Kızılay Bartın Şubesi yaraları sarmak için çalışıyor

Türk Kızılayı Bartın Şubesi, gönüllüleriyle beraber gerek deprem bölgesinde gerekse ilimizdeki yardımların ulaştırılması için çalışırken Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan vatandaşların yaralarını sarıyor.
Bu haber 2023-02-21 09:37:15 eklenmiş ve 236 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 ve Elbistan merkezli olan 7.6 büyüklüğündeki depremlerin hemen ardından harekete geçen Kızılay, personel ve gönüllülerini koordine etti, mobil mutfak ve ikram araçlarını bölgeye yönlendirdi, deprem bölgelerine çadır ve battaniye sevki yaptı ve acil ihtiyaçlara karşı kan sevki gerçekleştirdi.

 

 

11 ilde şiddetli şekilde hissedilen deprem için Afet Müdahale Merkezleri ve Şubelerinden uzman ekiplerini bölgelere intikal ettiren Kızılay, diğer illerdeki şubeleri vasıtasıyla da yardım faaliyetlerini sürdürdü.

 

 

Sürdürmeye de devam ediyor. Kızılay Genel Merkezi’nin bu çalışmalarına tüm şubeler de gereken desteği verdi. Bu şubeler arasında gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk Kızılay Bartın Şubesi de yerini aldı.

 

 

Bartın Şubesi afet bölgesinde görev aldı

 

 

Afetin hemen ardından Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal ve Başkan Yardımcısı Fahrettin Özkaya toplanan acil ihtiyaç malzemeleriyle afet bölgesine giderek, çalışmalara destek verdi. Bartınlıların göndermiş oldukları yardımları Nur Dağı’nda ki afetzedelere teslim etti. 4 gün boyunca afet bölgesinde kalan Şube Başkanı Acıbal ve Başkan Yardımcısı Özkaya, alanda aktif görev alarak yaraların sarılması adına mücadele verdi. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra Bartın heyeti afet bölgesinde Beslenme Hizmet Gurubunda da görev aldı. Kızılay’ın ana görevleri arasında yer alan Beslenme Hizmet Gurubu içerisinde Destek Hizmet olarak Kızılay bünyesinde yemek üretimi yapan kurum, kuruluş ve inisiyatif derneklerinin koordinasyonu sağlandı.

 

 

Afet bölgesine 3 kamyon yardım gönderildi

 

 

Afet bölgesinde gerçekleştirilen bu aktif çalışmaların yanı sıra Kızılay Bartın Şubesi, Bartın’da da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü. Bartın Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Kızılay, Kızılay Kadın Grubu ve Gönüllüler yardım faaliyetlerini sürdürdü. Afetin ilk dakikalarından itibaren çalışma yürüten Türk Kızılay Bartın Şubesi, hayırsever vatandaşların desteğiyle gıda, hijyen malzemeleri, , mama, su, ısıtıcı, battaniye ve çocuk bezinden oluşan 3 kamyon yardımı afet bölgesine gönderdi. Yine Bartın Valiliği tarafından gerçekleştirilen yardım faaliyetlerine de destek sağlandı.

 

 

Kan bağışı seferberliği

 

 

Yardım faaliyetlerinin yanı sıra kan stoklarında sıkıntı yaşanmaması için ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da kan bağışı kampanyaları gerçekleştirildi. Türk Kızılay Bartın Şubesi ve Karabük Kan Merkezi tarafından 7 Şubat Salı gününden buyana 8 gün boyunca kan bağışı alındı. Belirlenen program dahilinde kan bağışı etkinlikleri sürdürülecek. Kan bağışı etkinliği tarihi ve yeriyle ilgili gerekli duyurular Bartın Şubesi tarafından gerçekleştirilecek.

