek. Özel öğrencilik talepleri 27 Şubat-17 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak.

 

 

Kayıt dondurma

 

 

Bartın Üniversitesi programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararıyla 2022-2023 Bahar döneminde kayıtlarını dondurabilecek ve bu süre programın azami öğrenim süresinden düşülmeyecek.

 

 

Eğitim sürecinin yeniden değerlendirilmesi

 

 

Ayrıca Bartın Üniversitesi Senatosu, gelişen şartlar dikkate alınarak Nisan ayı başında harmanlanmış (hibrit) eğitime geçiş hususunun değerlendirilmesine de oy birliği ile karar verdi.

 

ETİKETLER : BARÜ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›