“Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması” konusu ele alındı

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce “Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması” konulu toplantı gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-06-28 09:13:05 eklenmiş ve 212 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Bartın’daki hayvan üreticilerine yönelik olarak “Üreme Verimliliği Projesi, Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması” konulu toplantı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü personelinden Veteriner Hekim Ali İhsan Akın'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Abdulsetter Bayram, İl Müdür Yardımcısı Erdal Gülmez, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erol Aksoy, resmi veteriner hekimler ve serbest çalışan veteriner hekimler ile veteriner sağlık teknisyenleri/teknikerleri, birlik/kooperatif temsilcileri ve hayvan yetiştiricileri katıldı.

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Ali İhsan Akın, 09:30-12:00 saatleri arasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine,  13:30 -16:00 saatleri arasında da il ve ilçelerde çalışan serbest veteriner hekimler ile veteriner sağlık teknisyenleri/teknikerleri, resmi veteriner hekimler ve Bartın’daki birlik/kooperatif temsilcilerine iki oturum halinde eğitim verdi.

 

Akın eğitimde, döl verimliliğini etkileyen unsurlardan, suni tohumlamaya, buzağı kayıplarının nedenleri ve çözüm önerilerinden, hayvan barınakları ve hayvan bakım besleme ile kırmızı et üretiminin artırılması konularına kadar pek çok konuda bilgiler aktardı.

 

Eğitim toplantısı katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›