 

 

İlimize gelen depremzedelerin ihtiyaçları karşılandı

 

 

Deprem afetinin ardından Mehmet Rıfat Efendi Erkek Öğrenci Yurdu’na ve misafirhanelere yerleştirilen depremzedelerin giyim, gıda ve hijyen malzemeleri gibi ihtiyaçları karşılandı. 250 aileye destek sağlanırken, çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Yardım faaliyetlerinin yanı sıra bu aileler ziyaret edilerek psikolojik destek verildi. Yine afet sonrası Bartın’daki akrabalarının yanına gelen depremzede vatandaşlar da ziyaret edilerek, ihtiyaçları giderildi.

 

 

Sosyal Market hizmete açıldı

 

 

Kızılay Bartın Şubesi son olarak da Bartın Valiliği koordinesinde yeni bir çalışma daha gerçekleştirildi. Depremden olumsuz etkilenen vatandaşlar için bağışlanan malzemelerin koordinasyon içerisinde depremzedelere yerinde dağıtılması amacıyla Sosyal Market kuruldu. Valilik koordinesinde Kızılay Bartın Şubesi’nin desteğiyle ilimizde misafir edilen depremzedelerin giysi, hijyen ve gıda ihtiyaçları bu marketten ücretsiz karşılanıyor.

 

 

“Zorda olan tüm vatandaşlarımızın yanındayız”

 

 

Gerçekleştirilen faaliyetlere destek veren herkese teşekkür eden Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, “10 ilimizi olumsuz etkileyen afetin ardından AFAD S4 seviyesinde bir afet ilan etti. Kızılay tüm barınma, gıda, beslenme ve kan hizmetleri kapasitesini bölgeye gönderdi. Bütün şubelerimiz arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere sahada aktif görev aldı. Aşevlerimiz açık. Mobil tırlarımız sahaya intikal etti. Çadırlarımız kuruldu. Devletimizin tüm mekanizmaları afet seferberliğine geçti. Bartın Şubesi olarak bizlerde hayırsever vatandaşlarımızın bizlere teslim ettiği 3 kamyon yardım malzemesini depremzedelere ulaştırdık. Bizzat bölgeye giderek tüm yardım çalışmalarında aktif görev aldık. Vatandaşlarımızın yanında yer almaya çalıştık. Bu yardım faaliyetlerinde emek veren hayırsever vatandaşlarımıza, bu yardımların hazırlanmasında görev alan tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tabii bizler afet bölgesinde çalışmalara destek verirken, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genç Kızılayımız, Kızılay Kadın Grubumuz, personelimiz ve gönüllülerimiz Bartın’da yardım faaliyetlerini sürdürdüler. Bölgeye gönderilmek üzere ihtiyaç duyulan malzemeleri hazırladılar. Gerçekten büyük emek ve çaba harcadılar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Afet bölgesinde de aktif görev alarak, Bu afette yaralanan tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın” dedi.

 

 

Oluşturulan Sosyal Market ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Acıbal, Kızılay Bartın Şubesi olarak afet dönemlerinde üzerimize ne düşerse yerine getiriyoruz. Zorda olan tüm vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Yaraların sarılmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda 10 ilimizi kapsayan deprem afetinin ardından da Valiliğimiz koordinesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Yardım geleneğimizi güçlendirerek gelecek nesillere taşımak için sürekli yeni yöntemler geliştiriyoruz. Tüm faaliyetlerimizin yanı sıra bir de Valiliğimiz koordinesinde ‘Sosyal Market’ projesini hayata geçirdik. Bu marketle ihtiyaç sahibi ailelerimize gönüllerince alışveriş yapma imkanı sağlıyoruz. Canla başla gece gündüz demeden iyiliği ulaşabildiğimiz her noktaya her kalbe merhamet ve sevgi ile dokunarak bizlere hizmetlerimizde eşlik eden Valimiz Sayın Nurtaç Arslan’a, gönüllerimize ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki iyilik var, iyi ki gönlü güzel koca yürekli küçükten büyüğe gönlü yüce kocaman insanlar var, Allah gönlümüzden iyiliği hiç eksiltmesin inşallah. Bazen bir çocuğun gözlerindeki ışıltı bazen bir amcanın bir teyzenin gözlerinden akan mutluluk göz yaşlarına şahit olmak dünyada yegane hazinedir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Türk Kızılayı Bartın Şubesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›