“Nitelikli dolandırıcılık” soruşturmasında 12 kişiye gözaltı!

Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz gün sabah erken saatlerde Bartın ve İstanbul’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde arasında bir dönem Bartınspor’da ve kısa bir süre öncesine kadar da Çaycumaspor Kulübü’ne Başkanlık yapan Enes Eser’in de arasında bulunduğu 12 kişiyi “nitelikli dolandırıcılık” yapıldığı iddiası ile Bartın Cumhuriyet Başsavcılğı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına aldı.
Bu haber 2023-02-09 09:21:36 eklenmiş ve 220 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasına istinaden Bartın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülmekte olan projeli çalışma kapsamında yapılan tespit ve delillendirmeler neticesinde, 7 Şubat Salı günü düğmeye basıldı.

 

 

Türk Ceza Kanunu’nun 158’inci maddesinin 1’inci fıkrasının c bendindeki “Kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle”, f bendindeki “Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanması suretiyle” ve j bendindeki “Banka ya da diğer kredi kurumlarınca tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla” ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçu faaliyetinin deşifre edilebilmesi ve suç unsurlarının ele geçirebilmesi amacıyla arasında Bartın’daki bir kredi başvuru ve danışmanlık merkezinin sahibi Enes Eser ve çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

 

 

13 adrese eş zamanlı operasyon

 

 

Enes Eser ile birlikte gözaltına alınan R. Ö., U. Ü., E. G., S. N. Ç., A. A., B. Ü., E. A., C. A., O. G., F. Y. ve H. P. isimli şahıslar için Bartın merkezde 10 adres, Jandarma bölgesinde iki adres ve İstanbul’da bir adres olmak üzere toplamda 13 adrese 49 polis tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

 

Bartın Emniyeti Müdürlüğü’nden operasyon ile ilgili olarak paylaşılan bilgiye göre; soruşturma dosyası kapsamındaki tüm isimler gözaltına alınırken, şüphelilerin ikametlerinde ve işyerinde yapılan aramalarda; çok sayıda kredi sözleşmesi, çok sayıda vatandaşların kredi bilgileri olan bir adet ajanda, 1 adet çek, çok sayıda senet, başkalarına ait kredi kartları, çok sayıda sözleşme fesih belgesi, kredi kullandırım not kağıtları, 7 adet araç sözleşmesi, 10 adet futbolcu lisansı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 70 adet mermi ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

 

 

Gözaltına alınan 12 şahsın işlemlerine Bartın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nce devam edildiği, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bilgisi edinildi.

ETİKETLER : Bartın Emniyet Müdürlüğü Enes Eser
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›