Bartın’da 5 günde 370 ünite kan bağışı

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası başlatılan kan bağışı kampanyasına Bartınlılar’ın desteği sürerken 5 günde toplam 370 ünite kan bağışı alındı. Türk Kızılay Bartın Şubesi’nde gerçekleştirilen kan bağışı etkinliği oluşan yoğun taleplerin ardından Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’ne alınırken Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, , stoklarda düşme yaşanmaması için kan bağışı çağrısında bulundu.
Bu haber 2023-02-15 15:32:33 eklenmiş ve 75 kez görüntülenmiştir.

Kübra Nur AK

 

Kurulduğu günden bu yana yurt içinde ve yurt dışında her kesimden insana yardım elini uzatan Kızılay, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kan stoklarında sıkıntı yaşanmaması için ülke genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Türk Kızılay Bartın Şubesi ve Karabük Kan Merkezi tarafından da 7 Şubat Salı gününden buyana 5 gün boyunca gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğinde toplamda 370 ünite kan bağışı alındı. 7, 8,9 ve 10 Şubat tarihlerinde Türk Kızılay Bartın Şubesi’nde gerçekleştirilen kan bağışı etkinliği oluşan yoğun taleplerin ardından Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’ne alındı.

 

13 Şubat Pazartesi gününden itibaren Kızılay ekibi burada çalışmalarını sürdürürken Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, kan stoklarında sıkıntı yaşanmaması için ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da kan bağışı kampanyalarının gerçekleştirildiğini belirterek, stoklarda düşme yaşanmaması adına kan bağışı çağrısında bulundu.

 

Haydi Bartın kan bağışına!

 

17 Şubat Cuma gününe kadar Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’nde 10.30-19.00 saatleri arasında kan bağış etkinliği gerçekleştirileceğini belirten Acıbal, Bartın halkını kan bağışı etkinliğine davet etti.

 

Acıbal; “Bilindiği gibi kan bağışı etkinliğimizi şube binamızda yapıyorduk. Ancak yaşanan yoğunluk nedeniyle kan bağışı etkinliğimizi Bartın Belediye Sosyal Tesisleri’ne aldık. Duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kan bağışı etkinlikleri olası bir sıkıntı halinde 'acil kan ihtiyacı var' diye panik oluşmaması açısından önem taşıyor. Bu nedenle kan sürekli bir ihtiyaç ve düzenli bağış gerekiyor. Kan bağışı aslında sağlıklı bir yaşam kültürü ve iyilik yapma fırsatı. Kan bağışı etkinliğimize katılan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

ETİKETLER : Kızılay
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›