6 kişi tutuklandı, 1 ev hapsi

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında; “nitelikli dolandırıcılık” suçu kapsamında yapılan operasyonda 12 şahıs yakalanarak göz altına alınmıştı. Bartın’daki bir finans şirketi sahibi Enes Eser ile 5 çalışanı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 1 kişiye ev hapsi cezası verildi, diğer 5 şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bu haber 2023-02-14 12:01:43 eklenmiş ve 115 kez görüntülenmiştir.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasına istinaden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında yapılan tespit ve delillendirmeler neticesinde Türk Ceza Kanunu’nun 158 Maddesi’ndeki “Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak” suretiyle, “Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanması” suretiyle, “ Banka ya da diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak” maksadıyla nitelikli dolandırıcılık suçu faaliyetinin deşifre edilebilmesi ve suç unsurlarının ele geçirebilmesi amacıyla Enes Eser, R. Ö., U. Ü., E. G., S. N. Ç., A. A., B. Ü., E. A., C. A, O. G., F. Y., H. P. simli şahıslara yönelik geçtiğimiz Salı günü saat 07.00’da Bartın Merkezde 10 adres, Jandarma Bölgesi 2 adres ve İstanbul ili 1 adres olmak üzere toplamda 13 adreste 49 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon yapıldı.

 

Yapılan operasyonda tüm şahıslar yakalanırken ikamet ve işyerinde yapılan aramalarda; çok sayıda kredi sözleşmesi, çok sayıda vatandaşların kredi bilgileri olan ajanda, 1 adet çek, çok sayıda senet, başkalarına ait kredi kartları, çok sayıda sözleşme fesih belgesi, kredi kullandırım not kağıtları, 7 adet araç sözleşmesi, 10 adet futbolcu lisansı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 70 adet mermi, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan Enes Eser, O.G, C.A, E.A, E.G, B.Ü isimli 6 şüpheli tutuklanırken A.A isimli 1 şahsa ev hapsi cezası verildi. R.Ö, F.Y, U.Ü, S.Ç, H.P isimli 5 şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›