Tunç, “6’lı masa fiyasko” dedi

6'lı masanın 9 saat süren en uzun toplantısının ardından katıldığı yayında açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masadaki tüm genel başkanların karar verme yetkisine sahip olacağını söyledi. Davutoğlu'nun sözleri tepki çekerken AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “6’lı masa fiyasko! Tam bir vesayet sistemi vadediyorlar” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2023-01-09 12:49:45 eklenmiş ve 407 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz güm 6’lı Masa Toplantısı sonrası dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

Davutoğlu, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanının imza yetkisine eş şekilde 6 liderin imza yetkisi olacağını söylerken 6’lı masanın yönetim modeline ilişkin, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun Genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” dedi.

 

Davutoğlu’nun bu sözleri tepki çekerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 6'lı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili sözleri üzerine “darbe” iddiasında bulundu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Belli ki 6’lı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor. 50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1’in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor. Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir ‘Sivil darbe hazırlığının’ itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı etkisiz kılması bir darbedir”  dedi.

 

“Akıl, izan bunun neresinde?”

 

AK Parti Grup başkanvekili Yılmaz Tunç da Davutoğlu’nun sözleri için “6’lı masa fiyasko! Tam bir vesayet sistemi vadediyorlar. Bu anlatılanın demokrasi ile bağdaşır bir yanı mı var. Yüzde 50’den fazla oy alan Cumhurbaşkanı millet iradesi yerine 0,1 oy alan parti başkanının emrinde olacakmış! Akıl, izan bunun neresinde?” değerlendirmesini yaptı.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç 6'lı masa
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›