Kozcağız’da “Çilek Hasadı Şenliği”

Bartın’da bir ilk daha gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bartın Valiliği, Bartın Valiliği Turizm Proje Grubu ve Kozcağız Belediyesi işbirliğiyle Kozcağız’da gerçekleştirilen “Çilek Hasadı Şenliği”nde hem çilek toplandı hem reçeller yapıldı.
Bu haber 2019-06-27 16:30:16 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

Kozcağız’da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bartın Valiliği, Bartın Valiliği Turizm Proje Grubu ve Kozcağız Belediyesi işbirliğiyle “Çilek Hasadı Şenliği” düzenlendi. Şenlikle katılımcılar hem çilek topladı hem de reçel yaptı.

Kozcağız Beldesi Yenihamidiye Mevkii’ndeki Bartınlı bir üreticiye ait çilek bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Uluslararası NLP ve Master Mental Trainer  Sabiha Parlardemir, Anturia Arkeoloji ve Sosyal Çevre Etiğim Okulu Kurucusu Dr. Murat Yıldız ve yöre halkı katıldı.

Yöreye ait yerel ürünlerin yer aldığı kahvaltı ve Bartın yöresine ait halk oyunları gösterisinin sunumu ile başlayan şenlikte Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Çilek Hasadı Şenliğini önümüzdeki yıllardan itibaren daha geniş katılımlı bir hale getireceklerini belirterek, “Bartın’da çilek tanıtımı ve üretimini teşvik edeceğiz. Daha geniş günlere yayarak, üreticiyi ve tarımı ön plana çıkaran büyük bir etkinlik haline getireceğiz.” diye konuştu. 

İlk defa düzenlenen ve yoğun ilgi gören şenlikte katılımcılar, hem etkinliğin keyfini çıkardı hem de kendi  çileklerini toplama imkanı buldular. 

Program çilek  hasadı ve  tarihi değirmen ziyareti ile sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Kozcağız Çilek Hasadı Şenliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›