Japonya Büyükelçiliği Temsilcileri “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın” için Bartın’daydı

Japonya Büyükelçiliği Temsilcileri, “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi” için Bartın’a geldi. Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kozcağızlı ev hanımlarına bir müjde vererek “ Aile Sağlığı Merkezi binamızı, kadınlarımıza tahsis ediyoruz. 'Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi’nden Kozcağızlı kadınlarımız da projeden yararlanacak.” dedi.
Bu haber 2019-06-27 16:32:00 eklenmiş ve 198 kez görüntülenmiştir.

 

Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere 90 bin Dolar Hibe Programı kapsamında  Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Bartın Valiliği proje ekiplerinin katkılarıyla hazırlanan “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın” isimli proje ön değerlendirme aşamasını başarılı bir şekilde tamamladı. 

Japonya Büyükelçiliği temsilcileri Ekonomi Bölümü İkinci Katibi Toshifumi ENDO ve Proje Uzmanı Gözde Gülşah Baskın,  projeyi yerinde incelemek ve detaylı değerlendirmelerde bulunmak üzere Bartın’a geldi.    

Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler  ile Bartın Valiliği Proje Ekibinin eşlik ettiği Japonya Büyükelçiliği temsilcilerinden oluşan heyete ilk olarak Amasra gezidirilerek tarihi ve turistik yerler tanıtıldı.

Valilik ziyaretinde de Japonya Büyükelçiliği temsilcilerinden oluşan heyetle Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı başkanlığında yapılan toplantı gerçekleştirildi. 

Proje ekibinin tanıtılmasıyla başlayan ve “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın” projesinin görüşüldüğü toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.   

 

Atölye çalışmaları hakkında bilgi verildi

 

Ardından Kozcağız beldesinde hayata geçirilmesi planlanan projenin mikro bir örneği olan ve Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Proje Uygulama Eğitim Merkezi tanıtılarak atölye çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Japonya Büyükelçiliği temsilcilerinden oluşan heyet, Proje Ekibi eşliğinde Kozcağız’da yapılması planlanan proje alanını ziyaret etti. Kozcağız Belde Belediye Başkanı Mustafa Karaman tarafından karşılanan heyet,  proje sahasında incelemelerde bulunarak  Proje Ekibinden bilgi aldı.

 

Karaman, Kozcağızlı ev hanımlarına müjde verdi

 

Proje kapsamında Kozcağızlı kadınlara müjde veren Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, ziyaretin ardından bir açıklamada bulunarak “Ev hanımlarımıza müjde. Aile Sağlığı Merkezi binamızı, kadınlarımıza tahsis ediyoruz. 'Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi’nden Kozcağızlı kadınlarımız da projeden yararlanacak. Japon Büyükelçiliği tarafından 90 bin Dolar Hibe Programına Valiliğimiz Proje Ekipleri katkısı ile hazırlanarak Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sahipliğinde sunumu gerçekleşen ve başarılı bir şekilde ön çalışması tamamlanan proje kapsamında,Japon Büyükelçiliği temsilcileri ve Kurum Müdürleri bizleri ziyarette bulundu. Proje ekibi ve Japonya Büyükelçiliği temsilcisine, Bayrağımızı temsil eden, ay yıldız işlemeli plaket takdim ettim.Proje kapsamında, şimdiki Aile Sağlık Merkezi yeni yerine taşınacağından dolayı, bu binamız Halk Eğitim tarafından kadınlarımızın iyi bir girişimci olmaları için çeşitli sayıda kurslar açılarak hizmete açılacak. Bu proje ile kurulacak olan kurslar sayesinde,kadınlarımızın ilimiz ekonomisi ve iş gücüne katılımlarını öncelikle ele alarak onlara yerelde istihdamı hazır iş kollarında mesleki eğitim kazandırılmış olacaktır.” dedi.

Proje ekibine  ayrıntılı çalışma ve ev sahipliği için teşekkür eden heyet İlimizden ayrıldı.

 

ETİKETLER : Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın Projesi Japonya Büyükelçiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›