Bartınlı madencilerden anlamlı not

Her gün yerin yüzlerce metre altında kömür çıkaran madenciler, deprem bölgesinde de enkaz altında kalan ömürleri kurtarabilmek için gece gündüz canla başla çalıştı. Arama kurtarma çalışmalarıyla herkesi gururlandıran, cesareti ve dürüstlükleriyle gönüllere taht kuran madenciler, bölgedeki okullarda sınıfları konaklamak için kullanırken, öğrenciler için sınıf tahtalarına çok anlamlı bir mesaj bıraktı.
Bu haber 2023-02-16 15:00:29 eklenmiş ve 1122 kez görüntülenmiştir.

 

Madencilerden anlamlı not:

 

“Okuyun, okutun, sağlam bir mühendis, iyi doktor, iyi siyasetçi olun ama…”

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetinde, Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’nin birçok yerindeki gönüllüler gibi Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nda (TTK) görevli 3 bini aşkın madenci ekipmanları ile birlikte bölgeye yardıma koştu.

 

14 Ekim’de Amasra’daki maden faciasında çalışma arkadaşlarını kaybeden madenciler, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep gibi enkaz altında kalan ve bekleyen depremzede yakınlarının umudu oldu.

 

Her gün kelle koltukta yerin yüzlerce metre altında kömür çıkaran madenciler, deprem bölgesinde de enkaz altında kalan ömürleri kurtarabilmek için gece gündüz çaba sarf etti.

 

Hiçbir kurtarma ekibinin giremeyeceği alanlara bile tereddüt etmeden giren madenciler, birçok kişi sağ olarak enkaz altından kurtarmayı başararak hem Bartın halkının hem de tüm Türkiye’nin gururu oldu.

 

Ayrıca enkazdaki para ziynet eşyası, cep telefonu gibi kişisel eşyaları da hassasiyetle çıkararak güvenlik güçlerine teslim eden madenciler, cesareti ve dürüstlüğüyle de gönüllere taht kurdu.

 

“Kul hakkından çalmayın”

 

Gönüllü olarak bölgeye geldiklerini belirten madenciler, gerektiğinde kömür gerektiğinde de ömür için mücadele ettiklerini söyledi. Bölgedeki okullarda sınıfları konaklamak için kullanan Bartınlı madenciler, öğrenciler için tahtaya çok anlamlı bir mesaj bıraktı. Enkaz arama kurtarma çalışmalarının ardından bölgeden ayrılan Bartınlı madenciler, konakladıkları sınıfın tahtasına öğrenciler için “Biz madenciler memleketiniz Adıyaman’a kömür kazmaya değil ömür kazmaya geldik. Biraz sınıflarınızı kirlettik bundan dolayı bizi affedin. Okuyun okutun, sağlam bir mühendis, iyi doktor, iyi siyasetçi olun ama kul hakkından çalmayın” notunu bıraktı.

ETİKETLER : Bartın deprem TTK madenci Amasra Müessesesi arama kurtarma madenci
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›