Madenciler de bölgede seferber oldu

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Bartınlı madenciler dahil olmak üzere bin 801 madencinin deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 625 maden işçisinin de deprem bölgesine doğru yola çıktığını belirtirken 800 işçinin de hazırlıklarını sürdürdüğünü kaydeden Yeşil, toplam 3 bin 226 madencinin deprem bölgesinde olmasının planlandığını aktardı.
Bu haber 2023-02-09 09:25:19 eklenmiş ve 265 kez görüntülenmiştir.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı.

 

 

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki ayrı depremin ardından maden işçileri de deprem bölgelerinde görev aldı.

 

 

Bartınlı madencilerin de aralarında bulunduğu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışan bin 801 maden işçisi, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Antakya başta olmak üzere birçok deprem bölgesinde zamanla yarışarak canlar kurtarıyor.

 

 

Madencilerin büyük bir dayanışma içinde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Şu anda 625 maden işçisi deprem bölgesine doğru yola çıktı, 800 işçi de hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam 3 bin 226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor. Allah madencilerimize güç kuvvet versin” dedi.

 

 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki ayrı depremin ardından bölgeye sevk edilen maden işçileri büyük bir özveriyle arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlar tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan maden işçileri, şu ana kadar yüzlerce yaralıyı enkazdan kurtardı. Yeraltında edindikleri tecrübeleri enkazlarda kullanan maden işçileri, birlik ve dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

TTK Genel Müdürlüğü de maden işçilerinin bölgeye sevki ve teknik personel ile ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için büyük özveride bulunuyor. Şu ana kadar bin 801 maden işçisi deprem bölgelerindeki arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

“Büyük bir özveri içinde mücadele ediyorlar”

 

 

Madencilerin büyük bir dayanışma içinde çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Şu anda 625 maden işçisi deprem bölgesine doğru yola çıktı, 800 işçi de hazırlıklarını sürdürüyor. Toplam 3 bin 226 madencinin deprem bölgesinde olması planlanıyor. Allah madencilerimize güç kuvvet versin. Bizler sendika olarak işçilerimizle koordine halindeyiz. Sevk ve koordinasyon konusunda kurumumuzla istişare halinde çalışıyoruz. Madencilerimiz yeraltında edindikleri tecrübelerle arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Gece gündüz demeden büyük bir özveri içinde mücadele ediyorlar. Tüm Türkiye’den teşekkür ve dualar alıyoruz. Allah yardımcıları olsun. Temennimiz kurtarabildikleri kadar canı kurtarmalarıdır” ifadelerini kullandı.  (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Kahramanmaraş Deprem TTK
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›