“Karabük-Bartın yolu çift yola çevrilecek mi?”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Karabük Milletvekili Uzm. Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Karabük’e bağlı Ovacuma beldesinden Bartın iline giden yol güzergahının genişletilerek, çift yola çevrilip çevrilmeyeceğini sordu.
Bu haber 2023-01-17 14:18:14 eklenmiş ve 525 kez görüntülenmiştir.

 

Aksoy’dan Ulaştırma Bakanı’na soru önergesi

 

Erkan Hızoğlu

 

Karabük Milletvekili Uzm. Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na iki farklı soru önergesi verdi.

 

Önergesinde Karabük’e bağlı Ovacuma beldesinden Bartın iline giden yol güzergahının genişletilerek, çift yola çevrilip çevrilmeyeceğini de soran Aksoy, “Karabük ilimiz kavşak noktası konumundadır. Batı Karadeniz bölgesindeki diğer illerimize, daha güvenli ve tünellerle kısaltılmış çift yollu ulaşım sağlanmalıdır” dedi.

 

“Karabük ili Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan illerimizin kavşak noktası konumundadır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, yoğun ulaşıma hizmet veren, Karabük- Bartın, Karabük- Kastamonu, Karabük- Zonguldak, Karabük- Bartın- Sinop ve Karabük -Kastamonu-Sinop güzergâhları daha güvenli ve tünellerle kısaltılmış çift yollara dönüştürülmelidir” diyen Aksoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na “Bu durumda; Karabük ili Safranbolu ilçesi Ovacuma beldesinden Bartın iline giden yol güzergahı genişletilerek, çift yola çevrilecek midir? Bu konuda Bakanlığınızca hazırlanmış bir proje mevcut mudur? Karabük ili Safranbolu ilçesi Ovacuma beldesinden Bartın iline giden yol güzergahına çift tüp tünellerle geçiş sağlanabilir mi? Safranbolu ilçesi ile Ovacuma beldesi arasında çift tüp tüneller ile geçişin daha güvenli ve daha kısaltılmış bir hale getirilmesi düşünülmekte midir? Bu yolda sel baskınları nedeniyle, tahrip olan kısımlarda kalıcı ve kesin çözüm olarak ne tür çalışmalar yapılmaktadır?” sorularını yöneltti.

ETİKETLER : Bartın TBMM Karabük Milletvekili Uzm. Dr. Hüseyin Avni Aksoy Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu soru önergesi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›